Fehérvári programok a hétvégére: Sárkányhajó Fesztivál, Szent Mihály-nap, Díszmadár-kiállítás és Megalopolisz
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Fehérvári programok a hétvégére: Sárkányhajó Fesztivál, Szent Mihály-nap, Díszmadár-kiállítás és Megalopolisz

A hétvégén többek között többek között nézelődhettek a Sárkányhajó Fesztiválon, lazulhattok a Szent Mihály-napon, részt vehettek a díszmadár-kiállításon, vagy beülhettek a moziba, ahol a Megalopolisz című film lesz terítéken.

Sport: 19. Sárkányhajó Fesztivál
Mikor?: Szeptember 27-28., péntek-szombat
Hol?: Csónakázó-tó

Hagyományosan a város egyik legszebb helyén, a Csónakázó-tónál rendezik meg a 19. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivált szeptember 27-28-án, pénteken és szombaton. A küzdelmek első napján, szeptember 27-én, pénteken elsőként a diákok veszik birtokba a Csónakázó-tavat, a Nebuló Kupa eredményhirdetésére 13.30 órakor kerül sor. A Nebuló Kupában a város iskolásai fognak ismerkedni a sárkányhajózással és versenyezni egymással, a futamokon összesen közel 600 diák és pedagógus vesz majd részt.

Ugyancsak pénteken, 14.30 órától már a fiatal felnőtteké lesz a terep az Egyetemi Regatta 2024 versenyszámban, ami a MEFOB – Magyar Egyetemi Sárkányhajó Bajnokság országos döntője tíz egyetem legénységének indulásával. A 14.30 órás megnyitót a rangsoroló időfutamok követik, majd a döntők és a Marathon Kupa küzdelmei után 18.00 órakor lesz a díjátadó.

Szeptember 28-án, szombaton a 19. Sárkányhajó Fesztivál programja a 9.30 órakor kezdődő megnyitóval folytatódik, majd az Open Kupa, az Első Bálozók Vegyes Céges Kupája és a Marathon Open Kupa követik egymást, az eredményhirdetés szintén 13.30 órakor kezdődik.

Állati: Díszmadár-kiállítás
Mikor?: Szeptember 28-29., szombat-vasárnap
Hol?: VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház

A kétnapos kiállításon 25 tenyésztő mutatja be éves munkájának eredményeit. Mintegy 300 díszmadarat láthatunk, lesznek többek között nimfa- és arapapagájok, Katalin- és rozella papagájok, tűzcsízek, egzóták, különféle pintyek és újdonságként gyémántgalambok is, amelyek tollazatán a fehér pöttyök gyöngysoroknak tűnnek.

A kisállat-simogatóban törpenyulakkal és tengerimalacokkal találkozhatnak a gyerekek. Lehet majd fotózkodni arapapagájjal, óriáskígyóval, emellett díszes virágokat, kaktuszokat is megcsodálhatnak az érdeklődők.

Mozi: Megalopolisz
Mikor?: Szeptember 26-tól
Hol?: Cinema City Alba

Francis Ford Coppola, A keresztapa-trilógia és az Apokalipszis most rendezője négy évtizeden át hiába győzködte a hollywoodi stúdiókat, hogy finanszírozzák grandiózus tervét. Végül személyes vagyonának jelentős részét feláldozva valósította meg karrierjének legnagyszabásúbb filmjét. A Megalopolisz jövőképében Új Róma városának fényűző, hatalmas felhőkarcolói között komoly ellentétek feszülnek. Az ambiciózus és vizionárius építész, Cesar Catilina (a kétszeres Oscar-jelölt Adam Driver) progresszív gondolkodásával szemben áll Franklyn Cicero polgármester (Giancarlo Esposito) hatalmi beágyazottsága és kapzsiságtól hajtott játszmái. A kettejük közötti konfliktust tovább hevíti Cesar kapcsolata a polgármester lányával, Juliával (Nathalie Emmanuel), aki számára a tét nemcsak a város jövője, hanem szerelme és családja is.

Mozi: Lepattanó
Mikor?: Szeptember 26-tól
Hol?: Cinema City Alba

Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöci-foci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legértékesebb volt az életükben. Nem várt megoldás érkezik azonban, amikor egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedésből 100 millió forintot utal a számlájukra. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, túl nagy a kísértés, hiszen így esélyük nyílik kijutni az Eb-re… A Lepattanó érzelmes sportvígjáték az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, és tisztelgés a sokunk által kedvelt fantasztikus magyar játék, a gombfoci előtt.

Család: Szent Mihály-nap
Mikor?: Szeptember 
Hol?: Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

Szeptember utolsó szombatján Szent Mihály-napi családi eseményre hívja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szeptember 28-án, szombaton délutánra a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarba. A hagyományos eseményen fellép többek között az Apacuka zenekar és a 4WHAT, az érdeklődők egész délután játékokkal és foglalkozásokkal tölthetik az időt. A belépés ingyenes. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek