1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: városi szilveszter, újévi lencseosztás, Óévi túra a Sóstón és A kis Nicolas - Eljött a boldogság ideje
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: városi szilveszter, újévi lencseosztás, Óévi túra a Sóstón és A kis Nicolas - Eljött a boldogság ideje

Az év utolsó hétvégéjén sem hagy alább a pörgés Fehérváron: többek között bulizhattok a városi szilveszteren, falatozhattok az újévi lencseosztáson vagy beülhettek a moziba A kis Nicolas - Eljött a boldogság ideje című filmre.

Kirándulás: Óévi túra - Újévi fogadalmak
Mikor?: December 31., szombat 10:00
Hol?: Sóstó Látogatóközpont

Az Óévi túra – újévi fogadalmak című program december 31-én, szombaton 10 órakor indul a Sóstó Látogatóközponttól. Az év utolsó ökotúráján a gyermekeket teával, a felnőtteket forralt borral várják, és kérik, hogy a résztvevők hozzanak magukkal bögrét. Előzetes regisztrációt kérnek a sosto@szekesfehervar.hu e-mail címen vagy a +36 22 202 373 telefonszámon.

Buli: Fehérvári Szilveszter 2022
Mikor?: December 31., 20:00
Hol?: Zichy-színpad

Az idei városi szilveszteri mulatságot nyolc órakor az Aserdus Tűzszínház előadása indítja a Zichy-színpad előtt.

A női tűzzsonglőröket a színpadon is egy hölgy követi fél kilenctől: DJ Mynea áll a lemezjátszók és a keverő mögé, hogy szórakoztassa a közönséget. Mynea az egyik legnépszerűbb hazai lemezlovas, DJ Sterbinszky lánya, ezért aztán már gyermekként sem volt átlagos – míg kortársai babáztak, addig ő édesapja stúdiójában nyomogatta a keverő gombjait.

A Discover Band este tízkor érkezik és fél kettőig játszik a táncolni vágyóknak. Olyan együttesek, énekesek dalait játsszák, mint például az ABBA, az Ottawan, Eruption, Gloria Gaynor, Donna Summer, de a repertoárban szerepelnek Szűcs Judith és a Neoton slágerei is.

A szilveszteri mulatságot Kátai Jr. zárja, aki háromig zenél a bulizóknak.

Mozi: A kis Nicolas – Eljött a boldogság ideje
Mikor?: December 29-től
Hol?: Cinema City Alba

A világ egyik legismertebb francia gyerekkönyv-sorozatának címszereplője ezúttal az egész családot lenyűgöző animációs filmben elevenedik meg. A kis Nicolas varázslatos vizuális stílusával messzemenőkig hű Jean-Jacques Sempé karikaturista és René Goscinny író még eredetileg az 1950-es években indult sorozatához, és biztosan rabul ejti a közönségét – ahogyan tette azt Cannes-ban, majd a világ legrangosabb animációs mustráján, Annecy-ben is, ahol egyenesen a fesztivál fődíját érdemelte ki.

A kis Nicolas – Eljött a boldogság ideje! Goscinny és Sempé életébe enged betekintést, miközben megelevenedik a csínyekre állandóan kapható francia kisfiú, Nicolas. A rajzolt karakter nem csak kedves grafikaként létezik, hanem útitársa, barátja lesz a két alkotónak. Az egész család számára lenyűgöző film hűen visszaadja az eredeti könyvek hangulatát, miközben mind a történelmi, mind az alkotók személyes élményei alapján ismerjük meg a művek keletkezését.

Most minden 25. Cinema City jegyfeltöltőt mozis kedvezménykuponnal ajándékoznak meg titeket, és tiétek lehet a több, mint 100 db értékes fődíj egyike is! Mozizzatok a Cinema City mozikban december 5. és január 5. között, regisztráljátok mozijegyeiteket a https://25evcinemacity.hu/ oldalon és nyerjetek!

December 22-től Január 8-ig az iskolai téli szünet alatt minden Cinema City mozi reggel 10:00-től tart nyitva.

Buli: Arató Szilveszter
Mikor?: December 31., szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Aki egy hamisítatlan retró bulival szeretné elbúcsúztatni az idei esztendőt és indítani az újév első napját, annak jó választás lehet a Petőfi Kultúrtanszéken lebonyolítandó Arató Szilveszter.

Arató András már több, mint 40 éve szórakoztatja a közönséget. Népszerű Arató Disco névre keresztelt bulisorozata az egyik legnépszerűbb retró party sorozat az országban.

Sport: Közönségkorcsolya
Mikor?: Január 1., vasárnap
Hol?: Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok

Ismét megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok a Raktár utcában. Január 1-jén, vasárnap 17 és 20 óra között várják a közönségkorcsolya iránt érdeklődőket. A pénztár 15 perccel a rendezvény kezdete előtt nyit és 60 perccel a rendezvény vége előtt zár.

Vasárnap lehetőség lesz családi jegy vásárlására is, mely 2500 forintos, kedvezményes áron vehető igénybe. A jegy áráért két felnőtt és egy gyerek, vagy két gyerek és egy felnőtt, illetve három gyerek korcsolyázhat.

Újév: Szerencsehozó lencse
Mikor?: Január 1., vasárnap 14:00-16:00
Hol?: Alba Plaza előtti tér

Székesfehérváron 2013 óta a Szerencsehozó lencse rendezvénnyel kezdődik az új év. A hagyományokat követve így lesz ez 2023. január elsején, vasárnap is, amikor az Alba Plaza előtti téren várják a néphit szerint bőséget hozó lencsefőzelékkel a fehérváriakat.

Az esemény ezúttal is a város önkormányzata, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága és az Alba Plaza összefogásával valósul meg. A Magyar Honvédség gulyáságyúiban és a Rostási Hagyományos Konyha Kft. fazekaiban készülő ízletes főzeléket 14 és 16 óra között kínálják egy pohár meleg teával együtt.

A 2022-es lencseosztásról készült beszámolónk:

Kapcsolódó
Szerencsehozó lencsével indult az új év Székesfehérváron

Hatalmas sor kígyózott az újévi szerencsehozó lencséért Székesfehérváron. A városi lencsefaláson a főzelék mellé egy pohár forró tea és friss kenyér is járt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek