2 évnél régebbi cikk

Júliusban Hold napja és éjszakai túra, augusztusban hagyományőrző tábor lesz a Nagy-Magyarország Parkban
·Programoktúra·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/Nagy-Magyarország Park
Júliusban Hold napja és éjszakai túra, augusztusban hagyományőrző tábor lesz a Nagy-Magyarország Parkban
·Programoktúra·Utolsó frissítés: undefined

Egész nyáron különleges programokkal várják az érdeklődőket a Nagy-Magyarország Parkban.

Július 20., 18:00 a Hold napja és éjszakai túra Királyszálláson a Bakonyban

Kémlelje az eget különleges eszközökkel, szakavatott csillagászok segítségével! Interaktív meteorit bemutatóval készülnek, csillagászati távcsővel megtekinthető lesz a Hold csodás, kráterekkel, hegyláncokkal, rianásokkal szabdalt felszíne. Sötétedéskor csillagnéző túra indul a Maderspach Viktor-kilátóhoz.

Program

18-19 óra - interaktív meteoritbemutató. Közel 16 kg kozmikus kőzetet vizsgálhatnak meg mikroszkópok segítségével, vagy akár kézbe is vehetik ezeket az ősi látogatókat az érdeklődők.

A meteorit bemutatóval párhuzamosan a Bakonyi Csillagászati Egyesület új H-alfa távcsövével lehet megszemlélni a Nap kromoszférájában látható izgalmas és dinamikus protuberanciákat és egyéb jelenségeket.

19-20 óra - Az első lépés című előadás, ami az Apollo 11 hősies útját tárja elénk. Az előadás során megtekinthetők lesznek holdfelszín modellek és űrhajó makettek, valódi holdi meteoritok társaságában.

20-21 óra - között az egyesület egyik csillagászati távcsövével megtekinthető lesz a Hold csodás, kráterekkel, hegyláncokkal, rianásokkal szabdalt felszíne.

21 óra – Mészner Viktor vezetett csillagnéző túrája. Királyszállástól mintegy 5,5 km-re található a Maderspach Viktor-kilátó, ami kiváló hely a csillagnézéshez, mert teljesen nyílt részen egy egykori katonai őrtorony helyére épült.

A programra a részvételi díj felnőtteknek 5 000 Ft/fő, 18 éves korig 4000 Ft/fő. Részt lehet venni csak az éjjel túrán is, ami 2500 Ft/fő. A belépőt a helyszínen lehet megvásárolni. A szállás igényt kérik, hogy előre jelezzétek ezen az e-mail-címen: rendezveny@nagymagyarorszagpark.hu

A Hold teljes pompájában

Bakonyi Csillagászati Egyesület

Táborozási lehetőség a Nagy-Magyarország Parkban

Friss levegő, természeti környezet, jó hangulat. Ez csak néhány azok közül az előnyök közül, amiért érdemes egy hétre napközben a Nagy-Magyarország Park táborára bízni gyermekét.

A táborozók a programokon játékos formában ismerkedhetnek történelmünkkel, ősi hagyományainkkal, de lesz rengeteg játék és kirándulás is.

Két felnőtt - Lippert Ferenc oktató és Aradi Andrea pedagógus - foglalkozik majd a gyerekekkel, nagy hangsúlyt fektetve a közösségépítésre és a nemzeti tudat erősítésére.

Ebben a Nagy-Magyarország Park és a Trianon Múzeum munkatársai lesznek segítségükre.

A napközis tábort 4-12 éves gyermekek számára szervezik. Az óvodások, kisiskolások történelmi, néphagyományokról szóló foglalkozásokon vesznek majd részt. Magyar néptáncot tanulnak, lesz vizes élmény program a parkban, túrát, kézműves foglalkozásokat, csapat és egyéni ügyességi és sport játékokat is szerveznek a táborozóknak.

A tábor augusztus 2-6-ig naponta 8-16 óráig várja a gyermekeket, akik napi háromszori étkezést kapnak.

A részvételi díj 25.000 forint (testvérek esetén 20% kedvezmény).

Jelentkezni a rendezveny@nagymagyarorszagpark.hu e-mail címen lehet.

További információ aktuális programjaikról a Nagy-Magyarország Park oldalán érhető el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók