1 évnél régebbi cikk

Olaszországba csempészték volna a Szfinx macskákat, most Fehérváron, az állatkórházban próbálják megmenti őket
Fehérvár Médiacentrum fotója
ASKA Alapítvány
Olaszországba csempészték volna a Szfinx macskákat, most Fehérváron, az állatkórházban próbálják megmenti őket

Kopasz macskák dideregtek egy tréleren lévő autóban, a NAV szerencsére még időben elkapta a csempészeket.

"Jó éjszakát, jó hajnalt vagy jó reggelt! Itt a NAV. Csomagot hoztunk!" – erre a mondatra ébredt kedd hajnalban Molnár Tamásné, az ASKA Alapítvány vezetője. Ezúttal azonban nem a – sajnos már – szokásosnak számító kutyabébicsomagot hozta a NAV, hanem didergő Szfinx macskacsalád érkezett Székesfehérvárra.

"Amikor a NAV munkatársa mondta, hogy 10 darab Szfinx macskát hoztak, elkezdtem gondolkodni, azok kopasz macskák, talán már meg is fagytak az autóban. Mert természetesen megint a szokásos módszerrel szállították őket: kisbusz húzta a trélert, azon egy autó és abban három doboz, azokban a macskák. Kettő doboz már nyitva is volt, össze-vissza rohangáltak a kismacskák" – mondta el Molnár Tamásné.

Az állatok sajnos nincsenek jó állapotban, jelenleg a székesfehérvári állatkórházban vizsgálják őket, illetve próbálják megmenti az életüket. Úgy tűnik, egy családot próbáltak Olaszországba csempészni, hiszen egy felnőtt hím, két nőstény és hét kicsi didergett a kihűlt autóban. 

Amennyiben sikerül a macskák életét megmenteni, úgy először karanténba kerülnek egy várpalotai tenyésztőhöz, aki vállalta a felügyeletüket, majd csak ezt követően jelentkezhetnek értük a befogadók.

"Komoly vizsgálatokat is elvégzünk a cicáknál, majd mindegyikük mikrochipet és oltást kap, csak ezután lehet őket örökbefogadni. Csak olyan jelentkezzen, aki tudja vállalni az örökbefogadás költségeit, illetve az ivartalanítást is" – hangsúlyozta az ASKA Alapítvány vezetője. 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek