7 hónapnál régebbi cikk

A tűzszerészeket Fejérből riasztották legtöbbször idén, Gárdonyban egy fürdőző 15 kilós, éles repeszbombával sétált ki a tóból
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred
A tűzszerészeket Fejérből riasztották legtöbbször idén, Gárdonyban egy fürdőző 15 kilós, éles repeszbombával sétált ki a tóból

Fejér vármegyéből 221 alkalommal riasztották a katonákat feltételezett robbanóeszközökhöz, ebből 47 eset igényelt azonnali intézkedést.

Mozgalmas volt az idei nyár a tűzszerészeknek: csaknem négyszáz, robbanótesttel kapcsolatos bejelentés érkezett a tűzszerészekhez, ezek közül száz esetben volt szükség azonnali intézkedésre - közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede a Facebook-oldalán.

Azt írták: ebben az évben már több mint 1100, robbanótestekkel kapcsolatos rendőrségi bejelentés érkezett az alakulathoz, ebből 280 esetben soron kívül kellett intézkedniük. Idén több mint 2400, jellemzően második világháborús eredetű katonai robbanótestet és mintegy 63 kilogrammnyi gyalogsági lőszert ártalmatlanítottak a tűzszerészek, amelyek össztömege meghaladta a 8,5 tonnát.

A legtöbb bejelentés Fejér vármegyéből érkezett; 221 alkalommal riasztották a katonákat feltételezett robbanóeszközökhöz, ebből 47 eset igényelt azonnali intézkedést.

A kiemelt esetek közül Fejérből a gárdonyit emelték ki, amikor július közepén le kellett zárni az Üdülő utcai kempinget, mert egy fürdőző második világháborús robbanóeszközt vitt ki a kemping területére a Velencei-tóból. A tűzszerészek megállapították, hogy egy 15 kilogrammos szovjet repeszbomba került elő, biztosított állapotban, így azt elszállították a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, későbbi megsemmisítésre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek