7 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Kultúrházak éjjel-nappal, Nyitott Piacok Napja - Piacok Éjszakája és Feláldozh4tók
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mafab/Lionsgate
Fehérvári programok a hétvégére: Kultúrházak éjjel-nappal, Nyitott Piacok Napja - Piacok Éjszakája és Feláldozh4tók
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Szeptember utolsó teljes hétvégéjén is számos fehérvári és környéki program közül válogathattok: többek között részt vehettek a Kultúrházak éjjel-nappal eseményein, kilátogathattok a Nyitott Piacok Napja - Piacok Éjszakájára vagy beülhettek a Feláldozh4tókra a moziban.

Kultúra: Kultúrházak éjjel-nappal
Mikor?: Szeptember 22-24., péntek-vasárnap
Hol?: Öreghegyi Közösségi Ház

A rendezvény első napján, szeptember 22-én, pénteken Operabonbont „tálal fel” az SZKKK a közönségnek: az este hétkor kezdődő programban Mozart, Verdi, Puccini és Kacsóh Pongrác legnépszerűbb operáinak áriáit, duettjeit hallhatják a résztvevők a Magyar Állami Operaház művészeinek előadásában.

Szeptember 23-án, szombaton a gyerekközönségre is számítanak a szervezők. Az OperaBosszantók négyfős csapata – Rőser Orsolya Hajnalka (szoprán) és Bátki-Fazekas Zoltán (bariton) operaénekesek, valamint Zsoldos Bálint zongoraművész és Aczél András műsorvezető.

A harmadik nap, szeptember 24-e, vasárnap is a zenéhez kapcsolódik. Este hat órakor Driven címmel Szabó Gabriella Eszter zongoraművész és Nepp Ivett fuvolaművész estje várja a hallgatóságot. Este hétkor Bősze Ádám komolyzenei stand-upja kínál izgalmas kalandokat. A Túladagolás – Puccini és az öngyilkos cselédlány című előadásból kiderül: a féltékenység méreg.

Munka: II. Alba Regia Állásbörze
Mikor?: Szeptember 29., péntek 9:00-16:00
Hol?: Sóstói Stadion Rendezvényközpont

Találd meg a neked való munkahelyet jövő pénteken az Alba Regia Állásbörzén! Ott a helyed, ha igaz rád valamelyik a felsoroltak közül: aktívan állást keresel, munkahelyváltáson gondolkozol, új lehetőséget, új kihívást keresel, szeretnél több fizetést, pályakezdő vagy, vagy első munkahelyet, illetve gyakornoki helyet keresel, elveszítetted a munkádat, nem keresel aktívan állást, de érdekel, hogy máshol milyen lehetőségek vannak, gyedről, vagy gyesről szeretnél visszatérni a munka világába. Keress akár szellemi vagy fizikai pozíciót, az Alba Regia Állásbörzén megtalálhatod azt az álláslehetőséget, amire vágysz! Gyere el és válogass több száz itt elérhető állásajánlat közül!

Mozi: Feláldozh4tók
Mikor?: Szeptember 21-től
Hol?: Cinema City Alba

Felszerelkezve minden fegyverrel, amire csak szert tudnak tenni és a hozzájuk kellő szakértelemmel, a Feláldozhatók az utolsó védelmi opció a világ számára; a csapat, akiket akkor hívnak, ha minden más kudarcot vall. Ám az új csapattagok, új harcmodorral és új stílussal, megmutatják, mit is jelent az, hogy újult erővel. Új nemzedék sztárjai csatlakoznak a világ legnagyobb akciócsillagaihoz egy adrenalinnal fűtött kalandban. A válogatott zsoldosok – Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture és Sylvester Stallone – ismét összeállnak, s most először velük tart Curtis “50 Cent” Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran és Andy Garcia.

Mozi: Aranyéveink - Végül újrakezdjük?
Mikor?: Szeptember 21-től
Hol?: Cinema City Alba

A frissen nyugdíjba vonult Peter (Stefan Kurt) és felesége, Alice (Esther Gemsch különböző elvárásokkal tekintenek életük új szakaszára. A nő egy földközi-tengeri körutazástól remél új lendületet kapcsolatuknak, míg Petert az elmúlással való szembesülés egzisztenciális válságba sodorja. A közös hajóút végül nem várt fordulatot hoz: Alice és Peter elszakadva egymástól meglepő felfedezéseket tesznek önmagukról, és új irányt találnak közös életüknek.

Egészség: Limfóma világnapja
Mikor?: Szeptember 22., péntek
Hol?: Szent György Kórház

A limfóma világnapjához kapcsolódóan szervez programot a Szent György Kórház szeptember 22-én pénteken délelőtt, ahol workshopok és előadások várják az érintetteket és a hozzátartozókat. Ez egy olyan sokarcú betegség, ami a nyirokrendszer sejtjeit, a fehérvérsejteket, más néven limfocitákat érinti. 

Gasztro: Nyitott Piacok Napja – Piacok Éjszakája
Mikor?: Szeptember 22., péntek 5:00-19:00
Hol?: Városi Piac

A székesfehérvári Városi Piac is csatlakozott a Vásárcsarnokok, Piacok Együttműködési Fórumához, melyet 14 hazai vásárcsarnok és piac szakmai szervezet alapított. A Fórum megalakulásakor jelentették be, hogy szeptember 22-én, pénteken megrendezik a Nyitott Piacok Napja - Piacok Éjszakája programot. Ezen a napon a Városi Piacon is több érdekességgel és kóstolókkal várják majd az érdeklődőket egészen 19 óráig.

Az eseményt célja elsősorban a piacozás, mint a tudatos és személyes vásárlás és mint életérzés megismertetése és megszerettetése, a fiatalok, a családosok megszólítása, bevonzása a piacokra, vásárcsarnokokba.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek