1 évnél régebbi cikk

A 10 legcukibb fotó a fehérvári Sóstó lakóiról
·ZöldSóstó·Utolsó frissítés: undefined
A 10 legcukibb fotó a fehérvári Sóstó lakóiról
·ZöldSóstó·Utolsó frissítés: undefined

Mindegy, hogy egészen apró denevér, fűben játszó hermelinkölyök vagy társaságot élvező széncinege, a székesfehérvári Sóstó tényleg tele van élettel. A természetvédelmi terület lakói pedig gyakran egészen szórakoztató arcukat mutatják.

Napszaktól, hangulattól és nagyjából mindentől függetlenül érdemes időnként felmenni a fehérvári Sóstó Facebook-oldalára, ahol nemcsak szép, hanem roppant szórakoztató fotókat is találhatunk. A természetnek van humorérzéke, a terület lakóinak pedig még több. Mutatjuk is, hogy pontosan mennyi. Talán ez a tíz fotó veri ki leginkább a cukiságmérőt, szigorúan sorrend nélkül:

Szerelem van a levegőben és a vízen, vagyis beindult a madártinder Székesfehérváron. A két búbos vöcsök le sem tagadhatná, hogy mennyire bejönnek egymásnak. A háttérben pedig egy lúd tartja a gyertyát.

Tenyérnyi élet, de még bármi lehet belőle. Lássuk be: Batman sem úgy kezdte, hogy egy 190 centi magas, mély hangú szuperhős volt.

„Elnézést, jól értettem? Mókust mondott valaki?” – Hát nem pont ez van ráírva a kis vörös szőrpamacs fejére?

Ez a barátságos széncinege láthatóan nagyon élvezte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) tavaly decemberi adatfelvételét.

A nagy kócsagok már rajta vannak a lakberendezésen. Idén már 40-50 pár döntött a székesfehérvári családalapítás mellett. Éljen a fészekrakó ösztön!

Ez a békésen szunyókáló nyestbaba is bizonyítja, hogy milyen könnyen és gyorsan alkalmazkodnak ezek a ragadozók a környezetükhöz.

Egy Kibédi Ervinre megszólalásig hasonlító szürke gém kővé dermedve kémleli a környéket. A cölöpön kuporgó, mogorva madár feltehetően éppen az ebédet keresi.

Önmagában egy őz már eleve annyira cuki, hogy az is elég, ha lefotózzák. Márpedig ezen a képen rögtön három is szerepel, vagyis a magas őztartalom miatt a fotó cukiságfaktora az egekben van.

Csak az igazán szemfülesek és szerencsések pillanthatják meg a remekül rejtőzködő hermelineket. A kisméretű, védett ragadozó kölykei egy napos délután azonban nem voltak elég óvatosak.

Egy kiló egerészölyv a zsákban, maradhat? A sérült madár azóta már meggyógyult és visszatérhetett a természetbe.

Borítókép: Facebook/Sóstó Székesfehérvár
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek