3 évnél régebbi cikk

Most különösen fontos: véradásra várják a fehérváriakat október 6-án
Most különösen fontos: véradásra várják a fehérváriakat október 6-án

Harmadik alkalommal szervezik meg a Civil véradás elnevezésű országos programot. Az esemény megszervezésében részt vesznek a civil központok és a vérállátó szolgálatok dolgozói. A fehérváriakat a Fehérvári Civil Központban várják október 6-án.

Jelenleg 5, vagy több napra elegendő a vérkészleti szint az országban minden vércsoportból. Hogy ez így is maradhasson, folyamatosan különféle kampányokkal, akciókkal szólítják meg a lakosságot. 

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága kezdeményezésére harmadik alkalommal kerül sor a Civil véradás elnevezésű országos programra. 

Székesfehérváron október 6-án, kedden 14-17 óra között várják a véradókat a Civil Központban.

A véradók és a vért kapó betegek egészségének védelmében az OVSZ megelőző intézkedésként bevezette, hogy a véradásra regisztrálni kell a cic@echomail.hu email címen, vagy a 30/356-2610-es telefonszámon. 

Az érkezőknek be kell tartaniuk a 1,5-2 méteres távolságot, és maszkot kell viselniük.

A véradók hőmérőzésen fognak átesni, és mindenki saját tollat kap a papírok kitöltéséhez.

Csak olyan 18-65 éves, minimum 50 kg testsúlyú lakosok jelentkezését várják, akik egészségesnek érzik magukat, az elmúlt 14 napban nem tartózkodtak külföldön, és nem álltak kapcsolatban fertőzött emberrel.

Akinek nem megfelelő az időpont, a Székesfehérvári Területi Vérellátóban tudja leadni vérét.

Az Országos Vérellátó Szolgálat kihívást is indított, előnyben vannak azok, akik gyakran használják közösségi felületeiket. A #139challenge lényege, hogy hogy a véradók véradás után három Facebook ismerősüket buzdítsák véradásra. Erről bővebben itt lehet olvasni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek