1 évnél régebbi cikk

Depp, rezsicsökkentés, Ukrajna: íme 2022 leggyakoribb keresései
Depp, rezsicsökkentés, Ukrajna: íme 2022 leggyakoribb keresései

A Google összesítése alapján itthon a leggyakrabban az orosz-ukrán háború mellett a népszámlálásra és a választásra kerestek rá a felhasználók, de népszerű volt Herceg Erika, az MVM és a Nemzetek Ligája is, világviszonylatban pedig a Wordle hódított.

A Google idén is elkészítette az év leggyakrabban begépelt keresőszavainak toplistáját, világviszonylatban és országokra lebontva egyaránt.

Kezdjük a nagyvilággal, melynek első helyezettje e sorok írójának nem mondott sokat. 2022-ben ugyanis a legtöbbször a Wordle kifejezésre kerestek rá. A Wordle egy internetes játék, mely a hírekbe februárban került be, ekkor ugyanis a New York Times felvásárolta, ezt követően pedig egyértelműen megugrott a népszerűsége.

A második helyen egy sportesemény áll, azonban nem a jelenleg is zajló katari labdarúgó-világbajnokság, hanem India és Anglia mérkőzése a krikett világbajnokságon! A harmadik leggyakoribb keresőszó az Ukraine volt, ehhez talán magyarázat sem kell, az Oroszország által Ukrajna ellen indított háborúra kerestek rá az agressziót elszenvedő ország nevével.

Világviszonylatban a hírek kapcsán az ukrajnai háborúra kerestek a legtöbben, mely a II. Erzsébet halálához kapcsolódó híreket előzte meg. A többi kategóriát nézve a szó szerint a legkeresettebb színész Johnny Depp lett (mondjuk valószínűleg nem annyira filmjei, mint botrányos rágalmazási pere miatt, ahogy a második Will Smith is inkább a Chris Rock arcán csattant maflás kapcsán lett dobogós).

Érdekesség, hogy a híres emberek között is Johnny Depp nevére kerestek rá a legtöbben, ezen a listán harmadik lett exneje, a Depp ellen kevés sikerrel perre menő Amber Heard, kettejük közé pedig – mily meglepetés – Will Smith sátorozott le.

A sportolók közül a teniszezőkre kerestek a legtöbben, az első három helyet a tenisz nagyágyúi vitték el Novak Djokovic, Rafael Nadal, Serena Williams sorrendben. A legkeresettebb film a Thor: Szerelem és mennydörgés volt, melyet a Black Adam és a Top Gun: Maverick követett. A sorozatok közül az Eufória végzett az élen, ezt a Sárkányok Háza és a Holdlovag követte. A Google-ben indított keresések világviszonylatban mért toplistát ide kattintva éritek el.

Nézzük, hazánkban melyek voltak a leggyakoribb keresőszavak. A lista élén Magyarországon is a szomszédunkban zajló háborúra kerestek rá a legtöbben, a lista második helyén a Népszámlálás 2022, a harmadikon a Választás 2022 végzett, utalva az idei év jelentős hazai eseményeire. A Top10-ben ott voltak még:

  • Orosz-ukrán háború
  • EUR to HUF
  • Herceg Erika
  • MVM
  • Kulcsár Edina
  • Putyin
  • Rezsicsökentés

A legkeresettebb emberek dobogója igen érdekes képet mutat, Herceg Erika és Kulcsár Edina mögött a harmadik helyen Putyin keresőszóval az orosz elnök végzett…

Hazánkban a magyar labdarúgó-válogatott remeklése kapcsán a legkeresettebb sportos kifejezés a Nemzetek Ligája 2022 volt, míg a filmek esetében az Uncharted, a Mosolyogj és a Top Gun: Maverick bizonyult a legnépszerűbbnek.

Borítókép: google.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek