Hasznos funkciót indított a Google, már weben is működik a Wallet
Fehérvár Médiacentrum fotója
unsplash.com/MikaBaumeister
Hasznos funkciót indított a Google, már weben is működik a Wallet

A Google fizetési rendszere nem újdonság itthon sem, azonban annak működése és funkciói az elmúlt időkben többször is változtak. Ráadásul előnyére!

Arra talán mindenki emlékszik, hogy nem is oly régen a Google a Pay szolgáltatását átnevezte Wallet-re és már az itthoni okostelefonokon is Google Wallet néven érhetjük el fizetési rendszerét, melyet nem kevesen használnak.

A Google mobilfizetési rendszerének talán legnagyobb előnye, hogy univerzális. Több nagybank is saját fejlesztése helyett inkább a Google Payt használja. Ráadásul ha nemcsak okostelefonnal, hanem egy erre alkalmas okosórával is szeretnénk fizetni, akkor használata egyenesen megkerülhetetlen az androidos ökoszisztémában. Éppen ezért lehet érdekes az a nem túl hatalmas, azonban annál hasznosabb újítás, mely szerint a Google Wallet felületét már nemcsak okostelefonról, hanem akár webes böngészőből, egy notebookról is elérhetjük.

Az újítás jelentőségét akkor érezhetjük, ha be is lépünk a wallet.google.com felületére. Itt egy helyen kezelhetjük a fizetési módjainkat és kártyáinkat, de arra is lehetőség nyílik, hogy frissítsük a Wallet és a Google Pay beállításainkat. Sőt akár meg is tekinthetjük a legutóbbi tranzakcióinkat.

Kapcsolódó
Egyszerű wifi-csatlakozás QR-kóddal

Az internet bitjei után úgy kapkodunk, mint a partra vetett hal a levegő után. Ha telefonunk nincs wifi közelben, a mobiladat pedig lefogyott, szinte látjuk ahogy az okostelefon kijelzője behorpad a bitek és bájtok kapkodása közepette.

Ezek a funkciók természetesen eddig sem voltak rejtve. Elérhettük őket, de csakis okostelefonról, az alkalmazáson belül tudtuk kezelni, mely kevésbé volt kényelmes, mint webes felületen keresztül. További újdonság, hogy bankkátyáink mellett már a beszállókártyákat, koncertjegyeket, de akár hűségkártyákat is áttekinthetünk. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek