1 évnél régebbi cikk

Javult az idő, megtartják az óriásbábos felvonulást és az esti gálát is Fehérváron
·KözéletKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Javult az idő, megtartják az óriásbábos felvonulást és az esti gálát is Fehérváron
·KözéletKirályi Napok·Utolsó frissítés: undefined

Az előrejelzések szerint lehetővé teszik a körülmények, hogy 16.30-tól megtartsák a Fehérvári királyok menetét az óriásbábokkal. Este hatkor ünnepi közgyűlés lesz a városházán, 20 órától pedig a művészeti csoportok összművészeti előadása a Zichy-színpadon.

16.30 órakor indul a Fehérvári királyok menete - történelmi felvonulás az óriásbábokkal, hagyományőrzőkkel. Útvonal: Hotel Magyar Királytól a Koronázó térig. 17.00 órakor kezdődik a tiszteletadás Szent István szarkofágjánál, ahol ünnepi beszédet mond dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Majd ezt követően az emlékezők átvonulnak a Szent István térre, ahol néma koszorúzással tisztelegnek.

18 órakor kezdődik az ünnepi közgyűlés, ennek keretében Székesfehérvár kitüntetéseit is átadja dr. Cser-Palkovics András polgármester. Az esemény a Városháza Dísztermében lesz, a Fehérvár TV élőben közvetíti. 

18 órakor a Hotel Magyar Királyban rendezik meg a Kárpát-medencei borrendek találkozóját. Az eseményen – melyen mintegy 30 borrend vesz részt – lesznek többek között köszöntők és borlovag-avatás is. A borrendek hagyományos felvonulása ezúttal elmarad.

20 órakor  Székesfehérvár művészeti csoportjai köszöntik az Aranybulla-emlékévet – összművészeti előadás keretében. A színes gálát a Zichy-színpadpon láthatják az érdeklődők.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek