2 évnél régebbi cikk

Gulyás Gergely: szombattól zárt térben ismét kötelező lesz a maszk
·Hírekmaszkviselés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com/Magyarország Kormánya
Gulyás Gergely: szombattól zárt térben ismét kötelező lesz a maszk
·Hírekmaszkviselés·Utolsó frissítés: undefined

Szombattól kötelező lesz a maszk a zárt terekben - jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A matematikusok előrejelzései szerint november végén december elején tetőzik a negyedik hullám - mondta Gulyás Gergely miniszter, majd kitért arra is, hogy a nemzetközi tapasztalat is az, hogy érdemi védettséget csak az oltás adhat. Hat hónap után mindenképpen indokolt beadni a harmadik oltást. 

"A járványt akkor lehet leállítani, ha mindenki beoltatja magát. Ha mindenki ezt megteszi, akkor a járvány utolsó hulláma lehet a negyedik" - fejtette Gulyás. A miniszter hozzátette, hogy az oltatlanok nemcsak a sajátjuk, hanem mások életét is veszélyeztetik, ezért a kormány kénytelen volt a következő szigorításokat bevezetni:

  • Zárt térben ismét kötelező lesz maszk szombattól.
  • Az 500 főnél nagyobb rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni.
  • Az egészségügyben kötelező lesz a harmadik oltás felvétele.

Gulyás kitért arra is, hogy továbbra is maszkot kell viselni a tömegközlekedési eszközökön, szombattól pedig a boltokban, bevásárlóközpontban, moziban, színházban, levéltárban  is - kivéve az irodákban és edzőtermekben.

A szolgáltatásoknál mindenhol kötelező viselni a maszkot, ha az üzlethelyiségben egyszerre többen tartózkodnak, mint öt fő. Az iskolákban az igazgatók dönthetnek a maszkviselési kötelezettségről. 

Jövő héten oltási akcióhetet tartanak az átoltottság növelés érdekében. Gulyás arra biztatott mindenkit, hogy ha eddig még nem tette, éljen a lehetőséggel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek