2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: VIII. Fehérvári Halünnep, tojásfestő maraton, nyuszitúra, Vass Küzdősport Gála és Sonic, a sündisznó 2.
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Fehérvári programok a hétvégére: VIII. Fehérvári Halünnep, tojásfestő maraton, nyuszitúra, Vass Küzdősport Gála és Sonic, a sündisznó 2.
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Húsvéthoz közeledve is számos fehérvári program közül csemegézhettek: többek között falatozhattok a VIII. Fehérvári Halünnepen, kipróbálhatjátok tudásotokat a tojásfestő maratonon, részt vehettek a nyuszitúrán, vagy megleshetitek a moziban a Sonic, a sündisznó második részét.

Gasztro: VIII. Fehérvári Halünnep
Mikor?: Április 9., szombat 9:00
Hol?: Palotavárosi tavak

Április 9-én, szombaton a reggeli órákban a főzőversennyel indul a nap. Az ünnepélyes megnyitón a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar játszik Mergl Róbert százados vezényletével, köszöntőt mond Cser-Palkovics András polgármester, Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselő, valamint Viza Attila és Farkas László önkormányzati képviselő.

11 órától a Buborék együttes lép színpadra interaktív családi show-val, 14:40-től Kovácsovics Fruzsina koncertje a gyerekeket szórakoztatja. A főzőverseny eredményhirdetése 16 órakor kezdődik, a nap sztárvendége, az Irigy Hónaljmirigy együttes 16:30-kor érkezik, utánuk pedig az EVM zenekar teremt utcabál hangulatot a Fehérvári Halünnep vendégeivel.

A színpadi programok mellett a gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek is jó szórakozás lesz az óriásbuborékozás, az ügyességi és ismeretterjesztő játékok, valamint a sportprogramok sora. A nap során az AmazinX kreatív csapata elkészíti a rendezvény óriás graffiti képét, és egy közönségfalon a jelenlévők is kipróbálhatják magukat graffitisként. 

Délelőtt a sportkedvelők találkozhatnak Vértes Rebekával és a freestyle focival is. A freestyle jelentése szabad stílus, melynek szellemében a labdával bármilyen trükköt, mozdulatsort végre lehet hajtani – ebből tart bemutatót Rebeka, aki tavaly sikerrel vett részt a prágai nyílt világbajnokságon, két éve pedig az online rendezett Red Bull Street Style-on, ahol a Top60-ban végzett. A különleges focitrükkök után a Herosz Állat- és Természetvédő Egyesület tagjai érkeznek,  természetesen kutyákkal: az érdeklődők megismerkedhetnek az egyesület munkájával és az ebek is megmutatják, mit tudnak. 

Húsvét: Tojásfestő maraton
Mikor?: Április 9., szombat 10:00
Hol?: Rác utcai Kézművesek Háza

A járvány miatti két év kihagyás után ismét megrendezi a tojásfestő maratont a Fehérvári Kézművesek Egyesülete.

Az egész napos programot április 9-én, szombaton 10 és 18 óra között rendezi az egyesület a Rác utcai Kézművesek Házában. A nap folyamán többféle tojásfestő és tojásdíszítő technikával ismerkedhetnek meg a résztvevők, lesz többek között berzselés, írókázás és ismerkedés modern eszközökkel, technikákkal. Emellett lehet készíteni húsvéti ajándékokat és lakásdíszeket is.

A belépődíjas programon három darab tojást kapnak a résztvevők, kérik, hogy aki ennél többet szeretne festeni, hozzon magával.

Mozi: Sonic, a sündisznó 2.
Mikor?: Április 7-től
Hol?: Cinema City Alba

Alig kétéves várakozás után máris a mozik kínálatába került az élőszereplős Sonic második felvonása, amely egy jó nagy lapáttal kíván rátenni az első etap látványára és cselekményére egyaránt. Ennek köszönhetően minden sokkal nagyobb, szebb, jobb és zúzósabb, mint Sonic bemutatkozó kalandjában, nem is beszélve arról, hogy rajta kívül még két közönségkedvenc figura is feltűnik a buliban: a kedved és jópofa Tails mellett feltűnik még a mogorva és kőkemény Knuckles is, akik rendesen felforgatják a kék sündisznó nyugodtnak mondható földi életét.

Húsvét: Húsvétváró családi programok Fehérváron
Mikor?: Április 9., szombat
Hol?: Kisfalud, Csala, Szárazrét

Húsvéti készülődés Kisfaludon: a szombaton 10 órakor kezdődő kézműves foglalkozáson apró ajándékokat, húsvéti dekorációt készíthetnek a gyermekes családok a Kisfaludi Közösségi Házban.

A RépaRetekMogyoró Duó délben induló interaktív zenés műsora óvodásoknak, iskolásoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól, de a szülők és nagyszülők számára is kellemes kikapcsolódás. „Mi mindig tanítunk valamit, sokat táncolunk, utazunk, vonatozunk és sosem érkezünk üres kézzel. A színes kiegészítők már elhagyhatatlanok műsorainkból: sok-sok pompon, csörgők, fejbábok, fűszoknyácskák és számos más kellék várja, hogy a gyerekek magukra öltsék őket – és a buborékfújót sem hagyjuk soha otthon” – mondja műsoráról a duó. A belépés ingyenes.

Húsvéti hangolódás Csalán: a Csalai Közösségi Térben április 9-én, szombaton az ünnepi készülődés jegyében telik a délután 14 és17 óra között.

Kettőtől a RépaRetekMogyoró duó interaktív műsorát hallhatják a vendégek. Zene, tánc, játék és móka – a Demeter Zsuzsanna és Kis Dóra alkotta páros számára nincs fontosabb, mint hogy a gyerekek minden alkalommal jól érezzék magukat. Interaktív, az ünnepekhez, az évszakokhoz kapcsolódó műsoraikban változatos zenei stílusokkal, ritmusos dalokkal, közös mozgással varázsolják el közönségüket, legyen az óvodás vagy kisiskolás korosztály.

A zenés műsor után három órától kézműves foglalkozások várják a résztvevőket, amelyeken apró ajándékokat, húsvéti dekorációt készíthetnek a közelgő ünnepre. A belépés ingyenes.

Húsvétváró Szárazréten: a húsvétot megelőző hét szombatján az ünnepre hangoló családi rendezvényt szervez a Fejér Megyei Népzenei Egyesület a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban.

A vendégek délután 3-tól 6 óráig kellemes órákat tölthetnek a szép környezetben, ahol az udvari játékok, a nyuszi-teke mellé többféle programot kínálnak a szervezők. Mindig nagy siker az arcfestés, ez most sem marad el, 15.00–16.00 óra között válogathatnak a minták között a gyerekek. A börgöndpusztai állatsimogató közreműködésével lehetőség lesz élőben találkozni igazi nyuszikkal a nyuszisimogatóban. Három órakor kezdődnek a kézműves foglalkozások, amelyek szintén húsvéti témájúak: báránydíszt és más, az ünnephez illő díszeket készíthetnek a program résztvevői.

Négy órakor kezdődik az Éljenek a nyuszik című, élőszereplős, zenés mese a Mesekocsi Színház előadásában. 

Közeledik a húsvéti nyuszi!

simple.wikipedia.org

Kirándulás: Tavaszköszöntő túrák - Nyuszitúra
Mikor?: Április 9., szombat 8:00
Hol?: Sukoró, Velencei-hegység

A Velencei-hegység legszebb pontjaira kalauzolnak a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület tavaszköszöntő túrái, melyeket április 9-én, szombaton rendeznek meg. Három távot lehet teljesíteni, hagyományosan lesz egy 26 és egy 14 kilométeres táv, továbbá a 6 kilométeres Nyuszitúra is.

Gyapjaszsák, Bence-hegy kilátó, Likas-kő, Angelika-forrás – többek között ezeket a nevezetességeket láthatják a túrázók a Velencei-hegységben, de ha bevállalják a hosszabb távokat, elviszik őket a vadregényes Bodza-völgybe, a nevezetes ingókövekhez, a Barlang-kúthoz és még néhány szép helyre.

A leghosszabb táv 8 és 10 óra között, a másik kettő túra 8 és 11 óra között rajtol, az induló és a célállomás Sukorón, a Zöld Pont Termelői Piac mellett lesz, ahol mindenki kap térképet és útleírást. A nevezési díj a 26 és a 14 kilométeren 2000, a nyuszi túra esetében 1000 forint, a sukorói lakosoknak a részvétel ingyenes.

A Bence-hegyi kilátó, háttérben a Velencei-tó

Youtube/John Feher

Sport: Vass Küzdősport Gála
Mikor?: Április 9., szombat 18:00
Hol?: Best Western Plus Lakeside Hotel

Április 9-én, szombaton este első alkalommal rendezik meg a Vass küzdősport Gálát Székesfehérváron. A mérkőzések K-1 és box szabályrendszerben történnek, öt amatőr, valamint öt profi meccsre lehet számítani. Az est folyamán többek közt Kiliti Tamást, Péntek Martint, Tasnádi Ádámot,Törteli Balázst, Berki Ferencet, Sárközi Attilát és Nagy Biankát láthatja küzdeni a közönség.

A főként fehérvári bunyósokat felvonultató rendezvényre az ország különböző pontjairól érkeznek a harcosok, így Budapestről, Debrecenből és Pápáról is. A Videoton Box Club képviseletében többek közt Péntek Martin és Tasnádi Ádám box szabályrendszerben fog küzdeni, a Gábor Muay Thai Egyesületet részéről Szombathy Gergő, Knitli Csaba, illetve Kovács Martin lép a szorítóba.

Zene: Boka Boogie Band koncert és táncklub
Mikor?: Április 8., péntek 18:00
Hol?: Gárdony, Nemzedékek Háza

Pénteken folytatódik a zenekar sikeres klub sorozata a gárdonyi Nemzedékek Házában. A koncert előtt a táncokat Krausz Ádám, a Paksi Táncklub vezetője tanítja, a téma pedig a csodálatos és fantasztikus mambó lesz. Ki ne emlékezne a Dirty Dancing című filmre... idézzétek meg a hangulatát! Élőzene, tánctanítás és szuper hangulat várja az érdeklődőket!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek