2 évnél régebbi cikk

Több fehérvári intézményben karantén van a járvány miatt
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Több fehérvári intézményben karantén van a járvány miatt
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Két fehérvári óvodában és egy idősotthonban rendeltek el korlátozásokat a koronavírus miatt.

Dolgozói megbetegedés miatt egy csoport került karanténba a Napsugárban Óvodában, jelentette az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK). Az intézkedés január 24-én, hétfőn éjfélig tart. A Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodájában szintén egy csoport számára rendeltek el rendkívüli szünetet január 25-ig, keddig.

Egy másik hétfő reggeli közleményben azt írják, hogy a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Rákóczi Utcai Idősek Otthonában jelentősen megnőtt az ellátottak és a dolgozók körében a koronavírussal megfertőzöttek száma. Ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az intézményre zárlatot rendelt el.

A bentlakók ellátása érdekében a többi telephelyről munkatársak átcsoportosítása szükséges, ezért a nappali szolgáltatást 2022. január 24-től határozatlan ideig felfüggesztik. Az intézkedés érinti a Zsolt utcai, a Felsővárosi, a Palotavárosi és a Maroshegyi Gondozási Központot. Az intézmény többi bentlakásos telephelyén és a házi segítségnyújtásban is az ellátás a korábbiaknak megfelelően biztosított.

Kapcsolódó
Koronavírus: közel 40 ezer fertőzött és 122 halott a hétvégén

Az aktív fertőzöttek száma 200 ezerhez közelít, a kórházban ápoltaké 3000-hez. Fejér megyében 1641 koronavírusost azonosítottak péntek óta.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók