1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Nyílt nőgyógyászati szűrőnap, tavaszi ismeretterjesztő ökotúra, Pici Piac és Creed III
Fehérvár Médiacentrum fotója
Mafab/Stillsdb-cron
Fehérvári programok a hétvégére: Nyílt nőgyógyászati szűrőnap, tavaszi ismeretterjesztő ökotúra, Pici Piac és Creed III

Március első hétvégéje már igazi tavaszi hangulatban fog telni, ami a programok terén is megmutatkozik: többek között részt vehettek a nyílt nőgyógyászati szűrőnapon, kikapcsolódhattok a tavaszi ismeretterjesztő ökotúrán, nézelődhettek a Pici Piacon, vagy beülhettek a moziba a Creed III-ra.

Mozi: Szétszakítva
Mikor?: Március 2-től
Hol?: Barátság mozi

Március másodikától vetítik a mozikban a székesfehérvári alkotók által készített Szétszakítva című filmet. Burján Zsigmond rendező legújabb alkotásában, a Csak még egyszer, előre! című háborús filmballada folytatásaként a magyar királyi 17. honvéd gyalogezred frontról hazatért katonáinak sorsát mutatja be az 1918 és 1920 közötti időszakban, az őszirózsás forradalomtól a román megszálláson át a trianoni döntésig. A Barátság moziban március 2-án 18 órától, március 6-án és március 20-án 20 órától látható a film, amelyre jegyet személyesen és a mozi honlapján is válthatnak a nézők.

Kapcsolódó
Fehérvári rendező filmje a Barátság Moziban

Burján Zsigmond Szétszakítva című filmdrámáját március 2-án, 6-án és 20-án is vetítik.

Verseny: Mentsük meg a Földet! mottóval rendezi meg a fodrász, kozmetikus és körömdíszítő szakmai verseny regionális döntője
Mikor?: Március 3., péntek 10:00
Hol?: Aranykéz Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola

A tanulók három korosztályban (9-10., 11-12. és 13-14. évfolyam) és három fordulóban mérhetik össze a tudásukat. A döntősök feladata, hogy a smink és a frizura illeszkedjen a témához, tartalmazzon olyan elemeket, amelyek felhívják a figyelmet Földünk állapotára.

Az első, a sajtó számára is látványos versenyprodukciók, frizurák és sminkek a megnyitó után várhatóan 60-90 perccel készülnek el.

 

Mozi: Creed III
Mikor?: Március 2-től
Hol?: Cinema City Alba

Adonis Creed (Michael B. Jordan) KO-zta a világot, és az most a lába előtt hever. Bajnok lett. Boldogan él. Mindene megvan. De a bunyó olyan, mint az élet: a győztesnek is mindig készülnie kell egy váratlan fordulatra. A bajnok egy régi haverja, Damian kiszabadul a sittről.

Tizennyolc évet húzott le odabent, és abból kb. tizenhatot gyúrással tölthetett. Elképesztő formában van, és forr benne a düh. Mindenkit utál, aki kinn volt, amíg ő benn. De a legjobban a bajnokot gyűlöli – és be akarja bizonyítani, hogy neki jár a cím. És odabenn nem sportszerű meccsre készült. A gyerekkori barátoknak meg kell küzdeniük egymással. Adonis csak akkor győzhet, ha mindent kockára tesz: ő nagyon sokat veszíthet, az ellenfele viszont semmit.

Mozi: Hirtelen 70
Mikor?: Március 2-től
Hol?: Cinema City Alba

A 30 éves frusztrált író és önjelölt influencer Mack (Elizabeth Lail) otthonülőként vonakodva, de elmegy barátnője leánybúcsújára Palm Springsbe, ahol egy vad éjszaka után arra ébred, hogy hirtelen átalakul jövőbeli önmagává: "Rita nénivé" (Diane Keaton).

Mások elvárásainak kényszerétől megszabadulva Rita a saját útját járja, és a közösségi média hatalmas szenzációjává válik. A benne lakozó 70 éves nő szó szerint felszabadul és egy románc kezd kialakulni, amikor közelebb kerülnek egymással Mack imádnivaló kutyaszitterével, Jackkel (Dustin Milligan).

Koncert: Popdívák Estéje
Mikor?: Március 18., szombat 19:00
Hol?: ARÉV Sportcsarnok

Ezen az estén három popdíva lép színpadra, akik közül az első kettő rövidebb, míg az utóbbi zenekara kíséretében ad élő koncertet: Szűcs Judit diszkókirálynő lesz az első fellépő, akinek nótáitól azonnal táncra perdülnek a lábak, majd Zalatnay Cili következik a sorban, akinek hallatán máris tölcsért csináltok majd a kezeitekből. 

A harmadik nagyágyú Csepregi Éva és a Neoton Família lesz, akiknek szerintem mindenki kívülről fújja a számait. Az 1965-ös indulás óta nemcsak Magyarországot, de a világ számos országát is meghódították könnyed, szórakoztató és fülbemászó dallamaikkal. Aki egy felejthetetlen tavaszi őrületre vágyik, annak bezony ott a helye!

Egészség: Nyílt nőgyógyászati szűrőnap
Mikor?: Március 4., szombat 8:00-13:00
Hol?: Család- és Nővédelmi Központ

Nyílt nőgyógyászati szűrőnapot hirdet Székesfehérvár Önkormányzata március 4-én, szombaton a Család- és Nővédelmi Központban. Elsősorban azokat a 25-55 év közötti hölgyeket várják, akik nem vesznek részt rendszeres vizsgálatokon. A szűrőnapra előzetesen csütörtökön és pénteken 8 és 13 óra között kell jelentkezni.

A nőgyógyászati szűrővizsgálatokra korlátozott számban fogadnak jelentkezéseket, az előjegyzéseket március 2-án, csütörtökön és március 3-án, pénteken 8 órától 13 óráig fogadják a 70/455 99 30 telefonszámon.

Kézműves: Tojásfestő szakmai-gyakorlati nap
Mikor?: Március 4., szombat 10:00
Hol?: Kézművesek Háza

Tojásfestés, tojásdíszítés címmel szervez gyakorlati foglalkozással egybekötött szakmai napot a Fehérvári Kézművesek Egyesülete március 4-én. A program 10 órakor A hímes tojás küldetése című előadással kezdődik Mosonyi Éva népi iparművész, tojásíró, a Tojásdíszítők Egyesülete elnöke tolmácsolásában.

A gyakorlati foglalkozások 11-kor kezdődnek, melyek során háromféle díszítőtechnikát alkalmaznak a résztvevők. Megismerik a piros tojás jelképrendszerét, valamint a piros és a festetlen tojás maratásának technikáját. 

A jelentkezési lap az egyesület honlapjáról tölthető le. Érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségeken: kezmuvesek@gmail.com, 20 2592 952.

Természet: Hazatérő madaraink
Mikor?: Március 4., szombat 10:15
Hol?: Sóstó Természetvédelmi Terület

Izgalmas témák mentén és új útvonalakon kalauzolnak a tavaszi ismeretterjesztő ökotúrák a Sóstón. Az első, Hazatérő madaraink című program március 4-én, szombaton 10.15 órakor indul a Sóstó Vadvédelmi Központtól. Tél végével a vonuló madaraink kezdenek visszatérni Magyarországra. A madárleső kirándulás résztvevői a tavasz első hírnökeivel, a récefajokkal, a gémfélékkel és a búbos vöcsökkel is megismerkedhetnek.

A túrára maximum 25 főt tudnak fogadni. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Fizetni átutalással, készpénzzel vagy bankkártyával a székesfehérvári Tourinform Irodában lehetséges.

Baba: Pici Piac 
Mikor?: Március 5., vasárnap 9:00-17:00
Hol?: Best Western Plus Lakeside Hotel

Újra Pici Piac Székesfehérváron: március 5-én, vasárnap visszatér a Best Western Plus Lakeside Hotel termeibe és kültéri árkádjaiba a város legmenőbb baba-mama-gyerek vására. A Pici Piacon több, mint harminc tehetséges magyar tervező gyönyörűséges hazai termékeivel várják az érdeklődőket: kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, babáknak, őszi hangulatban, teraszon és beltéren egyaránt, ahol sok-sok új kiállítóval és persze a korábbi kedvencekkel is találkozhattok majd. Ja igen, a vásárra a belépés természetesen most is ingyenes.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek