4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: FEZEN, Pokróc Piknik, Királyi Operett Napok és Irigy Hónaljmirigy
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: FEZEN, Pokróc Piknik, Királyi Operett Napok és Irigy Hónaljmirigy

Ismételten olyan hétvégéhez érkeztünk, ahol a ragyogó napsütésé lesz a főszerep. Persze az előrejelzések szerint záporok és zivatarok is előfordulhatnak, ám ne foglalkozzatok vele, ugyanis az elkövetkezendő napokban ismételten számos szabadtéri, fehérvári (és túli) program közül válogathattok: bulizhattok az Irigy Hónaljmirigyre, teljesen megőrülhettek a Fezenen, kikapcsolódhattok a Királyi Operett Napokon, és még piknikezhettek is a Széna téren.

Koncert: Irigy Hónaljmirigy és Animal Cannibals
Mikor?: Július 26., péntek 17:00
Hol?: Agárdi Popstrand

Az Agárdi Popstrand következő programjának vendégei azon túl, hogy zeneileg is odateszik magukat, főként az őrületben utaznak, így régi és új nótáik garantáltan megtáncoltatják a kilátogató közönséget. Elsőként nézzük meg az Irigy Hónaljmirigyet, akiket azt hiszem senkinek sem kell bemutatnom: a nyolctagú brigád elsősorban a könnyűzenében utazik, amely zenei paródiáiról és ezek közé szervezett humoros tévéműsorairól lett ismert. A pop, rock, reggae, techno, rap és a mulatós zene egyaránt szerepel repertoárjukba, ám manapság már mindent kifiguráznak, ami látnak fantáziát. Az Animal Cannibals (Qka MC és Ricsipí) pedig rap és hiphop nótáiknak köszönhetően lettek híresek, illetve annak, hogy ők voltak a stílus egyik első magyarországi előfutárai.

Fesztivál: FEZEN Fesztivál 2019
Mikor?: Július 24-27., szerda-szombat 
Hol?: Takarodó út

Bár már két nap is lement a Fezenből, ez nem jelenti azt, hogy ellőtték volna minden puskaporukat, ugyanis pénteken és szombaton kezdődik csak az igazi őrület. A szerdai felvezető nap után csütörtökön többek között Majkára és Ákosra is tombolhatott a nép, pénteken pedig zsinórban négy olyan brigád is megmutatja magát, akikre érdemes bulizni: a BSW és a Punnany Massif után a fehérvári kötődésű Wellhello lép színpadra, hogy aztán a Halott Pénz teljesen a hatalmába kerítse a közönséget. Szombaton pedig mindenre rátesznek még egy lapáttal: a Modern Talkingból ismert Thomas Anders felejthetetlen slágerei után Fedde Le Grand is tiszteletét teszi.

Operett: Királyi Operett Napok
Mikor?: Július 26-28., péntek-vasárnap
Hol?: Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ

Végre valahára elérkeztünk a Királyi Operett Napokhoz is, amelyet az elmúlt hetekben kétszer is látványos műsorral reklámoztak be az Országalmánál. A Feketehegy-Szárazréti Közösség Központ szabadtéri színpadán a Királyi Operett Gálát, a Bob herceget, valamint a Sybill operettet is láthatja és hallhatja a nagyérdemű, az előadások előtt és után pedig a Gasztroudvarban zenés-táncos produkciókkal ígérnek könnyed nyáresti kikapcsolódást a szervezők. A teljes programért katt ide.

Fehérváron túl: Bor- és Fröccsfesztivál 2019
Mikor?: Július 26-augusztus 4., péntek-vasárnap 18:30
Hol?: Siófoki hajóállomás

A hétvégén ismételten bármerre nézünk, fesztivált látunk, így természetesen nem maradhat ki a szórásból az egy köpésre található siófoki rendezvény, a Bor- és Fröccsfesztivál sem, ahol számos finom balatoni nedű mellett a koncertekről sem feledkeztek el a szervezők: augusztus 4-ig minden este neves fellépőkre iszogathatnak az érdeklődők, nem beszélve az ételkülönlegességekről és a gyermekprogramokról sem, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvezőbb elfoglaltságot. Ja, és ami a legfontosabb: a rendezvény ingyenes és kutyabarát!

Piknik: Széna Téri Pokróc Piknik
Mikor?: Július 27., szombat 15:00
Hol?: Széna tér

Piknikezni mindenki szeret, bár Magyarországon sajnos nincs akkora hagyománya, mint mondjuk Angliában, ahol - főleg ebédidőben - boldog-boldogtalan kifekszik a gyepre, hogy ott fogyassza el gondosan bekészített elemózsiáját. Azért hébe-hóba feltűnik a programpalettában egy-egy piknikes esemény is, úgy mint például a Pokróc Piknik, amely során vidám köztéri buliba várják a Széna térre a kíváncsiskodókat. A gyerekeknek koncertekkel kedveskednek, lesz egészségkalauz a Mentaház orvosaival és Los Andinos koncert is az ecuadori harmonikás, Mario Godoy Aguirre vendégszereplésével. A rendezvény szombaton tizenöt órakor nordic walking bemutatóval indul, ezután a Palacsinta zenekar bemutatója következik, majd csak délután fél öttől kezdődnek a hamisítatlan pokrócbeszélgetések.

Mozi: Pompon Klub
Mikor?: Július 25-től
Hol?: Cinema City Alba

Úgy néz ki, hogy a nyári uborkaszezon utolérte a mozikat is, ugyanis a héten olyan filmek közül kellett választanom, amelyeket normál esetben simán skippelek. Már fogalmam sincs, hogy mégis miért esett a választásom a Pompon Klubra, de sanszos, hogy köze lehetett hozzá Diane Keatonnek, na, meg talán annak is, hogy a héten debütált alkotások előzetesei alapján ez tűnt a legszórakoztatóbbnak. De hogy végül milyen lett, vasárnapi kritikánkból kiderül.

Martha (Diane Keaton) New York-i kulipintyóját az öregedés és betegség elől menekülve idősek otthonára cseréli. Amikor idegesítő szomszédja Sheryl (Jacki Weaver) megtalálja Martha gimis pomponlány ruháját, a barátnők izgalmas ötlettel állnak elő: megalakítják saját csapatukat, a világ első hatvan feletti szurkolói brigádját, ahol csak és kizárólag az önfeledt szórakozásé lesz a főszerep.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek