Életmód
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 06. 13., 10:56
Oktatás,tanévMegjelent a 2024/2025-ös tanév rendjeA következő tanév első tanítási napja szeptember 2., az utolsó pedig 2025. június 20.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 06. 11., 13:18
Oktatás,diákokA megyei legtehetségesebb diákjait köszöntötték Könyvutalvánnyal és oklevéllel kedveskedett az Oktatási Hivatal hétfőn délután azoknak a diákoknak, akik az idei tanévben első, második, vagy harmadik helyezést értek el, egy-egy tanulmányi versenyen. Az ünnepségen a felkészítő tanárok munkáját is megköszönték. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 06. 07., 17:39
Oktatás,közlekedésJátékosan tanultak közlekedni a fehérvári elsősökJátékos közlekedési foglalkozást tartottak az István Király Általános Iskola udvarán. Az elsősök a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” elnevezésű baleset-megelőzési oktatóprogram keretében sajátíthatták el a helyes közlekedés szabályait a tanév során, melynek záró napját pénteken tartották.
2024. 06. 05., 19:40Oktatás,ösztöndíjJúnius 16-ig lehet pályázni a Deák Dénes ÖsztöndíjraA székesfehérvári Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma idén is meghirdette ösztöndíjpályázatát művészettörténész, várostörténész, illetve e tudományterületek doktori iskoláinak hallgatói számára. A pályázatokat június 16-ig várják és augusztus 1-ig bírálják el.
2024. 05. 31., 08:19Oktatás,szakképzésKorszerű tanműhelyek és energetikai fejlesztések a Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeibenA fejlesztés hat intézményt érint, összesen három városban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 29., 15:52
Oktatás,Óbudai EgyetemÚjabb együttműködést kötött az ÓbudaiAz Országos Sporttudományi Kongresszus keretében együttműködési megállapodást írt alá szerdán az Óbudai Egyetem és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 28., 15:21
Oktatás,összefogásFolytatódik a KÉPES program Fehérváron A Tóvárosi Általános Iskola udvarának felújításával és a Kodály iskolába létrehozott okostanterem létrehozásával folytatódik idén nyáron a KÉPES program.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 27., 18:05
Oktatás,digitális oktatásOkostantermet adtak át az Arany Iskolában Az országban az első szegregált oktatási intézmény az Arany János Általános Iskola, amely okostantermet kapott. A diákok digitális oktatásának lehetősége a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványnak és az Arconicnak köszönhető. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 23., 18:09
Oktatás,kommunikációEgyüttműködés a magas szintű kommunikációs képzésért a Médiacentrum és a Kodolányi Egyetem közöttEgyüttműködési megállapodást kötött a Kodolányi János Egyetem és a Fehérvár Médiacentrum Székesfehérváron csütörtökön. A cél, hogy magas szintű képzéshez juttassák a kommunikációs szakembereket.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 21., 23:03
Oktatás,tanulásMit és hol érdemes tanulni, ha szakmát váltanánk?Szerencsére ma már olyan a világ, hogy bármikor felállhatunk egy munkahelyen és felmondhatunk, ha úgy érezzük, túlnőttünk a feladatokon. Akár még 40-50 éves korban is érdemes szakmát váltani, ha így szeretnénk megvalósítani álmainkat.
2024. 05. 18., 08:33Oktatás,elismerésMegvannak Székesfehérvár és Fejér kedvenc tesitanáraiA Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére először került sor az ország kedvenc tesitanárainak kiválasztására. „K&H mozdulj! az év tesitanára” vármegyei szavazásának végeredményei pénteken kerültek nyilvánosságra.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 17., 19:51
Oktatás,kertészetMesés kiskertek: nehezített körülmények között is kitettek magukért a fehérvári ovisok és óvó nénikA délutáni szélsőséges időjárás miatti nehezített pályára tekintettel és köszönetképpen a résztvevők türelméért, idén minden jelen lévő ovi 50 ezer forint különdíjat kap az önkormányzattól, amit játékvásárlásra fordíthat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 15., 13:35
Oktatás,középiskolaMég kilenc székesfehérvári középiskolában vannak üres férőhelyekEzekbe az intézményekbe rendkívüli felvételi eljárással lehet jelentkezni.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 13., 16:24
Oktatás,egyetemA selmeci hagyományokhoz hűen búcsúztak a valétálókUtolsó közös útjukra indultak az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának végzős diákjai szombaton este. A valétálók az alma materüktől a selmeci hagyományokhoz hűen, fáklyás felvonulással búcsúztak.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 10., 09:11
Oktatás,felsőoktatásCéges fórum a gazdasági karon – bemutatkozott a Keleti Károly Gazdasági Kar képzési kínálataAz Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának képzési kínálatát mutatták be az egyetemmel együttműködő cégek képviselőinek csütörtökön délelőtt. A céges fórum egyik legfontosabb célja, hogy a cégek minél inkább tisztában legyenek a gazdasági karon folyó munkával.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 08., 18:02
Oktatás,felsőoktatásTámogatás az Óbudai Egyetemnek, kibebriztonsági képzések indulnakKilencvenezer dolláros támogatásban részesül az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. A Kyndryl Alapítvánnyal való együttműködésnek köszönhetően új lehetőségek nyílnak meg az egyetemen a kiberbiztonsággal kapcsolatos képzésekben.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 07., 13:29
Oktatás,ösztöndíjÁtadták az Alba Regia ÖsztöndíjakatÁtadták az Alba Regia ösztöndíjakat hétfőn délután a Városháza dísztermében. A mostani pályázaton 55 diák részesült támogatásban a második féléves tanulmányi átlagának köszönhetően.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 07., 10:28
Oktatás,érettségiMatekkal folytatódott az érettségi, a fehérvári diákok tartottak a keddi feladatsoroktólMatematikával folytatódott az idei tanév érettségi időszakának kötelező része. A Fehérvár Televízió a keddi vizsgát megelőző percekben a fehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium végzős diákjaival beszélgetett, ahol összesen 101 végzős diák érettségizik.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 06., 12:49
Oktatás,érettségiFehérváron is elindult az érettségi hete, a magyar vizsgán már túl vannak a végzősökOrszágszerte, így Fehérváron is elkezdődtek az érettségi vizsgák. A Fehérvár TV stábja a Ciszterci Szent István Gimnáziumban járt a reggeli órákban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 06., 09:47
Oktatás,érettségiItt vannak a magyarérettségi feladataiAz Antigonéról és Ady Endréről is kaptak kérdéseket az érettségizők. A teszt kitöltésére 90 percük van.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 05. 03., 14:54
Oktatás,érettségiHétvégén ballagás, hétfőtől érettségi: nehéz napok várnak a végzős diákokraNehéz napok várnak a végzős diákokra. A hétvégi ballagás után hétfőn kezdetét veszi az érettségi időszak. A diákok az idei évben kapnak először az új Nemzeti alaptanterv alapján összeállított feladatsorokat, ami azt jelenti, hogy több tantárgy vizsgasora módosul.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Jön a Múzeumok éjszakája, Petőfi újra Fehérváron, a legjobb robotprogramozókat díjazták és hamarosan újra jégen a Volán. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, június 13-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Köszönet a pedagógusoknak, uniós pályázatot nyert a város, végzősök a megújult Tópartiban, tanösvény nyílt a Rácbányánál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. június 6-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megújult a Szent György-kút, egyedülálló energetikai fejlesztés az Alba Regia Sportcsarnokban, udvarfelújítás és okostanterem a KÉPES programmal és Fehérvár a Zöld bajnok!Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 30-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Légi fotókon a város fejlődése, parkőrök vigyázzák a rendet, közös emlékezés a tánc nyelvén és futás az egészségért és a tisztaságért. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 23-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Emlékhelyek napja Fehérváron is, fecskehotel, madárkert, nyitott műterem Felsővárosban és százéves az ARAK. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 16-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új parkoló a vasútállomásnál, pünkösdkor mesélnek a kiskertek, elballagtak a végzősök, negyedszer az elitben a hokisok. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 9-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!