1 évnél régebbi cikk

Magyar vonatkozású újdonság a kütyük világából: digitális Rubik-kocka
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/wowcube
Magyar vonatkozású újdonság a kütyük világából: digitális Rubik-kocka

Mindig van új a nap alatt. A technológia is gyakran nyúl vissza a múltba és merít olyan ötletekből, melyek jóval korábban egyszer már világsikert arattak.

Mint minden évben, idén is január elején tartották a hardware- és kütyügyártók seregszemléjét, a CES technológia show-t. A Las Vegasban tartott bemutató minden évben kiemelkedő esemény, melyen a nagy gyártók bemutatják a világ számára legújabb termékeiket. Jellemzően itt kerülnek a nagy nyilvánosság elé azok az új tévék, notebookok és egyéb elektronikai kütyük, amelyek nyár elejei megjelenésére sokan várnak majd.

De itt debütálnak azok az érdekességek és újdonságok is, melyek nem feltétlen a nagy brandek fejlesztőitől származnak, azonban olyan tartalommal, technológiai újítással szolgálnak, hogy azt a szervezők bemutatásra érdemesnek tartják.

Az idei év egyik igen érdekes, de főleg magyar vonatkozású kütyüje a digitális Rubik-kocka. A termék nem magyar fejlesztés, azonban az tény, hogy Rubik Ernő 1974-es találmányának egyik igen érdekes reinkarnációjáról van szó.

Kapcsolódó
A nézőkért folytatott harc a streaming piacon folytatódik: érkezik a SkyShowtime

Még alig vetette meg lábát itthon a Disney+ szolgáltatás, máris új és népszerű szolgáltató kopogtat a nézők képernyőjén.

WOWCube

A WOWCube működési elve, játszhatósága nem azonos az ős-Rubik-kockáéval. Játékra termett ez a kocka is, de ez már egy nagyon digitális újragondolása az eredeti játéknak. Ennek a kockának is hat oldala van, azonban nyolc különálló OLED kijelzős kockája van. A kocka hasonlóképpen mozgatható, tekergethető, mint a Rubik-féle kocka, azonban az OLED kijelzők szinte határtalan lehetőségeket rejtenek.

Az eredeti Rubik-kocka logikai, ügyességi, matematikai fejlesztő képességét ez a kocka legalább annyira visszaadja, mint azt tette a világsiker útján 1980-ban elinduló elődje. 

Az újragondolt WOWCube az OLED kijelzők segítségével olyan digitális játékok futtatására is alkalmas, mint például a méltán népszerű Pac-Man, melyet a kocka tekergetésével tudunk irányítani. De ezen túl is számos játék áll a felhasználók rendelkezésére. Sőt, a kockát okostelefonnal összekötve további alkalmazások használata is elérhetővé válik, melyek a kockát újabb érdekes funkciókkal és lehetőségekkel ruházzák fel.

A kocka pillanatnyi ára 399 dollár, mely egyáltalán nem kevés. Pillanatnyi árfolyamon számolva (1 USD = 365 HUF) közel 145 ezer forint. Azonban ez belépő árnak tekinthető, mely tömeggyártás esetén mérséklődhet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek