4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Városi Diákbál, esküvőkiállítás, KFT és Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Városi Diákbál, esküvőkiállítás, KFT és Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk

Lassan végleg lecseng a szilveszter utáni pangósabb, az új évvel ismerkedős időszak, és kőkeményen beindul az üzem, így ismételten egymást érik a látványos és népszerű programok Székesfehérváron is: a hétvégén többek között bulizhattok egyet a Városi Diákbálon, nosztalgiázhattok a KFT legendás nótáira, megtervezhetitek a jövőtöket a Novotelben lebonyolítandó esküvőkiállításon, netalántán újra átélhetitek fiatalkorotokat a Bad Boys harmadik felvonásával a moziban.

Koncert: KFT
Mikor?: Január 17., péntek 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ahogy megpillantottam, hogy a hétvégén a KFT is színpadra lép városunkban, egyből az Afrika című méltán híres slágerük kezdett üvölteni a fejemben, amelynek halk/hangos dúdolása egyébként azóta az életem része lett. A trükk pedig az, hogy az előző sorok olvasása után most már a tiéteknek is. Haha. Szóval jön a KFT, amely zenekar 1981-ben indult világhódító útjára, és egyéni, ironikus hangvétel, illetve sok abszurd, szövegközpontú dal jellemezte és jellemzi őket mind a mai napig. Legnagyobb slágereiket mindenki kívülről fújja és együtt énekli majd a srácokkal, akik között még a 1990-es évek végén, 2000-es évek elején a fehérvári Mohai Tamás is zenélt. Hoppá!

Kiállítás: XIX. Székesfehérvári Esküvő Kiállítás
Mikor?: Január 18., szombat 10:00
Hol?: Novotel Székesfehérvár

Idén tizenkilencedik alkalommal merülhettek el a Novotelben berendezett Székesfehérvári Esküvő Kiállításon, amelyen személyesen találkozhattok közel ötven szakmájában elismert esküvői szolgáltatóval: ajánlatokat kérhettek, referencia anyagokat nézhettek, sütit-tortát kóstolhattok, gyűrűt próbálhattok, próbasminket készíttethettek, illetve csodás menyasszonyi ruhákat és trendi öltönyöket találhattok a kiállítók kínálatában, akik hasznos ötletekkel is elláthatják az érdeklődőket, hogy az esküvő életük legcsodálatosabb ünnepe lehessen!

Tánc: Kákics Táncház
Mikor?: Január 18., szombat 17:00
Hol?: Felsővárosi Közösségi Ház

A kecske a moldvai csángók egyik legismertebb alakoskodása. Farsang alkalmából a Kákics együttes feleleveníti a moldvai fonók mulatságának kedvelt kecskefigurájának a táncát illő hangszeres kísérettel, azaz kobozzal, hegedűvel és furulyával. A résztvevők azt is megtudhatják, hogyan alkudoztak a táncban elernyedt kecskére a mókázó legények, és kié lesz vajon a végén a kedves jószág. Az est során Gáncs Kata oktatja a lépéseket, és előkerül majd néhány farsangi eszköz, illetve játék, így a kecsketáncoltatás is.

Buli: Városi Diákbál 2020
Mikor?: Január 18., szombat 19:30
Hol?: MOL Aréna Sóstó

A székesfehérvári báli szezon immár hagyományos nyitó eseménye a Városi Diákbál, amely a tavaly már bejáratott helyszínre, a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermébe várja a középiskolás diákokat az ötvenes-hatvanas éveket idéző, a rockabilly stílushoz illő ruhákban. A bál este fél nyolckor nyitja meg kapuit, az érkezőket a Boka Boogie Trió zenéje fogadja. A nyitányban színpadra lép Morvai Anna, az idei Fehérvár Hangja döntőse, majd a BSW, azaz a Beerseewalk csap a húrok közé, majd DJ Revolution gondoskodik majd a bulihangulatról. A zenei programok mellett fotófal és greenbox is várja a középiskolásokat, de lesz szelfitükör és tombolasorsolás is. A bál éjfélig tart, ám a buli ekkor még nem ér véget, csak helyet változtat: fél tíz után afterra várják a vendégsereget a Petőfi Kultúrtanszékre, ahol Embryo zenéire hajnalig szórakozhatnak együtt a diákok.

Koncert: Omen
Mikor?: Január 18., szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Bár zeneileg igencsak mindenevő vagyok, az Omen nevű magyar, heavy metalban utazó együttessel még nem volt szerencsém megismerkedni. Pedig az 1990-ben az ország akkori legnépszerűbb heavy metal zenekaraiból (Pokolgép, Ossian, Szekeres Tamás Project) kivált tagokból összetákolt banda igencsak pörgős számokat hozott tető alá, és egy rövidebb, három éves időszakot leszámítva folyamatosan gyártották az újabbnál-újabb dalokat. Olyannyira, hogy eddigi pályafutásuk alatt nem kevesebb, mint tíz stúdióalbumot doboltak, gitároztak és énekeltek össze. Azért ez - valljuk be - igencsak impozáns teljesítmény.

Mozi: Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk
Mikor?: Január 16-tól
Hol?: Cinema City Alba

Na, még egy fülbemászós cím a hétvégére, amely bár nem a koncert kategóriába tartozik, de amint meghalljátok vagy látjátok a Bad Boyst, szinte biztos vagyok benne hogy, milyen ütemre jár az agyatok: Bad Boys, Bad Boys, watcha gonna do? Watcha gonna do, when the come for you? Na, ismételten telitalálat? Hát még akkor mekkorát dobbantak a rosszfiúk szíve, amikor bejelentették, hogy sokak fiatalkorának kedven filmsorozata egy harmadik taggal bővül, így ismételten együtt lóghatbak Will Smith-szel és Martin Lawrence-szel. Mondanom sem kell, garantált a siker.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek