1 évnél régebbi cikk

Haldokló csivava zacskóban, éheztetett kutyák saját ürülékükben - tragikus körülmények között találtak állatokat Fejérben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Molnár Tamásné
Haldokló csivava zacskóban, éheztetett kutyák saját ürülékükben - tragikus körülmények között találtak állatokat Fejérben

Eredetileg a mentőket hívta ki az állatok gazdája, akiről hamar kiderült, már körözik.

Bajba jutott férfi hívta ki a mentőket Kislángon - így mondhatnánk, mindennapi esetként indult a kis túlzással horrorsztoriba kifutó történet. Még akkor is szokványosnak tűnt a kislángi, amikor az ASKA állatmentők hívást kaptak.

"A mentőktől kaptunk hívást, hogy segítsünk bejutni egy ingatlanba. Amikor elindultunk, teljesen szokványos helyzetre számítottunk, hogy védi a kutya a gazdáját" - mesélte Molnár Tamásné, az ASKA állatmenhely vezetője. "Az már nagyon meglepő volt, hogy milyen körülményeket találtunk. Iszonyatosan elhanyagolt ház, amiben - miután a sérültet elszállították, aki elesett és nem tudott felállni - hat kutyát találtunk. Öt kutya kórosan sovány volt, egy félhalott kis csivava pedig bele volt dobva egy szatyorba, hogy majd kidobják. Őt szerencsére sikerült megmenteni. Az állatok körülbelül egy éve nem hagyták el a házat, a lakás körülményeit ennek megfelelően kell elképzelni, egy centiméternyi hely nem volt, ahol ne lett volna kutyaürülék"

A kutyák körmeit sem gondozták, mindegyiknek annyira le, illetve be volt nőve, hogy alig tudtak járni. Ám nem ettől szenvedtek a legjobban az állatok.

"Mivel a csivavától a border collie-ig több méretben voltak kutyák, így természetes, hogy a legerősebb evett, az összes többi pedig nem, vagy csak alig tudott hozzáférni az élelemhez. Az etetés ugyanis abból állt, hogy szét volt szakítva egy tápos zsák, aztán aki hozzáfért, hozzáfért, aki nem, nem" - részletezte a körülményeket Molnár Tamásné, aki azt is elmondta, a helyszínen elhullott állatokat is találtak, valamint egy fehérhasú sünt.  

A házban lakó férfi szorult helyzete ellenére sokáig nem hívott segítséget, nem véletlenül, hiszen azonosítása után kiderült, már korábbról körözik.

"A Fővárosi Törvényszék már körözte a 48 éves férfit, ám a helyszínen tapasztaltak miatt a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság is büntetőeljárást indított állatkínzás gyanúja miatt" - tájékozatott Szemerei Péter rendőr törzsőrmester, sajtóreferens.

A kutyákat természetesen elszállították, és most már jó kezekben vannak az ASKA állatmenhelyen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek