Fehérvári programok a hétvégére: Szenior Ki mit tud? kiállítás, Világ Gyalogló (Hó)Nap és Barátom, a pingvin
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mafab/Roadside Attractions
Fehérvári programok a hétvégére: Szenior Ki mit tud? kiállítás, Világ Gyalogló (Hó)Nap és Barátom, a pingvin
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Október első hétvégéjén többek között ellátogathattok a Szenior Ki mit tud? kiállítás megnyitójára, részt vehettek a Világ Gyalogló (Hó)Nap programján, vagy beülhettek a moziba a Barátom, a pingvin című filmre.

Kiállítás: Szenior Ki mit tud?
Mikor?: Október 4-től
Hol?: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében

Minden esztendőben sokan jelentkeztek és vettek részt a tehetségkutatón, amelynek tárgyalkotó kategóriájában idén negyvenkét nevezés érkezett a vármegye minden részéből. Festmény, grafika, hímzés, csipke, fafaragás, festett bútor – csupa szemet gyönyörködtető, míves munkát adtak be az alkotók. 

A pályamunkákból október 4-én, pénteken 15 órakor nyílik kiállítás a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében, és a megnyitó keretében adják át a minősítéseket is. A tárlat november 6-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében, hétfőn és szerdától péntekig 8–22 óráig, kedden 8–20 óráig, szombaton 12–20 óráig.

Sport: Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 
Mikor?: Október 4., péntek
Hol?: Paks

Az Atomerőmű SE számára rendkívül jól indult a 2024/25-ös szezon, szeptember 27-én a Ludovika Arénában léptek pályára az Endo Plus Service-Honvéd gárdája ellen, ahol idegenben 91-60- ra győztek. Vasárnap már munkába is álltak Kostas Flevarakis tanítványai, így volt idejük felkészülni a péntek esti találkozóra. Az Alba Fehérvár a FIBA Europe Cup selejtező miatt október 1-jén kezdte meg a szereplését a szezonban, hazai pályán az Egis Körmendet fogadták Vojvodáék és 114-86-ra sikerült nyerniük. Az Atomerőműnél Dukes ideiglenes pótlását kellett rövid időn belül megoldaniuk, így Yasiin Joseph-el kötöttek rövidtávú megállapodást. A mérkőzést online a hunbasket.tv is közvetíti élőben.

Mozi: Joker: Kétszemélyes téboly
Mikor?: Október 3-tól
Hol?: Cinema City Alba

Az Arkham Elmegyógyintézet legőrültebb lakója, Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) kiszabadul a rács mögül, és nincs egyedül. Vele tart egy nő (Lady Gaga), aki maga sem a kiegyensúlyozottság szobra. Gotham City sötét, mocskos utcáin újra elszabadul a káosz és az erőszak. Pedig ők csak azt akarták, amit a város összes „normális” lakója: szerelmet, megértést és lángokat. De az ő útjuk nem normális út…

Mozi: Barátom, a pingvin
Mikor?: Október 3-tól
Hol?: Cinema City Alba

A Barátom, a pingvint egy epikus igaz történet ihlette. Joao, a halász egy nap egy olajszennyezéstől szenvedő pingvinre talál a tengerparton, akire segítség nélkül a biztos halál vár. A férfi megtisztítja a pingvint, majd a megerősödött kisállatot útnak engedi. A pingvin viszont a megmentőjével marad, s a hónapok alatt különös barátság alakul ki közöttük. A kis madár aztán egy nap eltűnik, ám a csoda ezzel nem ér véget: a pingvin évről évre visszatér a halászhoz. Még a hatalmas óceán sem tudja elválasztani a barátokat, ezzel felejthetetlen élménnyel gazdagítva a nézőt is.

Az állatok világnapja alkalmából a közelmúlt állatokról szóló filmjeivel várunk Titeket október 4. (péntek) és október 6. (vasárnap) között a Cinema City mozikban! 

Színház: Pánik, avagy a férfiak az idegösszeomlás szélén
Mikor?: Október 4., péntek
Hol?: Igéző

Negyvenedik előadásához érkezik október 4-én a Pánik, avagy a férfiak az idegösszeomlás szélén című fekete komédia. A pénteken 19 órakor kezdődő nagyvárosi történetben három erős férfi, a tervezőgrafikus, Max (Balogh Mihály), a mérnök, Leó (Kovács Máté) és a televíziós műsorvezető, Joni (Szabó Miklós Bence) agyonstresszelt hétköznapjai jelennek meg.

Egészség: Világ Gyalogló (Hó)Nap
Mikor?: Október 5., szombat
Hol?: Sóstói Tanösvény

Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával idén is számos helyen próbálhatják ki az érdeklődők a gyaloglás, azon belül is a nordic walking egészségre gyakorolt pozitív hatását az október 1. és 31. között zajló Világ Gyalogló (Hó)Nap nemzetközi programjaihoz csatlakozva. Ezt a mozgásformát életkortól és nemtől függetlenül bárki végezheti, és nem kell hozzá speciális előképzettség. Nem okoz izomlázat vagy ízületi fájdalmakat, javítja a szív és az érrendszer teljesítményét.

A Világ Gyalogló (Hó)Nap székesfehérvári kiemelt programját október 5-én, szombaton tartják a Sóstói Tanösvényen, ahol 10 órakor a tanösvény Szárcsa utca felőli bejáratától indul a mintegy 5 kilométeres séta Csog Imre vezetésével. A részvevők felmennek a madárlesre, majd a gát melletti ösvényen érnek el a Homokbányához, innen a lődombok mellett visszafordulva érkeznek meg az Attila-rétre, majd pihenőt követően a Szent Kristóf templomnál fejeződik be a túra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek