2 hónapnál régebbi cikk

Megvan az év Fejér megyei balekja: betört, de nem volt zsákmány, elhagyta a cipőjét, majd elaludt az autóban
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Megvan az év Fejér megyei balekja: betört, de nem volt zsákmány, elhagyta a cipőjét, majd elaludt az autóban

A botcsinálta hamupipőke egy dunaújvárosi áruházba tört be, néhány órán belül el is fogták.

Menekülés közben az elkövető által elhagyott fél pár cipő tökéletesen illett az autóban szunyókáló kulcsi férfi lábára - írja a police.hu az év eddigi legbénább Fejér megyei betöréséről, amit igen nehéz lesz felülmúlni, már ha egyáltalán sikerül. 

Egy dunaújvárosi áruház vezetője 2022. június 1-jén 0 óra 30 perc körül értesítette telefonon munkatársát arról, hogy az üzlet védelmi rendszere riasztott, ezért azt kéri tőle, derítse ki annak okát. A munkatársnő nem késlekedett, élettársával együtt öt perc múlva már a helyszínen voltak. Miközben megpróbálták a bejárati ajtót kulccsal nyitni azt észlelték, hogy valaki az üzletben a kasszát átugorva a vészkijárat irányába futásnak ered, majd az utcán elmenekül.

A betörésről érkezett bejelentést követően a tevékenység-irányítási központ soron kívül riasztotta a rendőri egységeket. A helyszínre érkező egyenruhásoknak az elkövető személyleírásával kapcsolatban a szemtanúk egybehangzóan elmondták, hogy vékony testalkatú, mozgásából ítélve 20 év körüli férfi, aki sötét színű kapucnis felsőt, hosszú nadrágot viselt.

Az arcát nem látták, azt azonban igen, amint futás közben az egyik cipőjét hátrahagyta.

A kapott személyleírás és az adatgyűjtések alapján a kutatás rövid időn belül eredményre vezetett, az elhagyott fél pár lábbelit megtalálták, amely alapján a keresést segítő eb a nyomozókat egy parkoló autóhoz vezette.

A jármű jobb első ülésén, alvó állapotban találták meg a 19 éves kulcsi férfit, akinek jobb lábáról hiányzott a hátrahagyott cipő, és öltözete a szemtanúk elmondásával megegyezett.

Az elsődleges eredmények alapján az elkövető az áruház vészkijáratának lemez ajtaját felfeszítve jutott be az üzletbe, ahonnan nem vitt el semmit, mert cselekményében megzavarták.

A rendőrök a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét elfogták, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították. Az eljárás során a nyomozók azt is kiderítették, hogy a férfi összefüggésbe hozható egy előző napon szintén Dunaújvárosban elkövetett lakásbetöréssel, ahonnan bankkártyát, ékszereket, elektronikai termékeket loptak el.

A kulcsi férfit így már két bűncselekmény - lopás vétség kísérlete és lopás bűntett - elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek