Halálos bántalmazás
Fehérvár Médiacentrum fotója
Novák Rita
Halálos bántalmazás

Letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Járásbíróság azt a kajászói férfit, aki halálra verte a barátnőjét október 13-án. A nőnek az eddigi információk szerint azért kellett meghalnia, mert a barátja féltékeny volt - tudta meg a Fehérvár Médiacentrum.

"Patkányok vagytok" - azután kiabálta ezt a Fehérvár Televízió kamerájába a férfi, miután a Székesfehérvári Járásbíróság letartóztatásba helyezte őt. A gyanúsított rendőrök kíséretében vezetőszáron érkezett a vármegyei kapitányságról és hosszú ülés után ugyanígy távozott.

Az eddigi információk szerint a 41 éves férfi addig ütötte és rúgta barátnőjét, amíg a nő életét vesztette.

Úgy tudni, a pár alkoholt fogyasztott és kábítószerezhetett a tragikus estén - nyilatkozta Hudák Hedvig a Székesfehérvári Törvényszék szóvivője. "A megalapozott gyanú szerint 2024. október 13-án az általa lakott ingatlanban közös alkoholfogyasztást követően szerelemféltésből bántalmazta a sértettet oly módon, hogy több alkalommal testszerte megütötte, valamint nagy erővel több alkalommal a fejét és a felső testét megrúgta."

A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását. "A nyomozóhatáság az ingatlanban kábítószergyanús anyagokat is talált. A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája úgy ítélte meg, hogy a komoly tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű bűncselekményt elkövető gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye és a nyomozás kezdeti szakaszára figyelemmel a bizonyítás meghiúsításának veszélye is."

A végzés nem végleges, a gyanúsított védője enyhébb kényszerintézkedés kiszabása miatt fellebbezett. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók