Fehérvári programok a hétvégére: Húsvéti Tojáskereső Verseny, Nyusziváró, Csináld magad! workshop és Godzilla x Kong: Az új birodalom
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Fehérvári programok a hétvégére: Húsvéti Tojáskereső Verseny, Nyusziváró, Csináld magad! workshop és Godzilla x Kong: Az új birodalom

Húsvét hétvégéjén többek között kilátogathattok a Húsvéti Tojáskereső Versenyen, részt vehettek a Nyuszivárón, ügyeskedhettek a Csináld magad! workshopon, vagy beülhettek a moziba a Godzilla x Kong: Az új birodalom című filmre.

Kézműves: Csináld magad!
Mikor?: Március 29., péntek
Hol?: Vízivárosi Közösségi Klub

A Vízivárosi Közösségi Klub ingyenes Csináld magad! sorozatának „húsvéti kiadása” iránt nagy az érdeklődés: az eredetileg meghirdetett március 28-i workshopra gyorsan elkeltek a helyek, így 29-én, pénteken 17 órakor is lehet tojásos ajtódíszt és nyuszis fejdíszt készíteni. Az SZKKK az alapanyagokat és a szükséges eszközöket biztosítja a kézműves délutánhoz. A programra előzetesen regisztrálni kell a +3670/457-9002-as telefonszámon.

Munka: III. Alba Regia Állásbörze 
Mikor?: Április 12., péntek 9:00-15:00
Hol?: Sóstói Stadion

Többet szeretnél keresni? Munkahelyet váltanál? Kisebb vagy nagyobb pályamódosítást tervezel? Állami szférából verseny szférába mennél dolgozni?
Szeretnél elhelyezkedni?

Látogass el a III. Alba Regia Állásbörzére április 12-én Székesfehérváron a Sóstói Stadionba és találd meg a neked való állást!

Személyesen megismerkedhetsz a vállalatokkal. A cégek képviselőivel folytatott beszélgetéseknek köszönhetően olyan információk birtokába juthatsz, amelyek nem szerezhetők meg más módon. Személyes benyomást szerezhetsz a vállalatról, informálódhatsz a követelményekről, juttatásokról, karrier lehetőségekről. Rátermettségedet nem csupán az önéletrajzoddal bizonyíthatod. Személyesen bemutatkozva meggyőzheted a munkáltatókat arról, hogy valóban te vagy a leginkább megfelelő új kolléga.  Egy nap alatt több állásajánlattal is gazdagodhatsz és akár azonnal megismerheted a fizetési ajánlatokat is.

Mozi: Godzilla x Kong: Az új birodalom
Mikor?: Március 28-tól
Hol?: Cinema City Alba

A mindent eldöntő, minden eddiginél nagyobb háború nem ért véget azzal, hogy Kong és Godzilla szembetalálkozott és összemérte az erejét. Mert az ember most már kénytelen belenyugodni, hogy nem ő a legerősebb a földön. És nem ismeri igazán a saját világát: várja még néhány eddig rejtve maradt meglepetés. Bujkál még valami a föld alatt, ami felébredt, és pusztítani akar. Az emberiség képtelen megállítani. Talán Kong is képtelen volna. És Godzilla is. De ha ők ketten összefognának, akkor esetleg megmenekülhetnének ők is és mi is…

Mozi: Bogyó és Babóca 6: Csengettyűk
Mikor?: Március 28-tól
Hol?: Cinema City Alba

A korábbi Bogyó és Babóca mozifilmekhez hasonlóan ezúttal is Bartos Erika 13 rövid meséjét fűztük össze. A történetekre legjellemzőbb, vissza-visszatérő motívum az empátia, az odafigyelés, a folyamatos törekvés a mások kívánságainak, vágyainak teljesítésére.

A magyarországi gyerekközönség körében jól ismert, több mint 100 karakter mellett ezúttal is feltűnnek új szereplők: a Rézbogár, aki a harangok és csengők mestere, Borz Ottó, aki egy piros frizbit ajándékoz barátjának, Mókus Regőnek, valamint az Ezerlábú, akit távoli rokona, a Százlábú meghív magához almaszüretre. A mesék nélkülöznek minden öncélú erőszakot, szándékuk szerint „szépre-jóra” tanítanak, a legkisebbek számára is jól követhetőek, jól befogadhatóak.

Természet: Állati hiedelmek a húsvét jegyében
Mikor?: Március 30., szombat
Hol?: Sóstó Látogatóközpont

Húsvétkor számos néphagyománnyal találkozhatunk, melyek közül némelyiknek érdekes eredete van. Hogyan került a nyúl a Holdra? Tényleg szerencsét hoz a nyúl lába? Látogassatok el a különleges húsvéti túrára és göngyölítsétek fel együtt a rejtélyeket.

Ünnep: Húsvétváró
Mikor?: Március 30., szombat
Hol?: Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

A Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar ingyenes húsvétvárója március 30-án, szombaton 14 órakor kezdődik. A népi játékparkban 15 nagy méretű fajátékkal játszhatnak a gyerekek, kifesthetnek egy óriási meseképet, buborékjátszóban készíthetnek óriásbuborékokat, és természetesen tojást is festhetnek. A tojás fontos szerepet játszik a többi programban is: a tojásvadászatban meglepetésekkel töltött tojásokat kell kosárba szedni, a tojáskeresőn pedig az intézmény kertjében eldugott, ajándékokkal töltött tojásokat kell megkeresni, vagyis senki sem távozik üres kézzel a rendezvényről, ahol az égből is hullik majd cukorka, egy cukorágyúnak köszönhetően.

Az utolsó perces húsvéti ajándékok is beszerezhetők az eseményen: a vásárban kézművesek és termelők kínálják portékáikat. A rendezvényen készül tojásfa is: a program keretében festett tojásokat a helyszínen feltehetik majd a fára a családok, de arra is van lehetőség – egészen április 7-ig –, hogy a városrészben élők elhozzák és a többi közé helyezzék az otthon díszített tojásokat. A szervezők azt kérik, hogy a tojások olyan anyagból készüljenek, amely jól bírja az időjárás viszontagságait.

Ünnep: Húsvéti Tojáskereső Verseny
Mikor?: Március 30., szombat
Hol?: Zichy liget

A Székesfehérvári Keresztény Közösség Egyesület (KKE) szeretettel vár minden 2-12 év közötti gyermeket immáron 22. alkalommal a Húsvéti Tojáskereső Versenyre, 2024. március 30-án 15:00-kor a székesfehérvári Zichy ligetben. Az élő zene, tánc, tombola, nyuszi, arcfestés és rengeteg gyerek-szülő játék mellett el fog hangzani a húsvét igazi üzenete is. A tojásvadászat 5 különböző korosztályban zajlik majd, 7000 műanyag tojásban elrejtett cukorkát kereshetnek meg a gyermekek a parkban. A rendezvény ingyenes, de regisztráció-köteles.

Kézműves: Nyusziváró
Mikor?: Március 30., szombat
Hol?: Csalai Közösségi Tér

Az ünnephez kapcsolódó kézműves foglalkozásra várja a városrészben élő családokat a Csalai Közösségi Tér: március 30-án, nagyszombaton 16–18 óra között húsvéti díszeket – különféle tojástartókat gipszfestéssel, akasztós és asztaldíszeket filcből, ablakdíszeket transzparenspapírral, valamint hűtőmágneseket – készíthetnek a családok. A foglalkozás ingyenes, az alapanyagokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ biztosítja.

Természet: Herbarius
Mikor?: Április 1., hétfő
Hol?: Bakonykúti

Április 1-jén, húsvéthétfőn Bakonykútiba szervez túrát Lencsés Rita gyógynövény szakértő. A tavasz elsőként előbújó ehető gyógynövényeit, medvehagymát, salátaboglárkát, pitypangot gyűjthetünk. 

Megközelítés április 1-jén a fehérvári buszpályaudvar 10-es kocsiállásáról, a 8.40-kor induló járattal lehetséges. Találkozó: Bakonykútiban a Közösségi ház előtt, a játszótér melletti parkolóban.

Mindenki számára hasznosak a sok értékes tápanyagot tartalmazó, friss erdei-mezei növények, amelyekből salátákat, teát, de akár pesztót is készíthetünk. Ezek, valamint a csalán, tyúkhúr, turbolya, a szervezet tavaszi tisztításának is fontos segítői. A túra során a gyűjtés szabályaival is megismerkedtek. 

A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges, e-mailben, vagy telefonon az alábbi címeken, számokon: krizsanypannus@gmail.com, 70/338-6173;  lencsesrita82@gmail.com, 30/296-6480.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek