5 hónapnál régebbi cikk

Valós idejű vasútállomási információk már a telefonunkon is
Fehérvár Médiacentrum fotója
mav.hu
Valós idejű vasútállomási információk már a telefonunkon is

Az elektronikus és online vonatjegyek már régóta velünk vannak, annak minden kényelmi lehetőségével együtt, akárcsak az online menetrendek is. Most azonban egy újabb lehetőséggel rukkolt elő a MÁV.

A vasútállomási utastájékoztatás eddig csak annak a kiváltsága volt, aki éppen a vonat indulására vagy éppen az érkezésére várt. Természetesen az interneten keresztül azért volt lehetőség a vonatok aktuális menetrendjét figyelni, de ez mostantól még egyszerűbbé és kényelmesebbé vált.

A MÁV pár hete indította el azt a szolgáltatását, melynek segítségével a vasútállomási utastájékozatás adott állomásra érvényes információit már okostelefonról, akár egy taxiban ülve is bármikor megnézhetjük. Ennek hasznosságát nem is kell sokat magyarázni. Én magam is siettem már a vasútállomásra a gyerekekért egy-egy nyári tábor alkalmával, és nem egyszer futottam bele abba a kiábrándító helyzetbe, mikor a vonat nem keveset késett. De ennek nyomon követésére mostantól lesz már lehetőségünk online is.

A mikorindul.hu weboldalon a MÁV egy olyan új szolgáltatást indított el, melynek segítségével a vasútállomások óriási elektronikus járatinformációs tábláin szereplő pontos információkat olvashatjuk akár a parkolóban várakozva, akár a buszon átszállásra sietve, vagy csak a várókban ülve, ahonnan a táblák éppen kevésbé láthatók.

A szolgáltatás használata pofon egyszerű. A mikorindul.hu weboldalt megnyitva kiválaszthatjuk a nekünk szükséges állomást, és pár kattintás után már láthatjuk is az éppen aktuális utastájékoztatást. De hogy a használat még egyszerűbb legyen, akár mi magunk is beírhatjuk a weboldal után egy perjellel a megtekintendő állomás nevét ékezetek nélkül és már nyílik is az oldal. Székesfehérvár esetében ez így néz ki: https://mikorindul.hu/szekesfehervar

Kapcsolódó
Mennyit költesz a digitális rezsidre?

Havi rezsiköltségeink mennyisége cseppet sem elhanyagolható. Kiváltképp, hogy az elmúlt pár évben ezen kiadásaink digitális része nem kicsit megugrott. Számoljunk egy kicsit!

De természetesen ez a lehetőség elérhető az ország más állomásai esetén is, így például a Nyugati Pályaudvar a https://mikorindul.hu/budapestnyugati, míg a Déli Pályaudvar esetén https://mikorindul.hu/budapestdeli, a Keleti Pályaudvar esetén pedig https://mikorindul.hu/budapestkeleti címet kell beírni.

Az állomásokon pedig az egyszerűség, no meg persze a figyelemfelkeltés érdekében hatalmas QR-kódos plakátokon hirdeti az újdonságot a MÁV, melyet ha telefonunk kamerájával beolvasunk, akkor még egyszerűbben olvashatjuk telefonunk kijelzőjén az éppen aktuális vágányinformációkat, szinte az összes hazai állomás viszonylatában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek