8 hónapnál régebbi cikk

Leragasztotta a száját és az orrát is a bébi őzgidának, majd a nadrágjába dugta - a bicskei rendőrök elkapták
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Leragasztotta a száját és az orrát is a bébi őzgidának, majd a nadrágjába dugta - a bicskei rendőrök elkapták

Összesen 12 rendbeli bűncselekmény miatt javasolnak vádemelést a bicskei rendőrök az állatkínzó férfi ellen.

Bejelentés érkezett a rendőrségre még 2022. június 5-én éjjel, hogy egy férfi Felcsúton, a Rákóczi utcában nehéz zsákot cipel, gyanúsan viselkedik, ezért rendőri segítséget kérnek - írja a police.hu. Az egyenruhások intézkedtek a férfival szemben, aki arra hivatkozott, hogy egyik ismerősének vitt száraz füvet, azért volt nála a zsák.

A rendőröknek szemet szúrt a férfi ruházata, melyben észrevehetően rejtegetett valamit.

M. Z. átvizsgálása során egy kis őzgida került elő a nadrágjából, aminek szája és orra szigetelőszalaggal volt leragasztva.

Az elkövető elmondta, hogy a közeli nádas mellett találta, ezért haza akarta vinni. Az állat a helyszínen elpusztult. A Bicskei Rendőrkapitányság állatkínzás és orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Ezt követően megállapították, hogy M. Z.-t több vagyon elleni bűncselekmény feltételezett elkövetője, amelyek az elmúlt egy évben történtek a környéken. Cselekményei között szerepel gépkocsikból táskák és pénztárca, valamint lakóingatlanokból különböző szerszámok és más értéktárgyak eltulajdonítása. Emellett több százezer forintos kár okozása is felróható neki köztéri pad, valamint buszmegálló megrongálása miatt.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban továbbították az ügyészségre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók