7 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Börgöndi Légiparádé, Magyar Nemzeti Cirkusz, Maroshegyi Böndörödő, Belvárosi Nyitott Udvarok és Bazi nagy görög lagzi 3
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Börgöndi Légiparádé, Magyar Nemzeti Cirkusz, Maroshegyi Böndörödő, Belvárosi Nyitott Udvarok és Bazi nagy görög lagzi 3

Szeptember második hétvégéjén is lesz miből csemegézni: többe között kilátogathattok a Börgöndi Légiparádéra, megcsodálhatjátok a Magyar Nemzeti Cirkusz előadását, részt vehettek a Maroshegyi Böndörödőn, vagy megnézhetitek a Bazi nagy görög lagzi 3-at a moziban.

Család: 28. Börgöndi Légiparádé
Mikor?: Szeptember 10., vasárnap
Hol?: Börgönd

Blériot-tól a Gripenig a repülés szinte minden ágával találkozhatnak vasárnap, azaz szeptember 10-én a Börgöndi Légiparádé látogatói. Az Ungár László aviatikus által épített, az eredetivel szinte 100%-ig megegyező monoplán motorindítását már láthatták Börgöndön, idén viszont a levegőben is megcsodálható lesz a nem mindennapi gépmadár. A leggyorsabb repülőeszköz természetesen 2023-ban is a Magyar Honvédség Gripenje lesz, emellett pedig a statikus és a dinamikus programban további katonai elemek is felvonulnak majd.

Vári Gyula idén új gépével, a Jak-55-össel repüli a bemutatót, de elhozza az 52-est is, aminek a tombola sorsolás után lesz fontos feladata. Eljön a magyar fejlesztésű Altus és a Hungarocopter is, de a legmodernebb technikai megoldásokkal épített repülőgépek és helikopterek mellett a 40-es, 50-es és 60-as évek szemet gyönyörködtető ritkaságai is. Úgy, mint a Piper Cub, a T-28A Trojan, az L-29 Delfin, Imreh Lújó a Mi-2-essel, az Autogyrok, valamint a katonai és civil ejtőernyősök.

Család: Magyar Nemzeti Cirkusz
Mikor?: Szeptember 6-10., szerda-vasárnap
Hol?: Vásártér

Szeptember 6. és 10. között Székesfehérváron, a Vásártéren található meg a Magyar Nemzeti Cirkusz. Az előadások: hétköznap 18 órakor, szombaton 15 és 18 órakor, vasárnap 11 és 15 órakor kezdődnek.

Aktuális Műsor:

  • Nyitány - Művészeik a porondon és a levegőben egyaránt köszöntik vendégeinket
  • Mihail Ermakov - Általános kutyasuli /Bronz Pierrot-díjas/ Először a Nemzeti Cirkusz porondján
  • Alfonse Coconut - Cirkuszunk világhírű új komikusa. /Monte-Carlói Külön-díjas/ először Magyarországon
  • Lovak szabadidomítása holland fríz és arab telivérek a manézsban, elővezeti Ifj. Richter József igazgató /7-szeres Arany-díjas/
  • Alfonse és Márió, Ninja!
  • Fatime és Paczo - Komikus elemekkel vegyített, nem mindennapi macskaprodukció
  • Alfonse - Beat box és break dance
  • Repülő Emberek a kupolában - A szenzációs csapat bemutatja többek között a legendás, híres hármas azaz triplaszaltót a magasban

15 perc szünet

  • Tevék és lovak szabadidomítása, a Nemzeti Cirkusz vadonatúj produkciója, elővezeti Ifj. Richter József
  • Alfonse - garantált a jó hangulat
  • Mr. Jumping - Komédiás trambulin szám
  • Mihail Ermakov - Egyedi zsonglőr száma /Guinness rekorder/
  • Richter csoport, lovas akrobaták - A többszörös Arany díjas Ifj. Richter József és lovas akrobatái közkívánatra újra elvarázsolják tehetségükkel nézőinket
  • Száguldó motorosok a halálgömbben - Brazíliából szintén közkívánatra újra a félelmetes iramot diktáló motorosok vadonatúj produkciója
  • Finálé - Búcsúzik Magyarország legnagyobb és legszínvonalasabb cirkusz társulata

Mozi: Bazi nagy görög lagzi 3
Mikor?: Szeptember 7-től
Hol?: Cinema City Alba

Az író és rendező Nia Vardalos világsikere, a Bazi nagy görög lagzi visszatér a mozikba egy vadonatúj kalanddal. Csatlakozz a Portokalos családhoz, mert családegyesítésre Görögországba utaznak egy szívmelengető és fergeteges kirándulás keretében, amely csupa szerelem és fordulat. Opa!

Mozi: Az Apáca II.
Mikor?: Szeptember 7-től
Hol?: Cinema City Alba

Egy francia lelkész kegyetlen, megmagyarázhatatlan halált hal a saját templomában. A gondos nyomozás kideríti, hogy nem az övé az egyetlen különös haláleset. Valami elindult kelet felől, és egymás után szedi áldozatait. Csak egy valaki van, aki szembenézett már egy ilyen erejű démonnal: az ártatlan, fiatal apáca, Irene nővér (Taissa Farmiga). A nagyhatalmú egyház ezért újból őt szemeli ki arra a lehetetlen feladatra, hogy harcba szálljon a démonnal. Aki nem más, mint a nővér régi ellensége, a pokol követe, Valak.

Egy bentlakásos leányiskola ódon falai között találkoznak: a lányok és nevelőik mind a démon túszai és lehetséges áldozatai. Nem tudni, kit száll meg. Nem tudni, kit fog megkínozni. Irene retteg, de nem kételkedik benne, hogy meg kell próbálnia legyőzni a legyőzhetetlent. A Démonok között-univerzum része ez a film is, amely egyben a 2018-as meglepetéssiker folytatása: látványban, izgalomban és meglepetésekben is felülmúlja elődjét.

Kultúra: Vershúron gála
Mikor?: Szeptember 8., péntek
Hol?: Szent István Király Múzeum Díszudvara

A Fehérvári Versünnep és a Székelyföldi Varga Sándor Verstábor résztvevői várják különleges műsorral a versszerető fehérváriakat pénteken, szeptember 8-án a Szent István Király Múzeum Díszudvarán (Fő utca 6.). A Vershúron gálán a verselő fiatalok mellett Heinczinger Mika, a Misztrál zenekar alapítója is közreműködik.

A gálán adják át a Székesfehérvár a Kárpát-medencei Együttműködésért díjat, melyet első alkalommal ítélt oda Székesfehérvár Önkormányzata.

Kultúra: III. Belvárosi Nyitott Udvarok
Mikor?: Szeptember 8., péntek
Hol?: Szent István Király Múzeum Díszudvara, Rendház épülete

Az iGenerációért Egyesület, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum és a Szent István Király Múzeum közreműködésével az idén harmadik alkalommal rendezi meg a Belvárosi Nyitott Udvarok eseményét. A most pénteki programsorozat témáját a Szent István Király Múzeumban hamarosan látható Munkácsy Mihály kiállítás, Neumann János születésének 120. évfordulója, valamint a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója inspirálta. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményei különböző érdekes, kreatív, interaktív programokon keresztül mutatják be a két géniusz munkásságát, a Katonai Emlékpark pedig a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulójának tiszteletére tart kivételes bemutatókat.

A Rendház körül zajló programok előtt vagy után, érdemes kipróbálni az Országalmánál azt az alkalmazást, amivel láthatóvá válik, hogy milyen impozáns épület lehetett a Szent István által alapított Szűz Mária prépostsági templom. A III. Belvárosi Nyitott Udvarok szeptember 8-án, pénteken 10 és 16 óra között várja az érdeklődőket a Szent István Király Múzeum Díszudvarán és a Rendház épület előtt. A programon való részvétel ingyenes.

Gasztro: 15. Maroshegyi Böndörödő
Mikor?: Szeptember 9., szombat
Hol?: Gárdonyi Géza Művelődési Ház és környéke

Idén is több száz résztvevőt várnak egész Székesfehérvárról, sőt a környékbeli településekről is a Maroshegyi Böndörödőre. A nagyszabású szüreti mulatság keretében bemutatkoznak a helyi művészcsoportok, emellett lesznek koncertek, népi játékok, lovaskocsikázás és sok egyéb vidám, tartalmas elfoglaltság. A főzőversenyen 15 csapat számára tudnak helyet biztosítani.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek