4 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Városi szilveszteri buli, Szerencsehozó lencse, óévi túra a Sóstón és Ferrari
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Fehérvári programok a hétvégére: Városi szilveszteri buli, Szerencsehozó lencse, óévi túra a Sóstón és Ferrari
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Többek között bulizhattok a városi szilveszteren, falatozhattok a szerencsehozó lencséből, részt vehettek az óévi túrán, vagy beülhettek a moziba a Ferrarira.

Kirándulás: Óévi túra
Mikor?: December 31., vasárnap
Hol?: Sóstó Természetvédelmi Terület

December 31-én, vasárnap 10.00 órától óévi túrával zárják a Sóstó programjait a Látogatóközponttól indulva. A résztvevők együtt engedik el a rossz dolgaikat, hangulataikat és kezdenek bele az új esztendőbe. A gyerekeket teával, a felnőtteket forralt borral várják.
Regisztráció itt tudtok.

Buli: Fehérvári Szilveszter 2023
Mikor?: December 31., vasárnap
Hol?: Zichy-színpad

Az idei városi szilveszteri mulatságot 20:00-kor Kátai Jr. indítja. 21:00-tól egy feltörekvő fiatal dj, a főként elektronikus zenében mozgó Varning áll a keverő mögé, hogy szórakoztassa a közönséget. Aki jelen van a fehérvári éjszakai életben, már biztosan találkozott vele: lendületes és változatos szettjeivel emberek tömegeit képes megmozgatni, a legkisebb színpadokon is fesztiválhangulatot varázsol.

A Discover Band 22.10-kor érkezik és majdnem hajnali kettőig játszik a táncolni vágyóknak. A 2016-ban alakult zenekar célja, hogy a hetvenes-nyolcvanas évek hangulatával ajándékozza meg a közönséget: nemcsak a dalokkal, de a megjelenésükkel is ezt az időszakot idézik.

A szilveszteri mulatságot DJ Embryo zárja, aki háromig zenél a bulizóknak. A DJ Ernő Piaf néven is ismert lemezlovas az emelt szintű zenehallgatás legrégebbi székesfehérvári képviselője. A szilveszteri buli házigazdája ezúttal is Németh Gábor.

Mozi: Ferrari
Mikor?: December 28-tól
Hol?: Cinema City Alba

1957 nyara. A Formula 1 látványosan pörög, ám az egykori versenyző, Enzo Ferrari válságos időket él meg. Csőd fenyegeti a gyárat, amit feleségével, Laurával a semmiből hoztak létre tíz évvel korábban. Vehemens házasságukra rányomta a bélyegét fiuk, Dino közelmúltban bekövetkezett halála is. Ráadásul Ferrarinak nehezére esik elismernie Lina Larditól született gyermekét, Pierót is. A versenyzés – és győzelem – iránti szenvedélye közben egyre-másra próbára teszi mindannyiukat, amikor elindulnak az Olaszország ezer mérföldnyi területén átívelő Mille Miglián.

Mozi: Ennél csak jobb jöhet
Mikor?: December 28-tól
Hol?: Cinema City Alba

Albert (Pio Marmai) igazi kisstílű semmirekellő, aki felnőtt fejjel sem jut előbbre az életben. A sors összehozza a kényszeresen vásárló Brunóval (Jonathan Cohen), akivel ingyen sör reményében elmegy egy klímaaktivista gyűlésre. A két férfi egy vonzó tüntetőnek (Noémie Merlant) köszönhetően az ökoharcosok között marad, annak ellenére, hogy igazából egyáltalán nem érdekli őket a Föld megmentése. A társaság tagjai egyre jobban befogadják őket, nem tudván, hogy Brunó és Albert csak a saját hasznát keresi az akciókban. Eközben a két barát között egyre nő a feszültség a lányért való versengésben.

Újév: Szerencsehozó lencse
Mikor?: Január 1., hétfő 14:00
Hol?: Alba Plaza előtti tér

Székesfehérváron 2013 óta a Szerencsehozó lencse rendezvénnyel kezdődik az új év. A hagyományokat követve így lesz ez 2024. január elsején, hétfőn is, amikor az Alba Plaza előtti Palotai kapu téren várják a néphit szerint bőséget hozó lencsefőzelékkel a fehérváriakat. Az esemény ezúttal is a város önkormányzata, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár, a Lecsóház és az Alba Plaza együttműködésében valósul meg.

A Magyar Honvédség gulyáságyúiban és a Lecsóház fazekaiban készülő ízletes főzeléket 14.00 és 16.00 óra között kínálják egy pohár meleg teával együtt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek