Elindult az új online menetrendi alkalmazás: EMMA
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Purger Tamás
Elindult az új online menetrendi alkalmazás: EMMA

A közösségi közlekedés egyik fontos eleme, hogy tudjunk vele előre tervezni. Ehhez persze az is szükséges, hogy ne csak a közlekedés álljon az utazók rendelkezésére, hanem egy átfogó utastájékoztató rendszer is.

Természetesen eddig is létezett az online használható menetrendek elérhetősége, azonban az külön-külön volt használható. Így létezett a MÁV és a Volánbusz menetrendje, illetve egy sor alternatív menetrendi applikáció, melyek frissítési gyakorisága eléggé kétséges volt mindig is. Így a most induló és teszt fázisban lévő EMMA rendszer a maga nemében hiánypótló.

Az Egységes Menetrend Magyarországon (EMMA) néven induló rendszer az első olyan integrált utazástervező platform, amellyel nemcsak a hazai vasúti és autóbuszos menetrendek válnak elérhetővé, hanem a járatok valós idejű adatai is. Mostantól bárki egyszerűen, gyorsan és megbízhatóan tervezheti meg utazását – akár vonattal, akár autóbusszal, vagy pedig ezek kombinációjával szeretne eljutni az úticéljába.

A most induló menetrendi felület legnagyobb újdonsága, hogy a felhasználók belföldön két tetszőleges pont között teljes útvonaltervet kaphatnak, beleértve a helyi járatokat is. A menetrend egyszerre kezeli és használja a MÁV-START, a GYSEV, a MÁV-HÉV és a VOLÁNBUSZ helyközi és több, mint 70 település helyi járatainak adatait is.

Az EMMA külön mobilos applikációban még nem, csak az emma.mav.hu oldalon érhető el. Azonban az eddig elérhető MÁV-app és a hosszú évek óta népszerű Elvíra hamarosan megújul és helyüket idővel átveszi az EMMA.

Kapcsolódó
Nem áprilisi tréfa: Tavihar viharjelző okostelefonokra

Az idei húsvét kicsit bolondosra sikeredett, lévén a húsvéthétfő bolondok napjára esett, melyet az időjárás sem hagyott szó nélkül a maga közel 30 fokos meglepetésével. De április 1-je nem csak ezért érdekes.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek