2 évnél régebbi cikk

Hétvégén is marad a meleg nyárias idő
·Időjáráshétvégi időjárás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Hétvégén is marad a meleg nyárias idő
·Időjáráshétvégi időjárás·Utolsó frissítés: undefined

A hétvégén is sok lesz a napsütés, csak néhol várható csapadék. A csúcsértékek továbbra is 25 Celsius-fok körül alakulnak, többfelé 30 fok közeli értékeket is mérhetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet eljuttattak az MTI-hez.

Pénteken marad a napos idő, csak kevés fátyolfelhő lesz az égen. Csapadék nem várható. A Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás, másutt jobbára mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet jellemzően 6 és 14 fok között alakul, de néhol hidegebb is lehet. A nappali maximumok 24 és 28 fok között alakulnak.

Szombaton is sok lesz a napsütés. Csapadék általában nem valószínű, de a délutáni, esti órákban az Alpokaljára esetleg besodródhat egy-egy zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között alakul, de az északkeleti völgyekben, illetve a homokhátságokon hidegebb is lehet. A csúcshőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Vasárnap is több órára kisüt a nap, de főleg a nyugati, északnyugati megyékben erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés és helyenként előfordulhat zápor, esetleg egy-egy zivatar. A Kisalföldön időnként megélénkül a szél is. Hajnalban többnyire 8-15 fok lesz, de az északkeleti völgyekben, illetve a homokhátságokon hidegebb is lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek