2 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Farsangfarki felvonulás, álarcos mulatság, táncház, stadiontúra és Dűne - Első rész
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Farsangfarki felvonulás, álarcos mulatság, táncház, stadiontúra és Dűne - Első rész
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Február második hétvégéjén a farsangé lesz a főszerep: többek között részt vehettek a farsangfarki felvonuláson, bulizhattok az álarcos mulatságon vagy a táncházban, netalántán beülhettek a moziba, ahol a Dűne - Első rész került újra terítékre.

Család: Farsangi túra és reflektorfényes stadiontúra
Mikor?: Február 10., szombat
Hol?: Sóstó 

Két izgalmas programra invitálják az érdeklődőket február 10-én, szombaton a Sóstón. Délelőtt a Természetvédelmi Területen lesz állatos farsangi túra, majd este különleges körülmények között csodálhatják meg az érdeklődők a város legendás sportlétesítményét, a Sóstói Stadiont. A programokra előzetes bejelentkezés szükséges.

10:15-kor a Sóstó Látogatóközponttól indul az interaktív farsangi túra, melynek során a résztvevők állomásról állomásra járnak, megismerik a területen élő állatokat és szokásaikat. Akinek kedve van, érkezhet állatos jelmezben.

17:00-kor szintén a Látogatóközpontnál lesz a gyülekező a reflektorfényes stadiontúrára. A mintegy egyórás program során a látogatók esti pompájában csodálhatják meg hazánk egyik legkorszerűbb és legjobban felszerelt sportlétesítményét, sőt a kulisszák mögé is bepillanthatnak a Sóstói Stadionban.

Család: Farsangi álarcos mulatság
Mikor?: Február 10., szombat 
Hol?: Öreghegyi Közösségi Ház

A farsangi ötletek, a jelmezek és maszkok bemutatására az Öreghegyi Közösségi Ház is lehetőséget teremt február 10-én, szombaton: jelmezes farsangi mulatságba várják a kicsiket és nagyokat. A délután négykor kezdődő, este hétig tartó program kézműves foglalkozásán farsangi álarcot készíthetnek a résztvevők. A jelmezeket és maszkokat csillámtetoválással és arcfestéssel is ki lehet egészíteni, és a teljes „viseletet” 17 órától a színpadon is bemutathatják a résztvevő gyerekek.

Andi bohóc interaktív műsora negyed ötkor kezdődik. A jelenlévők ajándék lufit is kapnak, amit Andi bohóc kívánság szerint hajtogat meg számukra: pillanatok alatt születnek a mese- és állatfigurák, szívecskék, virágok – bármi, amit a közönség szeretne és szívesen visz haza.

A farsangi rendezvényt a Batyu Színház 18 órakor kezdődő Furfangos székely mese című előadása zárja, amely A székely menyecske meg az ördög című bukovinai mese alapján született.

Mozi: Dűne - Első rész - Újra a mozikban
Mikor?: Február 8-tól
Hol?: Cinema City Alba

Paul Atreidesre (Timothée Chalamet) olyan sors vár, amelyet senki fel nem foghat: sem más, sem ő. A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában járunk. A királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette van egy ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak. De ehhez harcolnia kell. Ellenséges bolygók, fantasztikus tájak, különös lények és emberfölötti teljesítmények története ez. És két évszázados királyi ház, az Atreidesek és a Harkonnenek viszályáé. És egy szerelemé, amelyet egész hadseregek sem tehetnek semmissé.

Mozi: Emma és a fekete jaguár
Mikor?: Február 8-tól
Hol?: Cinema City Alba

Az Amazonas esőerdejében felnövő Emmának a világ legritkább barátsága adatott meg, amikor rátalált az elveszett, bűbájos jaguárbébire, akit Hope-nak nevezett el. Egy váratlan és tragikus esemény miatt azonban Emmának el kell hagynia az erdőt és barátját, hogy az ismeretlen nagyvárosban, New Yorkban folytassa életét. Éveken át ábrándozik arról, hogy visszatér a dzsungelbe. Amikor a tinédzser Emma megtudja, hogy régi otthonát és Hope-ot vadorzók fenyegetik, elhatározza, hogy visszatér a dzsungelbe szeretett jaguárjához. Anja, Emma biológiatanára sikertelenül próbálja lebeszélni őt a vakmerő utazásról, ezért végül elkíséri, hogy a harcos tini az esőerdő és a benne élő állatok védelmére kelhessen.

Család: Farsangi táncház
Mikor?: Február 10., szombat
Hol?: Táncház

Folytatódik az Alba Regia Táncegyesület családi programsorozata. Február 10-én, szombaton 17:00-tól a Táncházban farsangi mulatságba várnak kicsiket, nagyokat egyaránt. Az alkalomhoz illő kézműves foglalkozással indul a program, ezúttal busó maszkokat készíthetnek a résztvevők Pintérné Markovich Marcella irányításával. 18.00 órától jön a hagyományos népi gyermekjátszó „A-a-a, a farsangi napokba…” címmel – kérik, hogy ide jelmezben érkezzenek a gyerekek. 19:15-től kezdődik az újabb Csikóbál az Alba Regia AMI Derce csoportjával,  20:30-tól magyarpalatkai táncokat lehet tanulni, majd 21:30-tól táncházi mulatság zárja az estét. 

Család: Farsangfarki mulatság és felvonulás
Mikor?: Február 11., vasárnap
Hol?: Igéző

Vasárnap délután 16 órától Farsangfarki felvonulásra várják a karneváli hangulat rajongóit. Az Országalmától az Zichy ligetig menetelnek a jelmezesek, ahol aztán sor kerül a hagyományos kiszebáb égetésre. Az Igézőben 15 órától várják azokat a családokat, akik szeretnének beöltözni. A legjobb jelmezeket idén is díjazzák.

„16 órakor indul a menet az Országalmához, ott, kitáncoljuk a telet, kiseprűzzük a hóembereket és a hideget a városból. Aztán visszajövünk ide az Igézőhöz, itt lesz egy bőgőtemetés, fánkevő verseny, és a mulatság végén elégetjük a kiszebábot is - mondta el Nagy Judit, a Szabad Színház vezetője.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek