Életmód
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,adventKészítsünk mézeskalács házikót!Több napig tartó művelet, közös családi elfoglaltság, és az egész szobát betöltő illat: ezért érdemes mézeskalács házikót készíteni otthon!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,bejgliA fehérvári Aranyalma Cukrászda diós bejglije második lett az Év bejglije versenyenA fehérvári Aranyalma Cukrászda klasszikus diós bejglije második helyezést ért el az Év bejglije versenyen.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,recept Máglyarakás egyszerűen, gyorsanAz ősz beköszöntével egyre gyakrabban kell készítenem máglyarakást. Tartalmas és finom édesség kalácsból és almából, megbolondítva dióval és baracklekvárral. Kétféle recept szerint szoktam készíteni, most az egyszerűbb és gyorsabb formáját ismerhetitek meg.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,Márton napÍgy lesz tökéletes a libasült Szent Márton napjáraKi Márton napján libát nem eszik, az egész évben éhezik – tartja a mondás. Igen ám, de hogyan kell úgy megsütni a libát, hogy ropogós legyen a bőre és belül olyan omlós legyen a hús, hogy szinte leolvadjon a csontól. Mutatunk néhány praktikát!
Gasztro,borFejér megyei bor lett 2021 kedvenceA Vince Díjat minden évben a hazai boros szakma legkiválóbb szereplői kapják, idén etyeki bor került az élre.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,süteményKlasszikus almás pite receptAz ősz beköszöntével az egyik kedvenc sütink az almás pite. A hagyományos változatot szeretjük elkészíteni, amit anyukám is készít: vékony, omlós tésztával és sok töltelékkel készül. A recept nem bonyolult, néhány apróságra kell csak odafigyelni.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,kolbászKülöndíjat nyert a Pamminger Ede vezette fehérvári csapat a Csabai KolbászfesztiválonA 25. Csabai Kolbászfesztiválon székesfehérvári csapat nyert különdíjat a látvány kolbászkészítő bemutatón. A hagyományos fűszerezéssel készült finomság mellett egy vargányával, füstölt sajttal gazdagított kolbászt is készített a Királyi város ízmestere által vezetett csapat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,receptGesztenye szelet sütés nélkülEgy habkönnyű és nagyon finom sütemény receptjét osztom meg: ez a gesztenye szelet, vagy sokak által gesztenye krémesként emlegetett finomság. Előnyben részesítem azokat a recepteket, amik sütés nélkül készíthetők. Ez egy villámgyors és nagyon egyszerű sütemény, ami kb. 20 perc alatt elkészíthető.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,süteményVegán sütik az ősz ízeivel – a Saveur receptjévelAz ősz gyönyörű, élénk színei – a sárga, a barna, a vörös – a süteményeken is megjelenhetnek. A jól kiválasztott szezonális hozzávalókkal ráadásul az egészségünkért is tehetünk.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,pizzaPizzatérkép: Fehérvár dobta a hawaii pizzát, új kedvenc vanSőt, a korábbi favorit ananászos pizza már az első háromból is kiszorult Székesfehérváron.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,lokálpatriótaSzáz éve nyílt meg az első Viniczay-cukrászda Fehérváron a Kossuth utcábanSzáz évvel ezelőtt, 1921-ben nyílt meg Székesfehérváron az első Viniczay-cukrászda. A család neve pedig azóta is egyet jelent a cukrászattal és a gasztronómiával.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,étteremEgy fehérvári és egy csóri étterem lett a legjobb az országban a vendégek szerintElső helyen a csóri Fiastyúk Udvarház, míg a másodikon a székesfehérvári 67Sigma Restaurant végzett a XX. Étteremhéten exkluzív országos kategóriájában. A Fejér megyei vendéglátóhelyek olyan legendás éttermeket utasítottak maguk mögé, mint a balatonszemesi Kistücsök.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,gombaEgyre több gombát eszünkSokféleképpen elkészíthető, változatos íz-világú és kreatív alapanyag vagy épp hozzávaló: az elmúlt években folyamatosan nőtt az egy főre jutó gombafogyasztás.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,gesztenyeÍgy süssünk gesztenyét!Itt a gesztenyeszezon! Hoztunk néhány tuti tippet otthoni gesztenyesütéshez!
Gasztro,vasárnapi szubjektívÍgy főz egy férfi!Nagy segítség egy családban, ha egy férfi úgy dönt magához ragadja a fakanalat és elkészíti mondjuk a hétvégi ebédet. Összegyűjtöttünk 5 mondatot, ami minden ilyen esetben elhangzik.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,étteremEz most az öt legjobb étterem SzékesfehérváronGourmet, bistro, street food vagy akár fine dining: legyen szó bármilyen stílusú étteremről, Székesfehérváron a város méretéhez képest széles a paletta. De vajon melyik helyek a legjobbak?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,BiokertészetHogyan termesszünk chilit?Hova vessük el a magokat? Milyen fényigénye van a chilinek? Hogyan történik a palántázás? Szükség van-e trágyázásra? – Kiderül az alábbi cikkből!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,étteremFehérváron nyitott éttermet a Konyhafőnök győzteseEgyszerre street food és gourmet Bóza Roland új étterme. Akinek nincs kedves a Juhász Gyula utcáig sétálni, akár házhoz is rendelhet a Grill Pipi Gourmet-ból.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,iskola5 menzakaja, amit most is bármikor meg tudnánk enniParadicsomleves betűtésztával, lekváros bukta és aranygaluska vanília öntettel - összegűyjtöttünk 5 menzakaját, amit most is szívesen megennénk ebédre.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,sikerA fehérvári Diófa étterem séfje, Adamek Balázs bejutott a Bocuse d'Or Hungary döntőjébeA fiatal székesfehérvári séfnek nem ez az első sikere, korábban a Global Chefs Challenge világdöntőjére is kijutott.
Gasztro,étel5 étel, amivel felturbózhatod az immunrendszeredetMég melenget minket az őszi napsütés, de már nincs messze a hideg téli időszak, amikorra kell a plusz támogatás az immunrendszerünknek. Íme 5 étel, amivel segíthetünk szervezetünknek felkészülni.
Legnépszerűbb