4 évnél régebbi cikk

Online programok a hétvégére: Ákos, K-faktor, a Föld Órája, retró-fesztivál, Mystery Gang és Siklósi Örs
Online programok a hétvégére: Ákos, K-faktor, a Föld Órája, retró-fesztivál, Mystery Gang és Siklósi Örs

Mivel még mindig az a legjobb (és lesz is egy darabig), amit tehettek, hogy otthon maradtok, összeszedtem nektek néhány olyan hétvégi online programot, amelyek feldobhatják unalmas perceiteket: bulizhattok Ákos, a Mystery Gang vagy Siklósi Örs számaira, megleshetitek Pamkutyáék K-faktorát, vagy ámulhattok a Vaskakas Bábszínház újabb előadásán.

Természet: Herbarius online
Mikor?: Folyamatosan
Hol?: Harbarius Programok Facebook-csoportjában

A járvány miatt a tavaszi Herbarius programok gyógynövénygyűjtő tavaszi túrái sem indultak el. Hogy senki se maradjon le a természet ébredéséről, Lencsés Rita gyógynövényszakértő virtuálisan folytatja a sorozatot a gyógynövények, gyűjtésük és felhasználásuk ismertetésével, amit a program Facebook-oldalán tesz közzé.

Az online kirándulások hagyományos első programja a nyírfanedv csapolása: "A közelünkben lévő nyírfa már több mint egy hete ontja az értékes nedvét. A tegnapi nap látványa viszont nagyon meglepett engem is: nem láttam még befagyott nyírfanedvet" – Lencsés Rita a tavaszi zsongásba hirtelen érkezett tél érdekességéről készült fotókat is megosztotta a gyakorlatias tudnivalók mellett.

 

Fesztivál: Maradj Otthon! Fesztivál - Mystery Gang, Siklósi Örs (AWS), Ákos és további sok-sok előadó
Mikor?: Március 22-április 5., vasárnap-vasárnap 
Hol?: Maradj Otthon! Fesztivál Facebook-oldalán, Facebbok-eseményénél

Mivel most az a legfontosabb, hogy a lehető legkevesebbet mozduljunk ki otthonról, létrejött egy olyan fesztivál, amely az elmaradt bulik és konceretek által keletkezett űrt kívánja betölteni. A szervezők arra buzdították a fesztiválok, klubok legnépszerűbb fellépőit (zenészeket, popsztárokat, előadókat), hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a Maradj otthon! kampányban, így közösen elindították a virtuális Maradj Otthon! Fesztivál, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

A szervezők száznál is több hazai zenekart, előadót kértek fel, hogy a közös cél érdekében a saját felületeiken rendszeresen nyilvánuljanak meg posztokkal, filmekkel, közönségtalálkozókkal, ezeket a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook-oldalán is követhetik a rajongók. Ugyanez az oldal figyelemmel kíséri és ajánlja azokat a házi koncerteket, amelyeket az előadók otthonról, stúdióból közvetítenek, ezzel elviselhetőbbé téve a bezártságot.

A hétvégén a Mystery Gand, Siklósi Örs az AWS frontembere és Ákos lesz terítéken, de sok-sok meglepetéssel is készülnek még a szervezők.

Legutóbb a Bohemian Betyars bulizott egyet online:

 

Fesztivál: I LOVE RETRO Online Fesztivál
Mikor?: Március 28., szombat 17:30
Hol?: I LOVE RETRO Official YouTube-csatornán

A kialakult járványhelyzetre tekintettel minden rendezvényt betiltottak, ennek eredményeképpen több száz fellépés és koncert marad el. Hogy a helyzetet orvosolják és arra ösztönözzék az embereket, hogy maradjanak otthon, Az I LOVE RETRO, a Ray's Pub és 15 magyar retrosztár (többek között az Ámokfutók, a Desperado, Krisz Rudi és a Shyguys) úgy döntött, elviszi a fesztivált és a legnagyobb retroslágereket az otthonokba.

Az eseménynél lehet támogató jegyeket is venni, a szervezők a teljes befolyt összeget a B.A.Z. Megyei Központi Kórház Gyermeklélegeztető Központjának és a Szent László Alapítványnak juttatják el. Ebből az adott nonprofit szervezetek lélegeztető gépeket vesznek, valamint a betegek helyzetének javításán dolgoznak.

 

Tehetségkutató: K-faktor
Mikor?: Március 28., szombat 19:00
Hol?: Pamkutya YouTube-csatornáján

Igazán érdekes ötlettel álltak elő Pamkutyáék a karantén alatt: saját tehetségkutatót indítanak, amely szombaton 19:00-kor lesz élő YouTube-adásban, ahova akár ti is könnyen bekerülhettek. Ha tudtok énekelni, zongorázni, gitározni, beatboxolni, vagy megmutatnátok az internet népének saját zenei produkcióitokat, és azt élőben, otthonról is elő tudjátok adni, akkor nincs más dolgotok, mint március 27-ig (péntekig) tegyetek fel egy instasztorit vagy instaposztot az előadásról és tageljétek be rajta Pamkutyáékat (@pamkutyagram). Ha bekerültük, akkor szombaton este élőben is előadhatjátok zenei számaitokat a műsorban. Hajrá, hajrá!

 

Természetvédelem: Kapcsolódj és kapcsolj le a természetért!
Mikor?: Március 28., szombat 20:30
Hol?: Az egész világon

Virtuális közösségi eseményre invitál a WWF: március 28-án, világszerte szombaton 20.30 órától indul a Föld Órája kezdeményezés.

A természetvédelem, a fenntarthatóság jegyében lekapcsolják a városok, települések világításait, amiben tavaly már 180 ország vett részt. Az önkéntes akcióhoz mindenki csatlakozhat: "egy órára te is oltsd le a világítást és kapcsolj ki otthonodban minden elektronikus berendezést, ezzel kifejezheted támogatásodat hazai természeti értékeink megóvásáért!" 

 

Színház: Vaskakas Bábszínház - Paradicsomleves betűtésztával
Mikor?: Március 29., vasárnap 11:00
Hol?: Vaskakas Bábszínház YouTube csatornáján

Ki emlékszik az ovisteára? Hát a tojáslevesre? És a paradicsomos káposztára? Meg a tejbegríz-összekavarásra? Meg a mackósajt-pucolásra? Meg a kakaóscsiga-szétgöngyölésre? Meg a szilvásgombóc-magköpködésre? Meg a körözött-otthagyásra? Meg a betűtészta-kirakósozásra? Ki ne emlékezne a legjobb menzás mulatságokra! Kis és nagy gyerekek, ide, ide! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

Kultúra: Kultúrbuli 3 - Nietzsche bölcsessége kijárási korlátozás idején
Mikor?: Március 29., vasárnap 19:00
Hol?: BLG Facebook-oldalán

A fenomenológiai kultúrbuli folytatódik! Egzisztenciális szorongásoldás Nietzsche mesterrel, és az ő fő művével, az Így szólott Zarathustrával.

Felolvasás és beszélgetés Istenről, Üvermensch-ről, az Utolsó emberről. Adagolás kijárási korlátozás idején napjában egyszer, szükség esetén plusz dózis beiktatható. Használati utasítás vasárnap 19 órakor a BLG-oldalon.

 

Állandó programok:

- Virtuális séta Székesfehérváron

- A Teleki Diákszínpad előadás: William Shakespeare - Hamlet

Müpa ingyenes médiatára

Nemzeti Filmintézet Filmarchívuma ingyenes filmjei

Szépművészeti Múzeum virtuális kiállítása

Borítókép: YouTube/AkoxVid
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek