1 évnél régebbi cikk

Csurgói nyár: két remek előadás lesz a kastély szabadtéri színpadán
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ákos Programok
Csurgói nyár: két remek előadás lesz a kastély szabadtéri színpadán

A Fehérvárcsurgói Károlyi Kastély szabadtéri színpadán júliusban és augusztusban is remek előadások várják a színház szerelmeseit.

Fejér megye egyik legszebb kastélyparkjában, a Fehérvárcsurgói Károlyi Kastély szabadtéri színpadán az ÁKOS Programok szervezésében évről-évre megrendezésre kerülő CSURGÓI NYÁR 2022-es előadássorozatában igazi nyári darabokkal érkezik a Veres 1 Színház Társulata.

Július 11-én, hétfőn 20 órától Csonka András főszereplésével a Ne most, drágám! című fergeteges vígjátékot, míg augusztusban 8-án, hétfőn 20 órakor Buch Tiborral az Anconai szerelmesek című olasz slágerekkel átszőtt zenés komédiát láthatja a színházkedvelő közönség.

Jegyek már válthatók mindkét előadásra: a Ne most, drágám!-ra ide kattintva, míg az Anconai szerelmesekre ide kattintva.

Ray Cooney – John Chapman: Ne most, drágám!

Szerelmi háromszögek, nercbundák, hiányos öltözetű hölgyek, ablakon kirepülő ruhadarabok, totális téboly. Mindez London legelegánsabb szőrmeszalonjában, kizárólag a felhőtlen szórakoztatás érdekében!

A méregdrága szalon egyik tulajdonosa, a felfuvalkodott Gilbert élete hódítására készül felesége távollétében. A nagy terv gépezetébe azonban a kezdetektől fogva homokszemek kerülnek: makrancos szeretők, századára csökkenő árú bundák, visszatérő feleség, de még egy részeges fregattkapitány is a reménybeli házasságtörés útjába kerül.

Az események sodrában már Gilbert üzlettársa, a végtelenül tisztességes Arnold sem tudja számon tartani a megszaporodó szerelmi viszonyokat, a szekrénybe bújtatott hölgyeket, és a párjukat kereső férjeket. A tesztoszteronszint egyre nő, a londoni közlekedési társaság egyre több női fehérneművel gazdagodik, Gilbert újabb képtelen ötletekkel áll elő, miközben megállíthatatlanul robogunk a fergeteges végkifejletig!

A vígjátékok mestere, Ray Cooney ezúttal sem kíméli a nézők rekeszizmait. Sokáig emlékezetes élménnyel gazdagodik, aki eltölti ezt az estét a Ne most, drágám! csapatával.  

Vajda Katalin: Anconai szerelmesek

Az Anconai szerelmesek című zenés komédia a bemutatása óta eltelt húsz évben a legtöbbet és legtöbbféleképp játszott vígjátéka a hazai színpadoknak. Az olasz vásári komédiák legjobb hagyományait ötvözi a hagyományos magyar humorral és a hetvenes évek legismertebb olasz slágereivel.

A történetet a szerző egy Adria parti olasz kisvároska eldugott terecskéjére helyezi, ahol szerettei – volt és jelenlegi szeretője, valamint enyhén beszédhibás leánygyermeke – körében éli az idősödő amorózók életét főszereplőnk: Don Tomao.

Ide érkezik a nézők alkalmi turistacsoportja, hogy megismerje Giovannit, a környék legpocsékabb kávéját főző cukrászát, Agnesét a panziótulajdonost, Luciát a dadogós lányt, és a velünk egyidőben érkező Viktóriát, aki honfitársunkként azért utazott ilyen messzire, hogy megtalálja elvesztett szerelmét, és születendő gyermeke atyját.

Bonyodalomnak már ennyi is épp elég lenne, de menetrend szerint érkeznek az újabb és újabb szereplők, egy szerelmi bánatát élő gyakorló alkoholista, egy vándormuzsikus, aki nem bírja a közönséget és egy szerzetesnek öltöző fiatal lány.

És ha maguktól nem keverednének eléggé össze a szálak, Don Tomao gondoskodik arról, hogy az elmaradhatatlan happy end előtt még bőven legyen min kacagnunk.

Az Anconai szerelmesek két óra felhőtlen szórakozás, némi cinkos összekacsintással, egy csipet erotikával és bőséges humorral nyakon locsolt nosztalgiával, azaz a legjobb kulturális koktél egy fárasztó nap utáni felüdüléshez.  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek