2 évnél régebbi cikk

Fejér megyében fogták el egy gyilkosságokra készülő magyar csoport tagjait
·Bűnügynyomozás·Utolsó frissítés: undefined
Fejér megyében fogták el egy gyilkosságokra készülő magyar csoport tagjait
·Bűnügynyomozás·Utolsó frissítés: undefined

Állami vezetőket, politikusokat és közéleti szereplőket akartak meggyilkolni.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség  emberölés előkészületének bűntette miatt folytat nyomozást, az ügyben ma bűnügyi akciót tartottak, írja közleményében az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint 2021. szeptember 11-én egy Fejér megyei községben történt találkozójuk során – amelyről egy felvétel felkerült egy videomegosztó csatornára is – a csoport vezetői emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait azzal, „hogy ha ölnek, öljenek szépen”.

A radikális politikai nézeteket valló csoportosulás tagjaival vezetőjük közölte, hogy „hadiállapot van”, és az igazságszolgáltatás tagjaira – így különösen az un. devizahiteles perek kapcsán eljáró bírákra és családjukra – „ az én ítéletem halál”.

Ezt követően a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának Bírósága” nevében egy másik vezető szólalt fel, aki halálos ítéleteket hirdetett általa név szerint megjelölt állami vezetőkre, kormánypárti és ellenzéki vezető politikusokra, továbbá közéleti szereplőkre.

A magát bírónak nevező férfi – akit korábban Molotov koktéllal elkövetett rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek – felszólította „a végrehajtó testületet az ítélet végrehajtására”, azzal, hogy mivel az jogszerű, nem valósít meg bűncselekményt.  A csoportosulás másik vezetője arra utasította a tagokat, hogy ne szervezetten, hanem egyesével öljenek.

Az emberölések végrehajtására többen jelentkeztek.

A jelenleg is folyamatban lévő bűnügyi akció végrehajtásában a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség egyenruhás állománya és a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Baranya Megyei Rendőr- főkapitányság közreműködött. Az ügyészség eddig két elkövető őrizetét rendelte el, és vizsgálja súlyosabb bűncselekmény megvalósulását is.

Az akcióról videó is készült, amit itt lehet megnézni:

Borítókép: YouTube/Magyarország Ügyészsége
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók