1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Családi Tenisznap, Nőnapi Party, V. Vass Ökölvívó Gála és Hadik
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Fehérvári programok a hétvégére: Családi Tenisznap, Nőnapi Party, V. Vass Ökölvívó Gála és Hadik

Ahogy egyre inkább tavasziasra fordul az időjárás, úgy találhattok egyre több programot Fehérváron és környékén: többek között sportolhattok a Családi Tenisznapon, bulizhattok a Nőnapi Partyn, szurkolhattok a V. Vass Ökölvívó Gálán, vagy megnézhetitek a Hadikot a moziban.

Városnézés: Bory-vár látogatása
Mikor?: Március 6-tól
Hol?: Bory-vár

Bory Jenő a Máriavölgy utca 54. szám alatt található várat 1923 és 1959 között folyamatosan építette, bővítette, emléket állítva ezzel művészi álmainak és hitvesi szeretetének. A története miatt gyakran székesfehérvári Tádzs Mahalként emlegetett épületegyüttest a mai napig Bory Jenő leszármazottai működtetik az általuk létrehozott alapítványon keresztül.

A Bory-vár az elmúlt években Székesfehérvár egyik legtöbbet fotózott épülete lett. Számos művészeti rendezvénynek ad otthont, közkedvelt célpontja családoknak, pároknak és a kikapcsolódni vágyó turistáknak. Érdemes kipróbálni a várban található játékos feladatlapokat, amelyekkel séta közben mindenki szórakoztató módon ismerkedhet meg az épület titkaival.

A látogatók március 6. és október 23. között a főszezoni nyitvatartásban látogathatják az épületet, minden nap 9 és 17 óra között, akár hétvégén és ünnepnapokon is. A felnőtt teljes árú belépő 2500 forintba kerül, a kedvezményes jegyekkel kapcsolatos információkért érdemes ellátogatni a Bory-vár honlapjára.

Kultúra: XIII. Fehérvári Versünnep válogató
Mikor?: Március 18., szombat
Hol?: Szent István Művelődési Ház

A Fehérvári Versünnepet 2010-ben hívta életre a Fehérvár Médiacentrum. A tehetséggondozó programhoz szorosan illeszkedik kezdetek óta a Székelyföldi Verstábor, ahol a Fehérvári Versünnep résztvevői mellett Kárpátaljáról, a Vajdaságból, Felvidékről és a vendéglátó Székelyföldről is érkeznek fiatalok. A tábor az alapító emlékére 2016 óta Varga Sándor nevét viseli.

A megmérettetésre március 14-ig jelentkezhetnek a fiatalok az info@fmc.hu e-mail-címen. A verseny két fordulóból – válogató, döntő – áll, és április 15-ig tart. A válogatóra március 18-án kerül sor. Minden további információt ide kattintva érhettek el.

Mozi: Múmiák
Mikor?: Március 9-től
Hol?: Cinema City Alba

A múmiák nem nyughatnak. Jól megérdemelt, évezredes pihenőjüket töltik, de városukban nincs síri csend: számukra csak az a lényeg, hogy az élőkkel ne találkozzanak, egyébként nagy, pezsgő, élettel (és szerelemmel) teli városban töltik az örökkévalóságot. Éppen a fáraó lányának keresnek férjet, és a főnix ki is választja számára az egykori kocsihajtó bajnokot, Tutot. De egy angol régész megtalálja a holtak városába vezető átjárót, lejut hozzájuk, és magával viszi a hercegnő varázslatos gyűrűjét.

Néhány váratlan fordulat és súlyos félreértés következtében a kocsihajtó srác, a kisöccse meg a hercegnő kénytelen a nyomába eredni az élők világába, hogy visszaszerezzék a gyűrűt. Még szerencse, hogy egy jókedvű házikrokodilt is visznek magukkal. Amerre a három múmia jár, szörnyű felfordulást csinál: a mai világ valahogy nincs felkészülve a csínytevő múmiák felbukkanására.

Mozi: Hadik
Mikor?: Március 6-tól
Hol?: Cinema City Alba

1757. Hadik András és mindenre elszánt csapata végrehajtja a történelem legvakmerőbb huszárcsínyét. A hétéves háború idején Hadik különleges küldetést kap Mária Teréziától: huszáregységeivel titokban fel kell nyomulnia Berlinig, hogy Nagy Frigyes porosz király távollétében efoglalják és megsarcolják az ellenséges fővárost. Hadik és katonái az éjszaka leple és mindössze hat nap alatt tették meg a 450 kilométeres távolságot, hogy váratlanul rajtaüssenek a városon és az azt védelmező helyőrségen. A képtelen támadás teljesen váratlanul éri a poroszokat, ennek is köszönhető a küldetés fényes sikere.

Hadik serege azelőtt távozik az elfoglalt Berlinből, hogy az ellenség erősítése megérkezne a városba. A Hadik egy sodró kalandfilm, ami történelem egyik legdicsőbb, sajnálatos módon kevésbé ismert és tárgyalt mozzanatát dolgozza fel Hadik András merész berlini portyájának és a legendás 24 darab balkezes kesztyű történetének felelevenítésével, igazi sztárparádéval és látványos, nagyszabású akciójelenetekkel.

Sport: Nálad a szerva, Nagyi! - Családi Tenisznap
Mikor?: Március 11., szombat 
Hol?: Bregyó köz

Örömmel várnak minden teniszkedvelőt a hagyományos Családi Tenisznapra kicsiktől nagyokig egyaránt. A Bregyó Tenisz Klub sátrában három szintéren, kezdő-haladó-játékos csoportokban pattog majd a labda! A közös játékos bemelegítés után jó hangulatban ki-ki a maga tudásszintje szerint tud majd játszani. Így hát ragadjátok meg szelíden az ütőt, hozzátok magatokkal szüleiteket, nagyszüleiteket és mozogjatok egy jót együtt március 11-én szombaton 10 és 13 óra között.

Sport: V. Vass Ökölvívó Gála
Mikor?: Március 11., szombat
Hol?: Best Western Plus Lakeside Hotel

Március 11-én, szombaton a Best Western Plus Lakeside Hotelben bonyolítják le a Kiliti Promotions szervezésében az V. Vass Ökölvívó Gálát, ahol Kiliti Tamás visszatér a szorítóba.

Tomika mellett szorítóba lép még Nagy Angéla is (szintén a Colosseum Box Club színeiben), aki első profi mérkőzésére készül. Rajta kívül Péntek Martin (Videoton Box Club) is tiszteletét teszi a profik között és a kemény ütéseiről ismert Berki Ferenc Jr.-t is láthatják a sport rajongói.

A Videoton Box Club képviseletében Pajor Patrik és Tasnádi Ádám is kesztyűt ragad, ők amatőr meccsen csillogtatják meg tehetségüket.

Buli: Petőfi Kultúrparty - Nőnapi Party
Mikor?: Március 11., szombat 23:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

A Petőfi Kultúrparty a kedvenc szombati program a városban, ahol az aktuális trendi kedvencektől kezdve mindent megszólal az éjszaka folyamán, még az is belefér amit kazettán, CD-n hallgattál!

Úgyhogy barátnőket összeszedni, elő a legcsinibb ruhával és a legkényelmesebb cipőkkel, ugyanis egész este nincs megállás! A belépés nektek természetesen éjfélig ingyenes, illetve welcome shottal várunk titeket!

Kirándulás: Herbarius gyógynövénygyűjtő túra
Mikor?: Március 12., vasárnap
Hol?: Lovasberény

Március van, ilyenkor a természetjáró ember elsőként kóstolhatja meg az erdő kincsei közül a nyírvizet. Idén korábban érkezett a tavasz, így előbb kerülhet sor idei első lovasberényi túrákra, ahol a nyírfa csapolásának kíméletes technikájával ismerkednek a résztvevők. A viricsnek is nevezett nyírfavíz rengeteg gyógyító hatóanyagot tartalmaz, elsőrangú salaktalanító, a szervezetből kivezeti a toxikus anyagokat.

A túrát Lencsés Rita gyógynövény szakértő vezeti, a találkozó 9:15-kor lesz a verebi elágazásnál. Megközelítés egyénileg vagy a Székesfehérvárról, a 11-es kocsiállásról 8:30-kor induló buszjárattal lehetséges.  Célszerű hozni poharat, mert a túrázók meg is kóstolják a természetes frissítőt. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben, vagy telefonon: krizsany.anna@szikm.hu, 70/338-6173; lencsesrita82@gmail.com,  30/296-6480.

Sport: Velence X.0
Mikor?: Március 12., vasárnap
Hol?: Drótszamár Park és Kemping

Jöhet egy szokásos Velence-kör szezonkezdésnek? Kábé négy megállóval terveznek, biztos pont a Kanyar büfé és a pákozdi sportkocsma. Mindenki saját belátása szerint használjon védőfelszereléseket, a felelősség egyénre szabott.

Március 12-én vasárnap reggel 10 órakor lesz a találkozó Velencén a Drótszamár Park és Kempingnél, indulás kábé fél 11-kor várható. Szóval, ha van kedved egy laza vidám bringázáshoz, akkor itt a visszatérő alkalom.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek