1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Országos Rajzfilmünnep, csoki- és kekszgyűjtés, őszi ökotúrák, közönségkorcsolya és A menü
Fehérvár Médiacentrum fotója
Alienworx Productions
Fehérvári programok a hétvégére: Országos Rajzfilmünnep, csoki- és kekszgyűjtés, őszi ökotúrák, közönségkorcsolya és A menü

November végéhez közeledve sem maradtok fehérvári és környéki programok nélkül: többek között részt vehettek az Országos Rajzfilmünnepen, jótékonykodhattok a csoki- és kekszgyűjtésen, kirándulhattok az őszi ökotúrákon, vagy beülhettek a moziba A menüre.

Film: IX. Országos Rajzfilmünnep
Mikor?: November 18-20., péntek-vasárnap
Hol?: Gárdonyi Géza Művelődési Ház

Idén november 18-a és 20-a között kilencedik alkalommal kerül sor az Országos Rajzfilmünnepre. Ahogy a fesztivál címe is jelzi, nem csak egy helyszínre koncentrálódik az esemény, megyénként 5-7 helyszín biztosítja a teljes kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak, az egész családnak. Székesfehérváron a Gárdonyi Géza Művelődési Házban várják az érdeklődőket.

helyszínek listája és a megtekinthető rajzfilmek folyamatosan frissülnek, a vetítések mellett a helyszínek többsége izgalmasabbnál izgalmasabb kísérőprogramokkal (kézműves foglalkozás, kvíz, totó, táncelőadás, stb.) várja a látogatókat.

Kirándulás: Őszi ökotúrák
Mikor?: November 19-20., szombat-vasárnap
Hol?: Dinnyési-fertő, Alcsúti Arborétum

Túrasorozattal mutatja be a természetvédelmi oltalmat élvező gyepek, erdők és vizes élőhelyek jellemző őszi arcát a Duna-Ipoly Nemzeti Park. A Székesfehérvár környékén zajló túrák során bejárt területek olyan zöld szigetek, melyek különlegessége a biológiai sokféleség. Az egyhetes időszakban a túrázók bejárhatják a Dinnyési-fertőt, az Alcsúti Arborétumot, valamint a Vértest és a sukorói Angelika-forrást.

Mozi: Azt mondta
Mikor?: November 17-étől
Hol?: Cinema City Alba

Megan Twohey és Jodi Kantor, a Times két riportere együtt robbantották ki egy generáció legfontosabb sztoriját - azt a sztorit, amely segített beindítani a #MeToo mozgalmat, és megtörte az több évtizedes csendet, amely a hollywoodi szexuális zaklatásokat övezte, és amely örökre megváltoztatta az amerikai kultúrát.

Mozi: A menü
Mikor?: November 17-től
Hol?: Cinema City Alba

A fiatal pár, Margot és Tyler egy kis szigetre érkeznek, hogy egy exkluzív étteremben vacsorázzanak; a séf fényűző menüt állított össze, ami tartogat néhány váratlan meglepetést.

Jótékonyság: Csoki- és kekszgyűjtés
Mikor?: November 19., szombat 
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Csoki- és kekszgyűjtést szervez az Arconic-Alba Fehérvár és az Adni Jó Kupa Alapítvány a november 19-én, szombaton 17 órától megrendezésre kerülő Honvéd elleni bajnoki mérkőzésen. A kezdeményezést közösen támogatja mind az Alba KC kézilabda-, mind az Arconic-Alba Fehérvár kosárlabda-csapata.

A kosarasok most arra kérik szurkolóikat, segítsenek együtt a nehéz időkben azoknak, akiknek valóban szükségük van rá. A csokikat és kekszeket személyesen, a mérkőzés időpontjában lehet leadni az Alba Regia Sportcsarnokban az Adni Jó Kupa Alapítvány képviselőinek.

Sport: Közönségkorcsolya
Mikor?: November 19., szombat
Hol?: Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

Ismét megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok a Raktár utcában. November 19-én, szombaton 17 és 20 óra között várják a közönségkorcsolya iránt érdeklődőket. A pénztár mindkét napon 15 perccel a rendezvény kezdete előtt nyit és 60 perccel a rendezvény vége előtt zár.

Vasárnap lehetőség lesz családi jegy vásárlására is, mely 2500 forintos, kedvezményes áron vehető igénybe. A jegy áráért két felnőtt és egy gyerek, vagy két gyerek és egy felnőtt, illetve három gyerek korcsolyázhat.

Sport: 4. Vass Nemzetközi Ökölvívó Gála
Mikor?: November 24., csütörtök
Hol?: Hotel Magyar Király

Bár nem a hétvégén, hanem jövő héten csütörtökön, de elképesztően impozáns helyszínen készül negyedik profi ökölvívó eseményére a Kiliti-Promotions, ugyanis a székesfehérvári Hotel Magyar Király dísztermében lesz felállítva a ring. A negyedik Nemzetközi Vass Ökölvívó Gálán a csapat már jól ismert bunyósait láthatjuk majd a küzdeni, Berki Ferenc Jr. ráadásul ismét címmérkőzésen bizonyíthat. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek