3 évnél régebbi cikk

Hová tűntek a szelektív hulladékszigetek a Palotavárosból?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Hová tűntek a szelektív hulladékszigetek a Palotavárosból?

PET-palack, üveg, papír – a gyűjtőkonténereket már jól ismerjük. Csak a rendeltetésszerű használatot kell még tanulni!

Több helyről is el kellett szállítani a Palotaváros déli részén a szelektívhulladék-gyűjtő konténereket. Már a Jancsár utcai Spar áruháznál is csak hűlt helyüket találjuk, bár a döntést hosszas egyeztetés előzte meg az áruház vezetősége, a városrész képviselője és a Depónia részvételével.

Sajnos ahogy több utcában is a környéken, itt is az illegális hulladék lerakóhelyévé váltak a konténerek, kezelhetetlen mennyiségű szeméthalommal.

„Nem is az itt élők okozták ezt a problémát, hanem azok, akik nagyrészt vidékről, éjszaka, illegálisan szállították ide és rakták le a hulladékot. Emiatt teltek meg a tárolók, és szinte folyt ki belőlük a szemét!" – tudtuk meg Farkas László képviselőtől. – "Emiatt kellett megszüntetni a Cserepes köz 7. szám előtt is a szelektív gyűjtőpontot. Csak úgy lehetett megszüntetni az áldatlan állapotokat, hogy el kellett szállíttatni a konténereket, és kiírni, hogy a szemétlerakás tilos!”

A képviselő szerint egyelőre nem tudtunk odáig eljutni Magyarországon, hogy természetes legyen a szelektív gyűjtők rendeltetésszerű használata, de elkezdődött ez a folyamat, és a gyerekek már a helyes használatot tanulják meg:

„A közös képviselőkön keresztül kértem, hogy a lakók javasoljanak helyeket, ahová ki tudjuk helyezni a szelektív gyűjtőket. Kaptam is visszajelzéseket, de azért nem helyeztük még ki az edényeket, mert nagyon komolyan körbe kell járni a kérdést a Környezetvédelmi Irodával és egyéb hatóságokkal is, hogy hová érdemes kitenni ezeket a konténereket, hogy tényleg betöltsék azt a funkciót, amire szánjuk.

Sajnos attól félek, hogy bárhová rakjuk ki, megint egy szeméttelepet hozunk létre. De talán a felnövő generáció már másként fog hozzáállni a környezetvédelemhez!”
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek