1 évnél régebbi cikk

Óriási sikert ért el a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia U18-as fiú csapata
Fehérvár Médiacentrum fotója
Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia
Óriási sikert ért el a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia U18-as fiú csapata

A május 26. és 29. között Debrecenben rendezett országos "A" döntőn a nyolcadik helyen végzett a fehérvári csapat.

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia junior-fiúcsapata a Zalaegerszeg elleni keresztjáték első meccsén nyert 11 pontos előnnyel, a következő meccset is megnyerve jutott be megérdemelten az országos "A" döntőbe az alsóházból. Debrecenben május 26-án első meccsét a Rátgéber Kosárlabda Akadémia ellen játszotta a DKKA fiú junior "A" csapata, amely 87-46-ra vesztesként került ki.

Másnap, a második csoportmérkőzésen a Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia skalpját be tudták gyűjteni a fiúk. Az éremesélyes fővárosi csapat ellen hatalmas szívvel, igazi csapatmunkával arattak győzelmet 78-73-ra. A meccs legjobbjai voltak: Simon Benedek 28 pont 41-es val., Szalczgruber Ádám 21 pont, 24-es val., és Bata Olivér 14 pont 9-es val.

Harmadik csoportmeccsét - egyből a Honvéd elleni győzelem után - a Debrecen ellen játszották a junior fiúk, a terhelés alatt 39 pontos vereség lett az eredmény, amivel a csoport negyedik helyén végeztek.

Szombaton a debreceni junior fiú “A” döntő programjában a keresztjátéké volt a főszerep. A másik csoportban harmadik helyen végzett MAFC kosárlabdacsapata várt Andrea Turchetto együttesére. A fiúk már az első negyedben lemaradtak, rengeteg kinti kosarával az ellenfél szinte megállíthatatlannak tűnt, és ez így is maradt a mérkőzés végéig. A meccset végül 94-65-re nyerte a MAFC.

Vasárnap a hetedik helyért mérkőzött a DKKA csapata. A DEAC Kosárlabda Akadémia ellen végig küzdöttek a fiúk, egy percre sem adták fel, hogy győzzenek. A negyedik negyed elején 16 ponttal vezetett a házigazda, azonban ezt a hátrányt sikerült néhány perc alatt ledolgoznia a fehérvári fiúknak. Az utolsó pillanatban, Simon Benedek által dobott triplával sem sikerült az egyenlítés, egy ponttal nyert a DEAC, így az eredmény 76-75 lett.

A mérkőzés legjobbjai: Bata Olivér (30 pont, 4 gólpassz), Simon Benedek (20 pont, 8 lepattanó), Ujhelyi Adrián (10 pont, 11 lepattanó). A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapata a 8. helyen végzett a junior "A" döntőben.

A meccseket közvetítő riporter jól összefoglalta a csapat döntős szereplését:

„Ez méltóképpen zárta le a fehérvári csapat teljesítményét. Le a kalappal előttük! Azok után, hogy csak vigaszágon jutottak a nyolc közé, nagyon üde színfoltjai lettek a debreceni finálénak. Bár nem sikerült megszerezni a hetedik helyet, és végül a nyolcadik pozícióban zártak, sokáig emlékezetes marad számukra a torna. Főleg a Budapesti Honvéd elleni győzelem, vagy akár az utolsó ötödik meccs, amikor a fogukat összeszorítva, tényleg nagyon fáradtan már, de 16 pontos hátrányból is sikerült visszajönni a meccsbe.”

Edzői összegzés Andrea Turchettótól az országos 8. helyet szerző junior fiú csapat edzőjétől az “A” döntője után:

"Azzal a céllal érkeztünk erre a nyolcas döntőre, hogy felmérjük, hol tartunk az ország legjobb akadémiáihoz képest. Úgy érzem, mindenki számára bizonyítottuk, hogy érdemesek voltunk a legjobb nyolc között szerepelni, minden meccsen úgy küzdöttünk, mintha az életünk múlna rajta. Néha jobban, néha rosszabbul játszottunk, de a hibák, amiket vétettünk, mind a fejlődési folyamatunk részét jelentik. Ezután az emlékezetes négy nap után jobbak vagyunk egyesével, mint amikor ideértünk, és ez a legfontosabb dolog.”

A csapat vezetőedzője Andrea Turchetto, másodedzője Blahó Barnabás, edzője Gáll Dominik.

A csapat tagjai: Bata Olivér, Simon Benedek, Szalczgruber Ádám, Denk Norbert, Ujhelyi Adrián, Jánni Ákos, Barthalos András, Ugrics Bálint, Valicsek Donát, Vincz Botond, Denk Marcell.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek