4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Fehérvászon Független Filmfesztivál, kocsmaszínház, Quimby és Jégvarázs 2.
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Fehérvászon Független Filmfesztivál, kocsmaszínház, Quimby és Jégvarázs 2.

Szinte hihetetlen, de egy hét múlva már nem az eső okozta kellemetlenségeken fogunk kattogni, hanem azon, hogy milyen szettet vegyünk fel az első fehérvári, adventi gyertyagyújtásra. Nincs mese, szépen lassan itt a karácsony, ám akik az ünnepi készülődés előtt még egy utolsót tombolnának, azoknak van egy jó hírem: a hétvégén szinte minden sarkon parádés koncertbe botolhattok. Többek között fellép a Quimby, a Fiesta és Mr. Missh is, ám ha pár fokkal könnyedebb szórakozásra vágynátok, akkor beülhettek a kocsmaszínházra, vagy a várva-várt Jégvarázs második felvonására.

Koncert: Quimby
Mikor?: November 22., péntek 19:30
Hol?: Fezen Klub

Pénteken Székesfehérvárra látogat Magyarország egyik legnépszerűbb bandája, a Quimby, akik a november 8-án indult Ékszerelmére 20 éves jubileumi koncertsorozatának következő helyszíneként a Fezen Klubba invitálnak időutazásra, ahol aztán az ezredforduló diszkóinak utánozhatatlan hangulatát csempészik vissza az emberek szívébe. Az Ékszerelmére című albumot vitathatatlanul a Quimby legsikeresebb korongjai között tartják számon, több hazai médium a ’90-es évek egyik legjobb lemezének nevezte - persze nem hiába, ugyanis a 2000-es Fonogram-díj jelöltjei közé is felkerült a banda neve. A jubileumi turné jubileumi turnéjának állomásain Tóth Sándor szaxofonos, illetve az a DJ Bootsie lesz a Quimby vendége, aki tökéletes műgonddal összerakott szettjével a fellépések előtt és után is gondoskodik arról, hogy a közönség ismét az ezredfordulón érezhesse magát.

Mozi: 16. Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál
Mikor?: November 23., szombat 15:00
Hol?: A Szabadművelődés Háza

November 23-án ismételten a rövidfilmek kerülnek a középpontba Székesfehérváron, ugyanis tizenhatodik alkalommal bonyolítják le a Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivált, amely során helyi alkotócsoportok képei mellett a 64. Országos Függetlenfilm Fesztivál alkotásaiból is láthattok részleteket. Ezen kívül megleshetitek Karácsony Péter mozijait is, ha pedig ez még mindig nem lenne elég, akkor koncerttel és fesztiválzáró táncesttel is várják az érdeklődőket. A MéhkasAula 1998 őszén hirdette meg először a Fehérvári Filmesek Filmjei programot, ezzel is bemutatkozási lehetőséget teremtve a városban élő alkotóknak. 2004 óta pedig évente Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál néven rendezik meg a programot. A szervezők nem titkolt célja, hogy motiválják a városban élő alkotókat színvonalas filmek készítésére.

Színház: Paraba Kocsmaszínház - Az ősember
Mikor?: November 23., szombat 18:30
Hol?: Paraba

Csak nekem fura picit ez a kocsmaszínházazás, vagy ennyire le lennék maradva a modern kocsmázási szokásokkal? Csak nem kéne keverni a szezont a fazonnal. Bár ha rendesen betöltünk, utána az este hátralévő része így is, úgy is tragikomédiába torkollik, szóval, ha előtte is láthatunk valami műsort, akkor nem csak bódultan, de keretesen is zárhatjuk a bulit. Na, mindegy, a lényeg, hogy szombaton a szokásos sörözés előtt/alatt/után Kálloy Molnár Péter vezényletével igényes stand up comedynek lehettek szemtanúi. A darab a párkapcsolatokról, a klasszikus férfi - női szerepekről szól: szabadszájúan, szókimondóan és szórakoztatóan. Az Ősember egyébként a Broadway legtöbbet játszott egyszemélyes darabja, így olyan produkciónak lehettek szem és fültanúi, amely után garantáltan elégedettem csettintetek majd.

Buli: Fiesta
Mikor?: November 23., szombat 22:00
Hol?: N-Joy Bistro and Club

Hozzám bújva azt súgta, Hasta Manana... - csak az én fejemben kezdi el dúdolni Csordás Tibi az ismerős sorokat, amint megpillantom a Fiestát leírva? Sanszos, hogy nem vagyok egyedül. Ám ha már így belejöttetek a fiesztázásba, akkor a hétvégén élőben is rákontrázhattok a népszerű refrénre, ugyanis az N-Joy Bistro and Clubban a Fiesta latin dallamaival dobja fel az igencsak fagyos estét. Az buli folyamán találkozhattok Angelinával, a Bonitával, és a Hola mi amorral, na, meg a spanyol-magyar szótár teljes tartalmával, így a karácsonyi ünnepek előtt olyan őrületben lehet részetek, amelynek köszönhetően garantáltan kitart a lendület szilveszterig. Onnan meg már csak egy hajszál választ el az új esztendőtől, aztán kezdődhet minden elölről.

Koncert: Mr. Missh
Mikor?: November 23., szombat 22:00
Hol?: Fezen Klub

Hogy a hétvégén a fiatalabb generáció is megtalálja a maga elfoglaltságát, városunkba látogat az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Demeter Misi, alias Mr. Missh is, aki zúzós alapjaival és csípős soraival lopta be magát az emberek szívébe. Misi a Miszterek nevű formációban kezdte karrierjét, majd útjaik különváltak és szólóban folytatta, azóta pedig csak úgy ontja magából az újabbnál-újabb nótákat. A Mr. Missh nevet korábbi brigádja, a Miszterek után és Misi egyfajta becézéséből, a Misuból rakta össze, így olyan jól csengő brandet rakott össze, amelynek - és természetesen zenéinek - hála garantált a telt házas buli.

Mozi: Jégvarázs 2.
Mikor?: November 21-től
Hol?: Cinema City Alba

Na, ez meg a másik, amely címének elolvasásától egyből egy ismerős szám üvölt a fejemben: legyen hó, legyen hó! Aztán csodálkoznak a körülöttem lévők, hogy nem bírok leállni a Jégvarázs híresen-hírhedt betétdalával. Pedig első körben egyáltalán nem nyerte el a tetszésem, és akkor még enyhén fogalmaztam. Aztán miután előtört belőlem a lelkem mélyén szunnyadó gyerek, onnantól úgy tudtam örülni minden apró poénnak, mintha a világ legviccesebb stand up comedyjén ülnék. Igen, a Jégvarázs ennyire magával ragadó, és minimum ugyan ezt várom el a második etaptól is, amely tovább boncolgatja Elza és Anna történetet. Persze ahogy lenni szokott, ezúttal is bele köp valaki a levesbe jégkásába, ám Olaf meg a többiek ismételten megmentik a mundér becsületét. Gyerekeknek kötelező, a többi kritikánkból kiderül!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek