Életmód
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,iskolakezdésHárom tipp a sikeres tanszervásárláshoz az Art StúdiótólTöbb szempontból is fontos, hogy hol szerezzük be a gyermekünk fejlődését, kreativitását segítő iskolaszereket. Ehhez adunk most tippeket.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,oktatásAugusztus 9-ig még lehet jelentkezni pótfelvételire a fehérvári egyetemek államilag finanszírozott képzéseireAz Óbudai Egyetem, a Corvinus és a Kodolányi is több szakra várja a jelentkezőket.
Oktatás,biztonságNégy fehérvári oktatási intézményben lesznek iskolaőrökSzékesfehérvár négy szakképzési intézményében kezdik meg működésüket szeptemberben az iskolaőrök. A jelenlétre nem az erőszakos cselekedetek miatt van szükség, inkább prevenciós jelleggel igényelte a szolgálatot a Székesfehérvári Szakképzési Centrum.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,oktatásTöbb óvodás, de kevesebb iskolás zárta a tanévet Fejérben, mint egy évvel korábbanBefejeződik egy igen érdekes oktatási év, a KSH adatainak segítségével megnéztük, mennyi gyermek megy nyári szünetre úgy, hogy valójában már három hónapja otthon tanul vagy játszik.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,szubjektívMindannyian kiérdemeltük a vakációt!Hurrá! Utoljára talán még elsős koromban ugrottam ekkorát, már nem tudom, miért, csak arra emlékszem, hogy fellendülő karommal véletlenül kivertem a legjobb barátnőm fogát. Nem haragudott, mert már amúgy is mozgott, bennem pedig örökre bevésődött, milyen erővel lehet örülni valaminek.
Oktatás,érettségiÍgy készülnek az idei rendkívüli érettségire a székesfehérvári iskolákbanTöbbek között fertőtlenítéssel és védőfelszerelésekkel készülnek a fehérvári iskolákban az érettségire.
Oktatás,digitális oktatásA jövő már a jelen – Digitális oktatás felsőfokonAz új rendszer segítségével a tanárok közösen, dolgoznak, folyamatosan kapnak információkat egymás munkájáról, a diákcentrikus felületnek köszönhetően pedig nyomon tudják követni tanítványaik tevékenységét – akik rögtön visszajelzést is kapnak munkájukkal kapcsolatban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,oktatásÍgy alakul 2020-ban az óvodai és iskolai beiratkozás Április első napjaiban indul az óvodai és az általános iskolai beiratkozás. Alapesetben elektronikus úton illetve telefonon történik az ügyintézés. Összeszedtük a tudnivalókat.
Oktatás,szeretetMegható a fehérvári Tóparti Gimnázium üzenete a diákoknakA digitális oktatás és az önként vállalt karantén néha azt jelenti, nem találkozhatunk azzal, aki nagyon hiányzik.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,oktatásCsak a türelem segít! - Online oktatás a szülők szemévelTúl vagyunk az első héten, lássuk, milyen tapasztalattal gazdagodtak az iskolás korú gyerekek szülei az online oktatás terén.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,iskolaOnline oktatás a tanárok szemével: forradalom vagy hendikep? Egy hete elindult a digitális oktatás, lássuk, mit tapasztalnak a fehérvári pedagógusok!
Oktatás,oktatásBezárnak a magyar iskolák március 16-tól - ne a nagyszülőkre bízzuk a gyereket!Tantermen kívüli digitális munkarend lép életbe a magyar iskolákban március 16-án, hétfőtől. A hírt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken este.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,értékeinkAz Esterházyak nyomában, akik Székesfehérvár visszafoglalásában is jeleskedtekAhogy korábban írtuk: Galántai báró Esterházy Ferenc és Illésházi Illésházy Zsófia házasságából 1583 és 1587 között három fiúgyermek született, akik az Esterházy család fő ágait alapították. A nádorrá lett Miklós a fraknói ágat, Dániel a cseszneki ágat, Pál a zólyomi ágat. A család felemelkedése vel...
Oktatás,gyerekekKülönleges motivációs módszerek a sárkeresztúri iskolábanHegedűszó az énekórán, extrém ügyességi sport a tornateremben, fejlesztő folyosó a tantermek előtt - így és ilyen környezetben tanulnak a diákok a Sárkeresztúri Általános Iskolában. Az intézményben kiemelt cél a gyerekek motivációs fejlesztése.
Oktatás,oktatásMég van lehetőség sorrendet módosítani a középiskolai felvételinFebruár 19-ig kellett beküldenie az általános iskoláknak és a felvételizőknek a kinyomtatott, és aláírt felvételi lapokat, ám ha valaki mégis meggondolta magát, akkor március 19. és 20. között még van lehetőség a sulik sorrendjének módosítására.
Oktatás,érdekességFotókon, hogyan gyakorolták a vízből mentést a Fejér megyei tűzoltókA vízből mentés technikáját és az eszközös életmentés alapjait sajátították el Fejér megye hivatásos tűzoltói februárban. A Belügyminisztérium által minősített továbbképzésen ötvenöt hivatásos tűzoltó vett részt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,óvodaHogyan lesz elég óvónő Fehérváron?Csökken a gyereklétszám, egyenetlen az intézmények kihasználtsága és hiány van óvodapedagógusokból – derült ki a Humán Közszolgálati Szakbizottság felméréséből. A helyzetet a város egy közel kétszázhetvenmillió forintos fejlesztési csomaggal, intézményátszervezéssel és különféle támogatási lehetőség...
Oktatás,oktatásSzavazzunk fehérvári iskolákra - mosdófelújítást nyerhetnekHárom székesfehérvári intézmény is sikeres pályázatot nyújtott be egy iskolamosdó felújítási programban. Március 31-ig Te is szavazhatsz rájuk.
Oktatás,oktatás, nevelésDöntött a közgyűlés - együtt maradhatnak a Megyeház utcából költöző ovisokA Tolnai Utcai Óvoda Megyeház utcai telephelyéről három vegyes csoport költözik a Tolnai és a Sziget Utcai Óvoda épületébe.
Oktatás,oktatásMegújult a szakképzési rendszerFebruár 15-én már új szakképzési rendszerbe jelentkezhetnek a nyolcadik osztályos diákok. Január elsejével életbe lépett az új szakképzési törvény, amely számos változást hozott az eddig megszokott rendszerhez képest.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Oktatás,innovációInnoSchool – Középiskolás fiatalok vállalkozói oktatása A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség részt vesz az InnoSchool nemzetközi projektben, melynek célja a közép-európai országokban, köztünk hazánkban is a vállalkozói szellem erősítése és a vállalkozóvá válás segítése a középfokú iskolai tanulmányaikat végző fiatalok körében.
Legnépszerűbb