1 évnél régebbi cikk

Droglabor Fehérváron, két új hadiüzem, ingyenes parkoló, csoportos rablás a pályaudvaron - 2022. szeptember
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Cser-Palkovics András
Droglabor Fehérváron, két új hadiüzem, ingyenes parkoló, csoportos rablás a pályaudvaron - 2022. szeptember

Szeptemberben sem állt meg az élet Székesfehérváron: volt itt Breaking Bad, újabb ingyenes parkolót adtak át, és városunkból is több fiatal lányt vittek ki emberkereskedők Hollandiába.

Szeptember 2., péntek
Saját droglabort üzemeltetett műhelyében egy székesfehérvári díler

A Szekszárdi Járásbíróság letartóztatta azt a székesfehérvári dílert, aki az elmúlt években maga készítette a kábítószert, melyen később túl is adott.

Szeptember 6., kedd
Két új hadiüzem nyílik Székesfehérvártól 20 kilométerre

Hat új hadiüzemet hoznak létre a jövőben Magyarországon. Ezek egy része már meg is kezdte a működést, így hamarosan csúcstechnológiás radarok, modern harcjárművek, mesterlövészfegyverek, aknavetők, hadilőszer, géppuskák és gépkarabélyok mellett MRAP-kat, autonóm járműveket és drónokat is gyárthatnak hazánkban.

Szeptember 6., kedd
Újabb ingyenes parkolót adtak át Székesfehérváron

Az elsődleges cél, hogy a vasúti közlekedést használók számára néhány évig itt is biztosított legyen a P+R parkoló, illetve, hogy a környékbeli utcákat is tehermentesítsék.

Szeptember 6., kedd
Súlyosan sérült a fiatal lány, akit a zebrán gázolt el a kisteherautós Székesfehérváron

Székesfehérváron, a Móri úton történt, személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési balesethez kértek rendőri segítséget 2022. szeptember 5-én, kora délután. A rendőrök büntetőeljárást indítottak a gépjárművezetővel szemben.

Szeptember 13., kedd
Csoportos rablás a fehérvári buszpályaudvaron, négyen támadtak meg egy férfit

A Székesfehérvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak és nőnek a letartóztatását, akik két ismeretlen társukkal 2022. szeptember 6-án, Székesfehérváron bántalmaztak egy férfit azért, hogy a pénzét elvegyék.  

Szeptember 20., kedd
Kiderült, hogy mennyibe kerülnek jövőre az autópálya-matricák

A tervezettnél kevésbé nő jövőre az éves útdíj-matricák ára, a rendszeres sztrádahasználóknak kedvez a személyautók, motorok és buszok útdíjtételeinek januártól hatályos átalakítása.

Szeptember 21., szerda
Fehérvárról is több fiatal lányt vittek ki emberkereskedők Hollandiába, hogy szexmunkára kényszerítsék őket

Ezért érkezett városunkba az Escapevan „szabaduló kocsi”, amely érzékelteti, milyen körülmények között kell élniük a prostitúcióra kényszerített áldozatoknak. A jármű azokba a városokba látogat el, ahonnan a legtöbb embert viszik el Hollandiába prostitúció miatt.

Szeptember 22., csütörtök
Letörte a csapórudat, majd többször is áthajtott a vasúti tilos jelzésen a Fejér megyei sofőr

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 70 éves pusztaszabolcsi férfi gépjárművével 2022. szeptember 21-én a reggeli órákban érkezett Pusztaszabolcs területén az Adonyi úti vasúti átjáróhoz. A sofőr figyelmetlenségéből adódóan a fénysorompó villogó piros jelzése ellenére letörte az ereszkedő sorompó csapórúdját, majd a tiltás ellenére áthajtott a vasúti sínpáron.

Szeptember 23., péntek
Meghalt Répásy György, a Szent György Kórház főorvosa

Életének hetvenedik évében hunyt el a traumatológiai osztály főorvosa. A kiváló szakember, lelkiismeretes és odaadó orvos halálának híre korábbi betegei között futótűzként terjedt, tisztelték őt és szeretették.

Szeptember 23., péntek
Elkezdődött az új közpark építése az Alsóvárosi réten

A fásítás és erdőtelepítés előkészítésével elindultak a munkálatok az Alsóvárosi réten. A „Fehérvár Tüdeje – Zöld város” projekt kivitelezése során időszakosan munkaterületté válik a rétnek a Maroshegyre vezető kerékpárúttól keletre eső része, ahol már láthatóak is a védendő ősgyepes területek határvonalai. A munkagépek felvonulását követően megkezdődik a tereprendezés, közművesítés.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek