2 évnél régebbi cikk

Felvételi: csütörtökig lehet módosítani a jelentkezési sorrendet!
·Oktatásfelsőoktatás·Utolsó frissítés: undefined
Felvételi: csütörtökig lehet módosítani a jelentkezési sorrendet!
·Oktatásfelsőoktatás·Utolsó frissítés: undefined

Július 8-án csütörtökig pótolhatják a még hiányzó dokumentumaikat a diákok, és eddig módosíthatják – egyetlen alkalommal – a megjelölt szakok sorrendjét az E-felvételiben. A felvételi ponthatárokat július 22-én teszik közzé.

Az Oktatási Hivatal közleménye szerint a jelentkezők a pontszámításhoz még szükséges dokumentumokat a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszer Dokumentumok menüpontjában tölthetik fel, és ugyanitt követhetik nyomon azok elbírálását is.

 Nem kell feltölteni:

a 2006. január 1-je után megszerzett érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt (így a 2021. május-júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat sem),
a 2003. január 1-je után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat, valamint
a 2006. február 1-je után szerzett magyar oklevelet.

Ezek adatait az Oktatási Hivatal a közhiteles nyilvántartásból veszi át. Ha a felvételiző a jelentkezés után szerezte meg a nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia.

A felvételizők egyetlen alkalommal, július 8-ig módosíthatják a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. A változtatások az elküldött kérelmek feldolgozása után jelennek meg az ügyintézési felületen. A sorrendmódosításkor csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átrendezni vagy törölni, új képzés már nem rögzíthető.

(Forrás: szekesfehervar.hu)

Borítókép: pixabay.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek