Életmód
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 05. 02., 10:36
Gasztro,A menyasszony barátnőjeNe csak szép, ízes is legyen az esküvő! A fehérvári Tortapalota elkészíti nekünk a lagzis desszertasztaltTizenkét évvel ezelőtt álmodta meg a jelent, azóta kétszer is bekerült az ország legjobbjai közé cukrászdájával. A menyasszony barátnője című magazinműsor tizedik adása az esküvői desszerteké: a székesfehérvári Tortapalotába látogattunk Kovács Kata ceremóniamesterrel.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 26., 08:35
Gasztro,elismerésSzékesfehérvári sör lett aranyérmes a világ egyik legnagyobb sörversenyénA székesfehérvári hübris sörfőzde már tavaly is érmet zsebelt be a Pivní pečeť , avagy Arany Sörpecsét cseh sörversenyen, de idén feltette a pontot is az i-re: alap szortimentjének egyik zászlóshajója, a sür aranyérmet szerzett. Ezt az elismerést eddig még soha nem kapta meg magyar főzde lágere.
2024. 04. 08., 09:59Gasztro,étteremGyereksírás miatt 15 ezerrel többet számláztak egy Fejér vármegyei étterembenNem bírtak a szülők a másfél éves gyerekkel, a felszolgáló szerint emiatt több vendég is elhagyta az éttermet. A család végül kifizette a plusz pénzt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 24., 19:52
Gasztro,kávéA "fekete elixír"Konstantinápolyban nyílt meg az első kávézó 1555 körül. Ezek találkozási hellyé, kulturális központtá váltak és a "bölcsesség iskoláinak" nevezték őket. Élénkítő hatása és gazdag tápanyagtartalma miatt a kávébab keresett árucikk lett Európában.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 02. 07., 09:19
Gasztro,farsangA tökéletes szalagosfánk felsővárosi módraElkezdődött a farsangi szezon, és a 2024-ben február 14-ig tartó időszak egyik elengedhetetlen eleme a fánk és a fánksütés. Ezúttal a tökéletes szalagosfánk titkaiba avat be mindenkit  a székesfehérvári Hegyi Ferencné.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 12. 16., 08:59
Gasztro,sörA püspöki sörök mellett már Prépost sörpárlatot is kóstolhatunk a Barátok kávézóban Újra kaphatók a székesfehérvári püspök sörei és egy új termékkel, sörpárlattal bővült a kínálat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 12. 15., 15:54
Gasztro,karácsonyÉlvezd a vacsorát szenteste stressz nélkül Székesfehérváron A Castrum Hotel Székesfehérvár ünnepi gálavacsorával készül, hogy levegye a terhet azoknak a válláról, akik idén felhőtlenül szeretnék élvezni a karácsonyi ünnepi menüt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 12. 11., 18:22
Gasztro,adventi vásárEnnyibe kerül a karácsonyi vásározás idén SzékesfehérváronAz italok nem, vagy alig drágultak a tavalyihoz képest. A lángos, a lepény és a kürtőskalács ára viszont jócskán emelkedett egy év alatt. A szétextrázott grillezett kolbásznál azonban nem találtunk drágább ételt az idei fehérvári adventi vásárban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 12. 09., 09:15
Gasztro,étteremA japán konyha megérkezett Székesfehérvárra is!A japán konyha szerelmesei is megtalálhatják számításukat ezentúl Székesfehérváron. Hangulatos környezettel, ízletes ételekkel vár mindenkit a belvárosban az újonnan megnyílt Sushi Bár.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2023. 12. 08., 10:58
Gasztro,halakBajcshal: halászlé és friss halak, minőségi hal az ünnepi asztalonAz ünnep fénypontja a karácsonyi vacsora, amelynek hagyományosan elengedhetetlen része a hal. Kifogástalan ételeket csak minőségi alapanyagokból lehet főzni, ezért is fontos, hogy a halat mindig megbízható forrásból vásároljuk, ahol a minőség garantált.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 12. 06., 11:31
Gasztro,MikulásFinom és kedves különlegességekkel készült a fehérvári Saveur Cukrászda MikulásraHóemberfej csokoládépálcával, a Mikulás sapkája csokoládéfenyővel, linzerből készült Mikulásbot és rénszarvasfejek - csak néhány a Saveur Kávézó és Cukrászda Mikulás-napi különlegességei közül.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 12. 05., 11:53
Gasztro,kávézóEzek most a legjobb kávézók SzékesfehérváronTúlnyomórészt a belvárosi kávézók kapják a legjobb értékeléseket az interneten, de akad köztük egy olyan is, ami távolabb van a Fő utca pörgésétől. A Tripadvisor felhasználóit a legtöbb esetben a kiszolgálás minősége osztja meg a fehérvári kávézóknál.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 11. 25., 11:59
Gasztro,halHaltermelők: bőséges lesz a halkínálat karácsonykor és az ára is csökken a tavalyihoz képestBőséges lesz a karácsonyi halkínálat. A csapadékos időjárás kedvezett a haltermelőknek, így az idén jobb eredményt értek el, mint az elmúlt évben - közölte Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet elnöke az MTI-vel.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 11. 14., 17:37
Gasztro,jótékonyságJótékonysági borestet szervezett a Rotary ClubBorárveréssel egybekötött estet szervezett a Rotary Club Székesfehérvár a Mercure hotelben. A befolyó összeget a rászoruló családok téli rezsiköltségeinek fedezésére ajánlják fel.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 11. 04., 18:52
Gasztro,pizzaNápoly, Róma, Székesfehérvár: megnyílt a Krém PizzériaA Krém mostantól nem csak édességekkel várja a székesfehérváriakat. A cuki mellett péntek este nyílt meg a pizzéria, ahol saját, házi tésztából készülnek a finomságok.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 29., 22:17
Gasztro,táplálkozásŐszi finomságok, amik tele vannak tápanyaggalAzt őszt lehet szeretni, hiszen nincs már kánikula és csodás színekbe öltöznek az erdők, vagy éppen rühellni az esős időjárás és az egyre rövidülő nappalok miatt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 24., 10:15
Gasztro,sajtEtyeki sajt lett az ország legjobbja 2023-banA 11. sajtmustrán nemcsak etyeki siker született Fejérből, a baracskai Csíz Sajtműhely is elismeréssel térhetett haza.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 07., 10:57
Gasztro,NébihSajátmárkás bulgurt hív vissza az AuchanVisszahívja az Auchan a sajátmárkás Bio Bulgur termékét, mert abban határérték feletti növényvédőszer-maradékot találtak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 01., 16:23
Gasztro,lecsóEgyre nagyobb sikert aratnak az extrém lecsók220 bogrács alatt lobbant fel a láng ma reggel a Fehérvári Lecsófőző Vigasságokon. A családok, baráti társaságok és munkahelyi közösségek egy hangulatos délelőttöt tölthettek együtt, és még az általuk készített étket versenyre is nevezhették. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 10. 01., 12:02
Gasztro,lecsóHangulatjelentés a LecsórólTalán nem túlzást azt mondani, hogy a Lecsófesztivál idején az egész városban érezni lehet az ínycsiklandozó lecsó illatot. Így van ez ma is, reggel óta főznek a csapatok. Megmutatjuk, milyen jelenleg a hangulat a Zichy liget környékén.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2023. 09. 19., 20:12
Gasztro,lecsófesztiválKi lesz szombaton a Lecsókirály? - ez lesz a 19. vigasságSzombaton ismét fellobban a láng a bográcsok alatt. A Vigasság ezúttal is akkora sikernek örvend, hogy bár augusztus 28. volt a nevezési határidő, a főzőhelyek háromnegyede már július elején elfogyott.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Emlékhelyek napja Fehérváron is, fecskehotel, madárkert, nyitott műterem Felsővárosban és százéves az ARAK. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 16-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új parkoló a vasútállomásnál, pünkösdkor mesélnek a kiskertek, elballagtak a végzősök, negyedszer az elitben a hokisok. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 9-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Kezdődhet a Vasvári felújítása, gyerekparadicsom épült Maroshegyen, ókori forgatag Gorsiumban és másodszor is ezüstöt ünnepeltek a röplabdások. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 2-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Virágóra ötezer virágból, halünnep Palotavárosban, véget értek a Diáknapok, nagyot mentett a MÁV Előre. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 25-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Emléktáblát avattak Klebelsberg Kuno emlékére, száznegyven éves az Árpád technikum, megújult a baptista imaház és tematikus tanösvényt alakítanak ki a Rác-bányánál. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, április 18-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Együttműködés született a fehérvári fiatalokért, elindult a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű konzultáció és sztárigazolás a Volánnál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 11-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!