2 évnél régebbi cikk

Ha lefotózzátok a Google StreetView autóját Fehérváron, ajándékcsomagokat nyerhettek
·TechGoogle·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Google
Ha lefotózzátok a Google StreetView autóját Fehérváron, ajándékcsomagokat nyerhettek
·TechGoogle·Utolsó frissítés: undefined

Napokon belül a Google StreetView autói lepik el az utakat Magyarországon, így Székesfehérváron is. Aki leghamarabb beküld a Székesfehérvári SzC Jáky József Technikum Facebook-oldalára egy friss fényképet a Fehérvár utcáit járó Google StreetView autóról, az ajándékcsomagot kap.

Napokon belül a Google StreetView autói lepik el az utakat Magyarországon, így Székesfehérváron is.

A Jáky, mint informatika és térképészet iránt egyaránt elkötelezett iskola versenyt hirdet:

Aki leghamarabb beküld az iskola Facebook-oldalára egy friss fényképet a Fehérvár utcáit járó Google StreetView autóról, az speciális jákys ajándékcsomagot kap jutalmul.

Feltételek: a fénykép alatt mindenképpen be kell írni a pontos helyet (utca, házszám) és a fénykép készítésének pontos idejét (nap, óra, perc). Továbbá kérik a fotós elérhetőségét is bekommentelni.

Második ajándékcsomagért egy olyan fényképet is lehet készíteni, amin a Jáky előtt halad el a Google StreetView autója, és háttérben van az iskola. Ezért is egy sulis ajándékcsomag illeti a fénykép elkészítőjét.

Kapcsolódó
Újra hazai utakon a Google Street View!

A Google alkalmazásai révén nagy népszerűségre tett szert az elmúlt évek alatt, de áldoznak is sokat a népszerűség oltárán, például alkalmazásait gyakori rendszerességgel frissíti. Így hébe-hóba Magyarországra is ellátogatnak a látványos kütyükkel felszerelt Google-járgányok, hogy feltérképezzék a legújabb utcaképeket.

Több magyar városban indulnak el a Google StreetView autói

A Google autói jövő pénteken, március 11-én újra elindulnak több magyar városban, hogy a Street View, azaz az Utcakép szolgáltatásait frissítsék – közölte a Google Magyarország az MTI-vel.

Az ország számos városát érintik majd az elkövetkező hónapokban az a Google autói, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Sopron, Székesfehér, Szekszárd, Pécs, Veszprém és Ajka városát is érintik majd a Dunántúlon. Az ország keleti felében pedig többek között Békéscsabán, Szegeden, Karcagon, Debrecenben és Tiszaújvárosban is feltűnnek majd az autók.

A Google Utcaképpel a felhasználók bárhonnan felkereshetik a magyar városok többségét. Számos várat és kastélyt és akár nemzeti parkokat is bejárhatnak a látogatók a digitális térben. 2013 óta elérhető Magyarországon a Google Térkép Utcakép szolgáltatása. Az itt látható képanyagot azóta folyamatosan frissítik. Az Utcakép 360 fokos képeket mutat az utcákról, valamint a természeti és kulturális nevezetességekről.

Nemrégiben kibővült Budapest rejtett kincseinek tárháza a szolgáltatásban. Ez azt jelenti, hogy 360 fokos kamerával befotózott felvételek váltak elérhetővé olyan különleges helyszínekről, mint a Kincsem Park, az Északi Járműjavító két csarnoka, az Operaház előadótereként működő Eiffel Műhelyház. De megtalálható például a Közlekedési Múzeum új kiállítótereként szolgáló Dízelcsarnok, és a Naplás-tó is megtalálható a kínálatban, ami Budapest legnagyobb tava.

Google Street View oldalán mi magunk is megnézhetjük mikor, merre járnak az adatbázis frissítéssel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek