1 évnél régebbi cikk

Gyógyuló állatok, érdekes esetek és meglepő röntgenfelvételek: minden, ami egy állatbarátot érdekelhet a Vadvédelmi Központban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Sóstói Vadvédelmi Központ
Gyógyuló állatok, érdekes esetek és meglepő röntgenfelvételek: minden, ami egy állatbarátot érdekelhet a Vadvédelmi Központban

Minden héten vasárnap 10:00-12:00 között Vadvédelmi délelőttre várják az érdeklődőket a Sóstói Vadvédelmi Központban.

Szárnyaszegett fehér gólya, kézzel nevelt kismókus, purhabbal szennyezett sirály - ők csak néhány lakója a Sóstói Vadvédelmi Központnak, akiket a Vadvédelmi délelőttök keretében meglátogathatunk. A szerencsés állatok csak napokra, esetleg hetekre szorulnak ellátásra a központban, de van köztük, amelyik egész életét itt tölti majd el, hiszen olyan mértékű sérülést szenvedett, amely kizárja, hogy visszatérjen természetes élőhelyére.

Egyben azonban minden bekerülő állat megegyezik: a legjobb kezelést, a legnagyobb gondoskodást kapják annak érdekében, hogy felépüljenek és a lehetőségeikhez képest teljes életet élhessenek.

Mi történik a Sóstói Vadvédelmi Központban?

Nem titok, és bárki betekintést kaphat a kulisszák mögé, hiszen minden héten vasárnap 10:00-12:00 között Vadvédelmi délelőttre várják az érdeklődőket.

A program részei:

  • Állatorvosi bemutató. A csapat egzotikus szakállatorvosai beszélnek az állatokról és válaszolnak a kérdésekre, illetve a különböző kezeléseket is megnézhetjük testközelből, érdekes eseteket, röntgenfelvételeket is bemutatnak, illetve láthatjuk, milyen titkokat mutathat meg az orvosi mikroszkóp.
  • Állatgondozói bemutató. A csapat gondozói testközelből mutatják be a központban élő kisemlősök és madarak kézzel etetését, a tanított trükköket, mesélnek a bent élő állatok szokásairól, és lehetőség van közelről megnézni a kölyököket, fiókákat is.
  • Szakmai koordinátor által tartott bemutató. Az érdeklődők részt vehetnek madárgyűrűző bemutatón, gyógyult állatok szabadon engedésében, és a természetvédelemmel kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatnak.

A programon megváltott belépőjeggyel lehet részt venni, amely ára felnőtteknek 1000 Ft/fő, gyermek 500 Ft/fő. 3 éves kor alatt ingyenes a részvétel.

További információ a +36-70-526-2793-es telefonszámon, vagy a vadvedelem@varosgondnoksag.hu email-címen kérhető.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek