7 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Lecsófőző Vigasság, Alba Regia Állásbörze, Honvédfesztivál és Az Alkotó
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Lecsófőző Vigasság, Alba Regia Állásbörze, Honvédfesztivál és Az Alkotó
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Szeptember végén sem hagynak alább a fehérvári és környéki programok: többek között falatozhattok a Lecsófőző Vigasságon, nézelődhettek az Alba Regia Állásbörzén, kilátogathattok a Honvédfesztiválra, vagy beülhettek a moziba Az Alkotó című filmre.

Gasztro: Fehérvári Lecsófőző Vigasság
Mikor?: Október 1., vasárnap
Hol?: Zichy liget

A kedvezőtlen időjárás-előrejelzés miatt az önkormányzattal egyetértésben a szervezők egy héttel későbbre halasztották a Fehérvári Lecsófőző Vigasságot. A város határain kívül is ismert közösségi esemény idén is sok száz résztvevőt vonz, akik a főzés mellett zenés, táncos programokkal is szórakozhatnak majd október 1-jén, vasárnap.

A színpadot a szokott helyen, a Zichy ligetben találják a vendégek. Itt elsőként a Csimota zenekar gyermekkoncertje szól. Délután négy órakor kezdődik a lecsófőző verseny eredményhirdetése, amelyen kiderül, ki lesz 2023-ban a Lecsókirály, új gazdára talál a Sipi Emlékkupa, díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet és a zsűri is átad egy különdíjat.

A Zichy ligetben felállított sátrakban sokféle játék is várja majd a közönséget: sakkozhatnak a Fehérvári Sakk Egyesület tagjaival, a Királykút Emlékházban szeptemberben induló rummikub csoport tagjai megtanítják, bemutatják ezt a szintén komoly odafigyelést igénylő játékot, egy másik sátorban pedig sok más társasjátékot is kipróbálhat, aki erre jár.

Munka: II. Alba Regia Állásbörze
Mikor?: Szeptember 29., péntek 
Hol?: Sóstói Stadion Rendezvényközpont

Többet szeretnél keresni? Munkahelyet váltanál? Kisebb vagy nagyobb pályamódosítást tervezel? Állami szférából verseny szférába mennél dolgozni?
Szeretnél elhelyezkedni?

Látogass el a II. Alba Regia Állásbörzére 2023 szeptember 29-én, Székesfehérváron a Sóstói Stadion Rendezvényközpontba és találd meg a neked való állást!

Személyesen megismerkedhetsz a vállalatokkal. A cégek képviselőivel folytatott beszélgetéseknek köszönhetően olyan információk birtokába juthatsz, amelyek nem szerezhetők meg más módon. Személyes benyomást szerezhetsz a vállalatról, informálódhatsz a követelményekről, juttatásokról, karrier lehetőségekről. Rátermettségedet nem csupán az önéletrajzoddal bizonyíthatod. Személyesen bemutatkozva meggyőzheted a munkáltatókat arról, hogy valóban te vagy a leginkább megfelelő új kolléga.  Egy nap alatt több állásajánlattal is gazdagodhatsz és akár azonnal megismerheted a fizetési ajánlatokat is. 

Mozi: Az Alkotó
Mikor?: Szeptember 28-től
Hol?: Cinema City Alba

A jövőben háború dúl az emberek és a mesterséges intelligencia seregei között. Joshuát, a harcedzett, korábban a különleges erőknél szolgált ügynököt felesége eltűnése emészti, amikor azt a feladatot kapja, hogy derítse fel és ölje meg az Alkotót. Az Alkotó egy rejtőzködő, fejlett építész-MI, aminek újonnan kreált fegyvere képes lenne véget vetni a háborúnak – és az egész emberiség létezésének. Joshua válogatott csapatával az ellenséges vonalak mögé indul, az MI-uralta terület sötét mélyére… ahol felfedezi, hogy a világpusztító fegyver, amit meg kell semmisítenie, valójában egy gyermek formáját öltött mesterséges intelligencia.

Mozi: Alibi.com 2.
Mikor?: Szeptember 28-től
Hol?: Cinema City Alba

Greg élete egy ideig meglehetősen eseménytelenül alakul az ügynökség, az Alibi.com bezárása után. Új bonyodalmak ütik fel a fejüket azonban, amikor megkéri bartánője, Flo kezét, ugyanis a lány találkozni szeretne a szüleivel. Mivel Greg szégyelli csaló apját és ex-színésznő anyját, nem marad más választása, újra kell nyitnia az ügynökséget, hogy megfelelő ál-szülőket találhasson magának.

Család: XIV. Honvédfesztivál
Mikor?: Szeptember 28-30., csütörtök-szombat
Hol?: Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely

Változatos, izgalmas programokkal vár kicsiket, nagyokat a XIV. Honvédfesztivál a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely szervezésében. Szeptember 28-án, csütörtökön megemlékeznek az 1848-as sukorói haditanácsról, majd 29-én, pénteken lesz a pákozd-sukorói csata emléknapja. Szeptember 30-án, szombaton rendezik a Csatatéri sokadalmat hagyományőrző programokkal, haditechnikai bemutatókkal és zenés, táncos előadásokkal. A belépés ingyenes.

Család: Szent Mihály-nap
Mikor?: Szeptember 30., szombat
Hol?: Feketehegy-szárazréti Kultúrudvar

Szeptember utolsó szombatján ismét Szent Mihály-napi családi eseményre hívja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ.

Délután két órától várja a családokat a Feketehegy-szárazréti Kultúrudvar szeptember 30-án, szombat. A gyerekek mellett minden bizonnyal jól szórakoznak majd a szülők is a Kiskalász duó négy órakor kezdődő koncertjén. A zenészek mellett táncosok is a nézők elé lépnek: 17.20-kor a MissCsipop Dance csoportjai az idei évben tanult koreográfiákból mutatnak be egy összeállítást, majd 17.40-től a közösségi házban működő Szárazréti Fürge Lábak Tánccsoport adja elő műsorát. Este hatkor egy jól ismert előadó érkezik a színpadra: Hevesi Tamást hallhatja a közönség.

A gyerekeket sok játék is várja majd: lesz szabadulószoba, népi játszó régi edényekkel és terményekkel – kukoricával, búzával, árpával és zabbal – emellett egy vadnyugati ügyességi játszóparkban is próbára tehetik magukat. Aki szeretné, különleges hajfonást vagy kontyot is kérhet magának.

Zene: A zene világnapja
Mikor?: Október 1., vasárnap
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Október 1-jén, vasárnap az Alba Regia Szimfonikus Zenekar – összefogva a helyi és környékbeli kórusokkal, zenekarokkal és néptáncosokkal – az Alba Regia Sportcsarnokban mutatja meg a zene erejét.

Az UNESCO Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975-ben nyilvánította október 1-jét a zene világnapjává, hiszen a zene olyan lélekemelő közös érték, mely közelebb hozza egymáshoz az embereket és a kultúrákat.

Idén a zene világnapján különleges vendéget köszönthet Székesfehérvár: Balázs Árpád zeneszerző látogat el a közös ünneplésre, akinek Bodzavirág című kórusműve sokunk fülében cseng. A szimfonikusok koncertjén ez a mű is felcsendül, de hogy maradjon egy kis meglepetés is, nem árulták el, milyen formában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek