3 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: A magyar kultúra napja, Jégpályák Éjszakája, Mesekuckó, A tél hangjai és Imádlak utálni
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Fehérvári programok a hétvégére: A magyar kultúra napja, Jégpályák Éjszakája, Mesekuckó, A tél hangjai és Imádlak utálni

A hétvégén többek között részt vehettek a magyar kultúra napja programjain, korizhattok a Jégpályák Éjszakáján, ellátogathattok a Mesekuckóba, vagy beülhettek a moziba az Imádlak utálni című filmre.

Gyerek: Téli varázs - Mesekuckó ovisoknak és kisiskolásoknak
Mikor?: Január 19., péntek
Hol?: Aranybulla Könyvtár

Január 19-én, pénteken 16.30 órakor Téli varázs címmel rendeznek ovisoknak és kisiskolásoknak szóló mesés programot az Aranybulla Könyvtárban. Az alkalommal a gyerekek előbb megismerhetnek egy régi orosz mesét, mely Fagy apó és Hóleány történetén keresztül megmutatják nekik, hogy a bátorság és a szeretet kéz a kézben jár. A mese meghallgatása után a kicsik közös játékkal, majd kézműveskedéssel zárják a napot.

A szervezők kérik, hogy váltócipőt, vagy dupla zoknit mindenki vigyen, hiszen a terembe nem lehet belépni utcai cipővel. A részvétel regisztrációhoz és belépőhöz kötött. Regisztrálni ide kattintva lehet. További információ a szovomadar.mesemuhely@gmail.com címen kérhető.

Esküvő: A tökéletes esküvő megtervezése - Trendek és Tippek
Mikor?: Január 20., szombat 10:00-
Hol?: Best WEstern Plus Lakeside Hotel

Székesfehérvár leginspirálóbb esküvői rendezvénye, melyen hasznos előadásokon vehettek részt, és egy nap alatt összeállíthatjátok az esküvőtöket.

Milyen esküvői ruha illik hozzám? Mire figyeljek a ceremóniamester, vagy a fotós kiválasztásakor? Biztos, hogy azt a zenét fogja a dj játszani, ami az én zenei ízlésem?
Ha az esküvőd szervezése során benned is felmerültek a fenti kérdések, akkor csatlakozz hozzánk 2024. január 20-án, amikor is felfedjük, és igyekszünk megválaszolni a tökéletes esküvő megtervezésének minden titkát Fejér megye legismertebb esküvői szolgáltatóival.

Fedezz fel új trendeket, kapj praktikus tippeket és meríts inspirációt az előadásokon! A beszélgetések mellett egyes szolgáltatóink bemutatkozó anyagai, legkedveltebb újdonságai, munkái is megtekinthetőek, valamint megismerhetitek az aktuális esküvői trendeket.

Mozi: Imádlak utálni
Mikor?: Január 18-tól
Hol?: Cinema City Alba

Találkoztak, együtt töltöttek egy éjszakát, és azóta gyűlölik egymást. Van ilyen. Bea (Sydney Sweeney) és Ben (Glen Powell) biztos, hogy nem illenek össze. Ha néha véletlenül összefutnak valahol, tutira elszabadul a pokol: csak bántani tudják egymást. De lesz egy esküvő Ausztráliában, amin mindkettejüknek részt kell venniük. Nincs kibúvó, nincs duma: utazniuk kell.

Néhány napon, néhány bulin, néhány vacsorán keresztül el kell viselniük egymás közelségét, miközben egy gyönyörű tengerparti házban ott kavarog körülöttük egy csomó régi szerelmük, néhány kíváncsi rokonuk és kavarni mindig kész felmenőjük. Szóval, azt teszik, amit két érett, felnőtt, felelősségteljes ember ilyenkor tehet: úgy tesznek, mintha szerelmespár lennének – azt remélik, hogy így mindenkinek könnyebb lesz. Nem is tévedhettek volna nagyobbat.

Mozi: Lassie - Állati mentőakció
Mikor?: Január 18-tól
Hol?: Cinema City Alba

Lassie kalandja folytatódik. Flo imádott kutyájával, Lassie-vel nagynénjénél nyaral Dél-Tirolban. A felhőtlen nyaralást beárnyékolja Pippa, a kis terrier eltűnése, akit vélhetően elraboltak. Flo és Lassie azonnal a kis négylábú keresésére indul. Hamarosan kiderül, hogy nem Pippa az egyetlen kutyus, aki rejtélyes körülmények között tűnt el. Lassie és barátai nyomozni kezdenek és kiderül, az ügy sokkal nagyobb titkokat rejt, mint gondolták.

Mozi: 10. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál
Mikor?: Február 2-4., péntek-vasárnap
Hol?: Cinema City Alba

Székesfehérvár is csatlakozott a 10. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválhoz, a BIDF-hez, melynek során díjnyertes alkotásokat láthat a közönség. A fehérvári vetítések a Cinema City Albában február 2-án, pénteken 17.00 órakor, az ünnepélyes megnyitót követően kezdődnek és február 4-ig, vasárnapig tartanak. Naponta két-két filmet tűznek műsorra, majd a vetítések után szakértőkkel és az adott film nagykövetével tartanak közönségtalálkozót. Jegyek a filmszínházban kaphatóak. 

Állati: A tél hangjai
Mikor?: Január 20., szombat
Hol?: Sóstó Természetvédelmi Terület

Január 20-án, szombaton 10.15 órakor a Sóstó Látogatóközponttól indul A tél hangjai című túra. A mintegy kétórás madármegfigyelő sétára érdemes távcsövet vinni, hogy minél közelebbről megismerhessük a bokros, nádas területen élő, vagy éppen az etetők körül tartózkodó kis szárnyasokat, és minél többet megtudjunk a téli madárvilágról. Regisztráció itt.

Sport: Jégpályák Éjszakája
Mikor?: Január 20., szombat
Hol?: Kori Liget, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

A Magyar Jégkorong Szövetség 2024-ben nyolcadik alkalommal szervezi meg a Bayer Construct Jégpályák Éjszakáját. A tömegsportrendezvényt hagyományosan januárban tartják, az idei évben több mint harminc pályán várják a korcsolyázni vágyókat. Székesfehérváron az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok és a Kori Liget is csatlakozott a kezdeményezéshez.

A Kori Liget január 20-án, szombaton 8.00 órától 20.00 óráig tart nyitva, 21.00 és 23.00 óra között pedig újra kinyit és immár a Jégpályák Éjszakája keretében várja a korcsolyázókat. A belépők egységesen 1000 forintba kerülnek, korcsolyabérlésre lesz lehetőség.

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban szombaton 19.00 és 22.00 óra között várják az érdeklődőket. A felnőtt belépőket 2000, míg a diák belépőket 1500 forintos áron válthatják meg az érdeklődők.

Kultúra: A magyar kultúra napja
Mikor?: Január 21., vasárnap
Hol?: Öreghegyi Közösségi Központ

A rendezvény 15 órakor kezdődik Varró Dániel költő és Molnár György gitáros Túl a Maszat-hegyen című, megzenésített versekkel tűzdelt műsorával. Fél öttől Ács Tamás színművész invitálja a látogatókat időutazásra Kölcsey Ferenc Himnuszától egészen napjaink költészetéig: A Parnasszus hegyén című előadásban a magyar szépirodalom legfontosabb költőinek legjelentősebb versei hangzanak el.

Költészet és tánc fonódik össze a Feledi Project Szálkák című kortárs táncművében, amelyet Pilinszky János azonos című kötete inspirált. Az előadás Pilinszky személyiségét idézi meg – üzenete, hogy higgyünk magunkban, és abban, hogy előrébb jutunk, ha szeretettel viszonyulunk egymáshoz. A produkció szereplői Spala Korinna, Feledi János és Tóth Brigitta táncművészek, valamint Trill Zsolt színművész. Az előadás a Nemzeti Táncszínházzal közös szervezésben valósul meg.

Hét órától a közönség Réz András filmesztétával beszélgethet Szabó István Az ajtó című filmjéről, amelyet a rendezvény zárásaként 19.30-tól a résztvevők meg is tekinthetnek. Az alkotás Szabó Magda önéletrajzi ihletésű regényéből készült.

A rendezvény ideje alatt utoljára látogatható Kleb Attila Closer 2.0 című fotókiállítása. A kiállítás 18.20-kor kezdődő finisszázsán közreműködik Snétberger Ferenc Kossuth-díjas gitárművész és Szovák Kitti csellista, aki a X. David Popper Nemzetközi Csellóversenyen az SZKKK Új Generáció Díját vehette át.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek