4 évnél régebbi cikk

Hólapát, esernyő, napszemüveg, ezekre lehet szükségünk jövő héten
Fehérvár Médiacentrum fotójaHólapát, esernyő, napszemüveg, ezekre lehet szükségünk jövő héten

A szeszélyes április után úgy tűnik, szeszélyes május vár ránk. A jövő hetünk igen sokszínűen alakul, sok lesz az eső, de a napsütés is, erős, viharos széllel is számolnunk kell, helyenként köd is kialakulhat. Hétfőn az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havazás is előfordulhat.

via GIPHY

Hétfő: A délelőtti órákban még mindig marad a változatlan csapadékos idő, országszerte kell számítani esőre, záporokra. Délutántól azonban fokozatosan megszűnik a csapadék. Kezdetben az Alpokalja, illetve a Bakony csúcsain, később az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havazás is előfordulhat. Sokfelé lesz erős, viharos a szél, de az esti órákra veszít erejéből. Napközben 6-12 fokig melegszik a levegő, a leghidegebb órákban 2-8 fok lesz.

Kedd: Csapadékos, napsütéses idő várható. A szél ismét megélénkül, a Dunántúlon és északkeleten jelentősen megerősödik. A legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7 fok közé esik, a szélvédett helyeken gyenge talaj menti fagy is előfordulhat.

Szerda: A ködfoltok gyors feloszlása után, gomolyfelhős, napos időere számíthatunk. Az esti órákban, előfordulhatnak viharos széllökések, az eső is eleredhet, de ez főként a Nyugat-Dunántúlon esélyes. A nappali maximumok 15 és 20 fok között alakulnak. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6 fok között alakul, helyenként gyengén fagyhat.

Csütörtök: A hétfői időjáráshoz hasonlóra számíthatunk csütörtökön, több helyen várható eső, zápor. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban 4-10, napközben 10-16 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek: Alapvetően napsütéses időre számíthatunk, helyenként megerősödhet a szél. Elszórtan, leginkább keleten, északkeleten lehetnek záporok, zivatarok. A minimumhőmérséklet 4-10, a maximum 15-21 fok között alakul.

Szombat: Szórványosan várható eső, zápor, mérsékelt marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet 5-11 fok között, a maximum 18-23 fok között alakul.

Vasárnap: Ismét több helyen várható eső, zápor. Helyenként viharos széllökésekkel is számolnunk kell. A legmagasabb hőmérséklet 12-20 fok között, a legalacsonyabb 6-12 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jövő heti előrejelzése az alábbi videóban is megtekinthető:

Forrás: www.met.hu

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek