1 évnél régebbi cikk

Csalogassa ki gyermekét a levegőre kerti játékokkal!
Fehérvár Médiacentrum fotója
kerti-butor.hu
Csalogassa ki gyermekét a levegőre kerti játékokkal!

A szabad levegőn töltött idő mindenki számára szükséges az egészség megőrzéséhez, de kiemelten fontos a gyerekek számára. A kicsiknek és nagyobbaknak szükségük van arra, hogy naponta több órát a szabadban töltsenek, akármilyen is az idő.

Sajnos a digitális világban egyre kevésbé szeretnének a gyerekek kimozdulni, a tévét bambulni könnyebb, kényelmesebb, főként, ha az idő hidegre fordul, így nekünk, felnőtteknek kell gondoskodni arról, hogy elegendő időt töltsenek odakint. Jó megoldást jelenthetnek erre a különféle kerti játékok, a csúszdák, homokozók, hinták, kisházak. 

Biztonságos játék a kertben

Szerencsés, akinek kertje van, mert ott is jókat lehet akár hidegben is mókázni a gyerekekkel, ha jól felszerelt, hiszen közel a meleg otthon. A Kerti Bútor Webáruház kerti kiegészítői között mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kellékeket, legyenek azok műanyag kerti játékok, kerti kiegészítők, komposztálók, talicskák vagy szemetesek.

A játszóterek vonzó lehetőséget jelentenek a gyerekek számára jó időben, azonban a hideg beálltával alig találni játszótársakat, így a kertünkben adódik játéklehetőség, akár még a barátokat is odacsődíthetjük egy játékra. A kerti játékház jó móka minden kisgyerek számára, hiszen a kuckózásnak is hódolhatnak, de homokozós sütés-főzéssel is össze lehet kötni, vagy akár egy jó bújócska egyik helyszíne is lehet. Gyerekméretű kisasztallal, székekkel berendezve tökéletes elvonulóhely lehet télen-nyáron.

Az időjárás viszontagságainak ellenálló műanyag csúszdákat nyáron, de télen, hóban használni is jó móka, sőt vízálló ruházatban esőben is szívesen használják a gyerekek, így nem kell a szórakoztatásukon törni a fejünket.

Szemet gyönyörködtető, színes kerti játékok

A műanyag kerti játékok nagy előnye, hogy nem igényelnek karbantartást, mégis mutatósak, szemet gyönyörködtetően színesek. Az időjárásálló műanyag játékok ráadásul nem vetemednek, nem korhadnak, szemben a fajátékokkal, és újrafesteni sem kell néhány évente.

A strapabíró műanyag játékok ideálisak a kertbe, de akár a gyerekszobába is, ugyanis gyorsan áthelyezhetők, könnyen tisztíthatók. Összeszerelésük, telepítésük és mozgatásuk egyszerű, nem igényel szerszámokat, szakmunkát, így bárki kényelmesen kialakíthatja a gyerekek játszóterét a kertjében. 

A műanyag asztalok és székek szülinapi bulikon is jó szolgálatot tehetnek, illetve rajzolós, kézműves sarkot is létrehozhatunk velük a nappali egyik szegletében vagy a teraszon.

Aktív játék a kicsik fejlődéséért

Azok a jó gyerekjátékok, amelyek egyaránt megmozgatják az agytekervényeket, az egész testet és a kezeket is, így fejlesztik a gyermek kézügyességét, mozgását és tanulási képességeit, megmozgatják a fantáziáját. 

A kerti játékházak szerepjátékokra is alkalmasak, hosszú időre leköthetik az ovisokat akár társaságban, akár a szülővel játszva. 

Tartósságuknak köszönhetően, évek múltán a kisebb testvérek, rokon gyerekek mindennapjait is megszínesíthetik, vidám pillanatokat szerezve nekik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek