1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Advent, Jótékony Mikulás Motorozás, Ölelés az elfogadásért és Vérapó
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/fmc.fehervar
Fehérvári programok a hétvégére: Advent, Jótékony Mikulás Motorozás, Ölelés az elfogadásért és Vérapó
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

A várva várt december első hétvégéjén rendesen belecsaphattok a lecsóba: többek között részt vehettek az adventi programokon a Belvárosban, megleshetitek a Jótékony Mikulás Motorozást, vagy beülhettek a moziba a Vérapóra.

Ünnep: Fehérvári Advent 2022
Mikor?: December 4., vasárnap
Hol?: Belváros

Folytatódik a székesfehérvári adventi programsorozat, amely egy jó nagy lapáttal tesz rá a múltheti eseményekre. Pont félúton járunk karácsony előtt, így még színesebb és változatosabb műsorokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt: Takács Nikolas, Zséda és Fool Moon műsora várja a fehérváriakat a Városház téri színpadon, ahol a város kórusai is fellépnek majd. További részletek és időpontok ide kattintva érhetőek el.

A város adventi naptárának ablakai idén a Városház téri színpadon nyílnak ki, december 1. és 23. között minden nap egy-egy vers, mese, tánc vagy zenedarab formájában érkezik a várakozást megkönnyítő ajándék a városlakóknak diákoktól, színészektől, a város művészeti csoportjaitól.

Jótékonyság: Ölelés az elfogadásért
Mikor?: December 3., szombat 10:00
Hol?: Országalma

December 3-a a fogyatékosság világnapja, Székesfehérváron ezen a napon Ölelés az elfogadásért elnevezéssel, hagyományteremtő szándékkal szerveznek flashmobot.

A rendezvény megálmodója Kovács Szilvia, televíziós riporter, újságíró, és műsorvezető, aki munkája során sokszor találkozik fogyatékossággal élőkkel. Emellett Szilvi is érintett: egy szindrómás, autista kislányt nevel, így a témát kívülről, és belülről is jól ismeri.

Ezen a napon a résztvevők szeretnék hangsúlyozni, hogy bár mindenkiben ugyanolyan szív dobog, nincsenek különbségek, sőt...

December 3-án, szombaton 10 órakor várnak mindenkit, hogy közösen öleljék körül az Országalmát. A felszólalók gondolatait követően a Városház téren felállított színpadon különböző csoportos és egyéni produkciókkal mutatják meg az érintett gyerekek és felnőttek, hogy nincsenek különbségek. Ki-ki egy-egy szavalattal, énekes, vagy éppen zenés fellépéssel, de még dzsúdó bemutatóval is kedveskedik a résztvevőknek.

Mozi: Vérapó
Mikor?: December 1-jétől
Hol?: Cinema City Alba

Ez nem lesz egy csendes éj… Amikor egy csapat zsoldos betör egy jómódú család birtokára szenteste, és túszul ejtenek mindenkit odabent, a támadók nincsenek felkészülve az igazi meglepetésre: Mikulás (David Harbour, Fekete özvegy, Stranger Things) is ott van a terepen, és meg fogja mutatni, hogy a Télapó nem egy szent…

Ünnep: Jótékony Mikulás Motorozás
Mikor?: December 3., szombat 11:00
Hol?: Fehérvár több pontján

Csákberényi Nagy András hozta létre a Mikulás-motorozás Facebook-eseményét, és ismertette a részleteket. Gyülekező december 3-án szombaton 9:30-tól a Burger King parkolójában, ahol lesz egy becsekkolási pont, amit minden résztvevőnek fel kell keresnie. Itt osztják fel a társaságot csoportokra. Tervezett indulás az első csapatnak: 11:55, majd 3-5 perc csúszással indulnak utána a többiek. Mindenkinek lesz egy felvezető, illetve egy záró embere.

Kapcsolódó
Ismét lesz jótékony Mikulás Motorozás Székesfehérváron

December 3-án ellepik a város útjait a piros ruhás, fehér szakállas motorosok. A Jótékony Mikulás Motorozásnak többéves hagyománya van, az idei célokról később adnak tájékoztatást.

Tánc: Mikulás táncház
Mikor?: December 3., szombat 
Hol?: Táncház

Mikulásváró táncházra invitál az Alba Regia Táncegyesület szombaton a Malom utcai táncházba, ahol kézműves foglalkozás (karácsonyi tobozdísz készítése Pintérné Markovich Marcella irányításával), népi gyermekjátszó (Kneifelné Laczkó Kriszta vezetésével - mialatt megérkezik Mikulás), és táncházi mulatság (házigazda: Németh Gergő) várja az érdeklődőket.

Sport: Közönségkorcsolya
Mikor?: December 3., szombat
Hol?: Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

Ismét megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok a Raktár utcában. December 3-án, szombaton 17 és 20 óra között várják a közönségkorcsolya iránt érdeklődőket. A pénztár mindkét napon 15 perccel a rendezvény kezdete előtt nyit és 60 perccel a rendezvény vége előtt zár.

Vasárnap lehetőség lesz családi jegy vásárlására is, mely 2500 forintos, kedvezményes áron vehető igénybe. A jegy áráért két felnőtt és egy gyerek, vagy két gyerek és egy felnőtt, illetve három gyerek korcsolyázhat.

Ünnep: Találkozzatok a Mikulással!
Mikor?: December 5., hétfő 
Hol?: Csala, Kisfalud, Feketehegy-Szárazrét

Három városrészben is találkozhatnak a gyerekek a Mikulással december 6-a előtt: Csalán és Kisfaludon a közösségi házban lesz zenés mikulásváró családi délután, Feketehegy-Szárazréten pedig a Mikulás az utcákat járva egész közel viszi az ajándékokat a gyerekek otthonához.

Kapcsolódó
Fehérvár több városrészében is találkozhattok a Mikulással az ünnepek előtt

Három városrészben is találkozhatnak a gyerekek a Mikulással december 6-a előtt: Csalán és Kisfaludon a közösségi házban lesz zenés mikulásváró családi délután, Feketehegy-Szárazréten pedig a Mikulás az utcákat járva egész közel viszi az ajándékokat a gyerekek otthonához.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek